זקוק לעזרה

שרול86

New member
זקוק לעזרה

שלום לכולם אני בן 22 בעברי הייתי תלמיד ישיבה ולא עשיתי צבא . בכל מקרה עשיתי קורס ייעוץ מס ועברתי בהצלחה רבה כרגע פניתי ללימודים אקדמאיים ואני עומד בפרשת דרכים או ללמוד לראיית חשבון באחד המכללות או לימודי הנדסה באחת מהאוניברסיטאות. אני מבין שאולי לא ברור מה נסגר איתי אבל מה שאני יודע שאני מוכן להשקיע בכל מקצוע שיביא לי כסף והרבה .תחושת הבטן אומרת לי ללמוד לראיית חשבון מפני שזה יעשה לי חיים יותר קלים בזמן הלימודים אבל אני פוחד שביום הדין אני יתחרט על כך אני לא מכיר כלום ברמת המיקרו על שני המקצועות כך שכל יום לפי מצב הרוח אני מחליט שונה אבל אוטוטו אני חייב להחליט ולא מסוגל מה עושים? אני יודע שכל הסיפור הזה קצת מפגר אבל זה מה יש

לא מחליטים על מקצוע בלי לדעת עליו כלום

כתבת "אני לא מכיר כלום ברמת המיקרו על שני המקצועות", אז זה הדבר הראשון שאתה צריך לעשות בשביל להחליט: ללמוד עליהם יותר. יש על כל דבר הרבה מידע שאפשר לקרוא באינטרנט, ויש גם פורומים שבהם אפשר לשאול אנשים שעובדים במקצוע שאלות. (אגב, "הנדסה" זה לא מקצוע. יש הנדסת בניין, יש הנדסת תוכנה, יש הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, ויש עוד. כל אחד מהם זה משהו שונה לגמרי ואתה צריך לדעת איזה מהם אתה מתכוון ללמוד.)

דרך נוספת מומלצת לבחירת מקצוע

צעד מאד חשוב שעשוי לסייע ולהפוך את המקצועות ממקצועות "על הניייר" למשהו מוחשי ובהיר עבורך זה לדבר עם אנשים שעוסקים במקצוע. להכין רשימת שאלות בנוגע לנושאים ולהיבטים המעניינים אותך- למשל: עד כמה העבודה מגוונת? מה זה אומר מגוונת? איך נראה סדר יום של רואה חשבון? מה אפשרויות התעסוקה של רואה חשבון? במה שונה העבודה בכל תפקיד כזה? ועוד ועוד? לכל אחד חשובים דברים אחרים ולכן שב עם עצמך ונסה להגדיר מה חשוב לך לדעת על המקצוע. כשאתה מדבר עם האנשים בקש כמה שיותר דוגמאות. רבים נוטים לדבר בהכללה ולכן המידע לא ממש בהיר. ככל שתצא מהשיחות עם האנשים עם תמונה שתוכל ממש לראות בעיניים ולדמיין אותה כסרט רץ בראשך- של סדר יום של אותו אדם, של האנשים שהוא פוגש, של האתגרים שעומדים בפניו ועוד.. כך ייקל עליך לבחור. ניתן להעמיק את המידע בכך שמבקשים מאותו אדם להתלוות אליו כצופה דומם ליום עבודה ופשוט לראות בעיניים מה הוא עושה ולבדוק איך זה מתחבר אליך ומה מרגיש לך. שיהיה בהצלחה! אילת לבנון

למעלה