זקוק לעזרה!!!

• פותח הנושא ab85
  • פורסם בתאריך

ab85

New member
זקוק לעזרה!!!

שלום רב. אני בחור בן 23. חייב רצופי עצב ומכאוב שאין מן הראוי לפרט כאן. אני נתון בדיכאון מירב שנות חיי. אני אדם עם עצב פנימי חזק מאוד. הדברים נבעו מההורים אצלם גדלתי, מהעולם אותו הם יצרו לי, מהעצב, הדיכאון, הפסימיות והעצבים שנטעו בי מאז היותי קטן בשנים. הדברים הם ארוכים וכאמור לא ארחיב על כך עכשיו. הייתי בטיפולים פסיכולוגיים ופסיכיאטריים רבים בחיי. אך הכל הניב אכזבה גדולה. כיום אני לומד מוסיקה שנה ג'. הצלחתי להתקדם קצת בחיי אך אני מרגיש שהשורש, העיקר, הלב, המוח, הכל תקוע עוד. אינני מצליח לתת מרגוע למוח. אינני מסוגל להתרכז במשהו יותר מכמה דקות. כל רגע ורגע מחשבותיי מפליגות ומפליגות לרבדים שאינני מסוגל לשלוט עליהם. אני יכול מהדבר הכי פשוט והכי טפל בעולם, להגיע למחשבות על הקיום ועל המשמעות בחיים. אינני מסוגל לשלוט על המוח. אינני מסוגל לפתוח את המוח. לפתוח את היצירתיות. אני חסום. אני שבור. בעיה זו מלווה אותי כל חיי. מאז היותי קטן אני זוכר את עצמי חושב מחשבות נשגבות שאינן מאופיינות לגיל היחסי. וכאן אני פונה אליכם. אין לי מושג אם זהו המקום או שיש כאן משהו להציע לי. הגעתי למסקנה כי גם אם אטייל עכשיו בעולם הדיכאון יישאר. האטימות תמשיך. חשבתי שאם אטוס לאמריקה ארגיש יותר טוב, דברים ייתבהרו. אבל לא. הייתי במקומות יפים. הצלחתי להתנתק קצת. אבל לא באמת התנקתי. אני פשוט לא מסוגל!!!! אני רוצה ליצור שקט. אני רוצה להצליח לשלוט במוחי. להרגיע את הנפש. להשתחרר. להוציא את כל המחשבות השליליות. להתרוקן. תמיד זלזלתי ב'טרנד' החדש של השנים האחרונות, כגון יוגה מדיטציה וכו' וכ'ו. אבל אולי סוג כזה של ניסיון ליצור איזון ושלווה יכול לעזור לי. לי זה נראה בהתחלה כמשהו שהוא קטן מאוד לבעיה עצומה. אומנם אח"כ תהיתי כי אולי דווקא בעיות שאין ניתן להגדירן מרוב מרחביותן, נשגבותן, רוחניותן וכו' וכו'. אבל אולי דווקא מהדברים הקטנים האלה אפשר להתחיל. אודה לכם מאוד אם אתם חושבים שיש בידכם את המידע והכח להסביר ולפרט לי על דרכי טיפול כגון אלה (יוגה, טאי צ'י, דמיון מודרך וכו' וכו'), והאם אתם חושבים שיש בהן כדי לסייע לי למטרותיי. בתקווה לשלווה ובתודה מראש אני האבוד

אחי אל-תתיאש!!

כל אדם בעולם מחפש משמעות לחיים הבעיה היא שלא מחפשים את המשמעות במקום האמיתי וממילא כשאין לאדם משמעות לחיים אין לו טעם לחיים והוא נכנס לדיכאון חובה על כל אדם לחפש את המשמעות והמטרה של החיים אם תרצה לדעת את המשמעות של החיים עם ראיות כנס לאתר של `הידברות`

hilabarak

New member
הייתי עונה לך תשובה קצת לא שגרתית

אני חושב דווקא שחסרה לך 'התנסות בחיים לא דיכאוניים'. לפי איך שאתה מתאר חייך בעצם נבנו על יסודות דיכאוניים כשניסית לטפל בעצמך בעזרת טיפולים רבים ומגוונים. בעצם את כל מה שניסית, ניסית מתוך הניסיון וההכרה שלך שמוגבלים לראייה דיכאונית של החיים.כל השיטות של יוגה, טאי צ'י ודימיון מודרך עדין יעבדו עלייך מתוך החוויה שלך והניסיון שלך. אני חושב שעלייך לפרוץ את החוויה שלך, ולנסות ללמוד חוויה אחרת. אני אתן דוגמא פרקטית - קח את אלון הגל ה'מאמן הלאומי'. בוא נניח לרגע שהוא באמת מה שרואים בטלוויזיה. נניח לרגע שהוא מלווה אותך במשך חודשיים רצוף יום אחר יום ודקה אחר דקה. כל פעם שאתה חושב מחשבה דיכאונית, הוא מראה לך מחשבה חיובית. כל פעם שאתה רוצה להתייאש הוא מראה לך כיוון חדש לחשוב. כל פעם שאתה רוצה לא רוצה לקום, הוא מלמד אותך איך לקום. אחרי חודשיים שהייתם דקה אחר דקה ביחד, אתה לא יוצא כמובן אדם שונה, אבל אתה נחשף למשהו מאוד חשוב - אתה נחשף לחווית חיים שונה לחלוטין. אתה נחשף מקרוב לחווית חיים לא דיכאונית. ואתה נחשף אליה בהשוואה לחייך שלך (כי כל דקה, אתה מציע חוויה דיכאונית והוא מציע חוויה מציאותית פרקטית). משם כבר אפשר להתקדם. זה מה שקורה גם עם סופר נני, היא נמצאת עם האנשים שבוע שלם, דקה אחרי דקה, וכך היא מעבירה להם את החוויה. זה לא סתם טיול שבאים לחצי שעה והולכים. עכשיו לשאלה איך נחשפים לחוויה לא דיכאונית ? אולי קואצ' שילווה אותך אותך (לא אחד שרק ייפגש איתך לחצי שעה של שיחה). אולי קרוב משפחה, שאפשר קצת ללמוד ממנו (אולי אח שיהיה מוכן ללות אותך קצת ותוכל להסתובב איתו) אולי חבר טוב, אם יש כזה. אולי חונך במסגרת כזו או אחרת. אולי גם וגם וגם... דבר אחד לדעתי הוא ברור לי - שיחות וטיפולים לא עוזרים לך, כי אין לך חוויה אחרת ללמוד ממנה. עלייך לקבל חוויה אחרת דרך מישהו אחר.

דיכאון זו מחלה. לעצב יש דווקא נימוקים טובים

דיכאון הוא מחלה. כך יש להתייחס אליו. אינני יודע מהו הרקע הטיפולי שלך לאשורו אבל לפני שתנסה טרנדים וכל מיני פתרונות רוחניים בגרוש הייתי מבקש שתלך לאיבחון. עצב כשלעצמו אינו בהכרח בעיה מבחינה פילוסופית, ועל כל פנים יש לדון בעניין בכובד ראש. כאמור, כל פתרון קסם רק יביא בעתיד לדכדוך עמוק עוד יותר. אנא התייעץ עם רופאת המשפחה.

למעלה