זקוק לעזרה חשובה

Roobie

New member
זקוק לעזרה חשובה

הצלחתי לשכנע את המורה שלי במגמת תנ"ך (כן, אני לומד את זה.. יש לי אחלה ציונים במקצוע הזה) לעשות דיון כיתתי בנושא האלוהים, האם הוא קיים. מכיוון שאני היחיד בין 14 תלמידי המגמה שאינו מאמין באלוהים, אני אצטרך ממש ממש להזיע בויכוח הזה. יש לי את כל החומר שחופש שולחת לשגרירים בבית, ורציתי לדעת באיזה מאמרים ממנו כדאי באמת להשתמש. כמו-כן אני מניח שאני אדפיס את "לנשק ליחזקאל ת´תחת". אני באמת זקוק לעזרה שלכם, אז תשאירו תגובות יובל

קבל עצת אמת וידידותית ...

אל תנסה את ביש מזלך! 1 יחיד ובודד מול 14?! עזוב, צא מזה, ותנסה שוב עם יחסי כוחות שווים, אתה רק תביך את עצמך. אני לא יודע עד כמה אתה מודע לכך, אך להדפיס את הבדיחה העלובה של "לנשק ליחזקל.." ולחלק, רק תפגע במי שמאמין. מפני שכך אתה תציג אותו, ומול רוב מוחץ שיכול להיפגע אישית, לא יהיה לך קמצוץ של סיכוי! חייבת לך להיות לך תשובה לכל שאלה וטענה, האם אתה מסוגל לזה? אני די בספק. עצם הפניה שלך לחברי הפורום שיעזרו לך, מעיד עד כמה את בעמדת נחיתות.

Roobie

New member
אממ...

אבל יש לי תשובות לרוב השאלות, אני די מבין בנושא ואני אקרא עוד ובקשר למאמר ההוא - התכוונתי להקריא אותו רק לקראת הסוף, אבל אולי אני אוותר על זה

אנדרי ז

New member
קבל איום דתי טיפוסי

למה שתגן על מה שאתה מאמין מול דעת הרוב השגויה? לא עדיף לתת להם להתמיד בהזיותיהם, במקום להראות להם את פרצופה האמיתי של הדת ושל ההחזרה בתשובה באמצעות החיבור המבריק שאותו ציינת? אל תיתן להם להפחיד אותך. העצות ה"ידידותיות" שלהם הן לא בדיוק כאלה... רק מה, אתה באמת חייב להיות מוכן עם תשובות לכל ההמצאות שלהם. לכן קרא היטב באתר חופש את החומר הרלוונטי על התשובות הנכונות למטיפים הדתיים.

בעיה קשה בהבנת הנקרא!!..

תהרוג אותי, איך הבנת ממני שאני נגדו?! אני לעולם לא אנסה להתמודד לבד מול 14 (!!!) איש. הכי קל זה להיות אנטי כמוך, ישר, מבלי לחשוב לרגע על הסיכויים שלו. העיקר הוא לצאת נגדי ולא חשוב עד כמה אני צודק. העצה שלי אליו הייתה באמת כנה ואמיתית!! דווקא עצות כמו שלך יביכו אותו ויחטיאו את המטרה, אחרי שהוא יספוג אש מכל הכיוונים אני בספק אם יהיה לו חשק בעתיד לנסות שוב גם אם עם תומכים מסביבו. זה פשוט לא להאמין עד כמה אתם אנטי, אתם כל הזמן במצב של אוטו´?

taro

New member
במקומך הייתי נמנע מהדיון הזה

אם מטרתך היא לגרום לאנשים להפסיק להאמין באלוהים, לא עדיף שתתקוף את המסר האלוהי יותר מאשר את קיומו של אלוהים? שהרי אם הקיום הוא החשוב ולא המסר, אזי אם יצליחו להוכיח לך את קיומו של אלוהים אתה אמור להאמין בו, מה שאני מאמין שלא תעשה. לכן, למה חשובה השאלה האם הוא קיים או לא? לא עדיף לשאול - להאמין בו או לא?

ינקל

New member
פנה ישר למומחים.

הפורום כאן "ציבורי מידי" לדיון כזה. שים לב שהראשונים שענו לך, ובינתיים היחידים, הם מהמתנגדים לחופש. פנה ישירות בדוא"ל לחברים באתר חופש, אני בטוח שיעזרו. חזק ואמץ ובהצלחה.

זה תלוי

זה תלוי מה מבחינתך יגרום לך להיות "צודק" ו"מנצח" בויכוח (אגב, זה לא בהכרח בעיה לבלוע 14 בפה אחד. תלוי מי האחד ומי ה14...)... אם מה שתנסה להוכיח להם הוא שלא ייתכן שיש אלוהים אז צר לי, עדיף שלא תנסה מראש כי סתם תצא מזה טיפש (אלא אם כן הם טפשים יותר
). לעומת זאת אם מה שתנסה להוכיח זה כי לא בהכרח יש אלוהים וגם אם יש אין שום דבר המקשר בינו לבין אותו אלוהים המוזכר בתנ"ך סביר להניח שלא תצטרך להזיע כלל וכלל...

אליקים

New member
מה אתה?

אם אתה בעל הבנה כל כך גבוהה, אתה יודע שזה חסר תכלית, ואין צורך להוכיח לאף אחד כלום. אם אתה רק יודע דברים אבל לא מבין אותם, אתה יודע שאין לך סיכוי, ולא תצליח להוכיח כלום. אם למרות שני הדברים הנ"ל בכל זאת תיכנס לעימות אז אתה.... בברכה אליקים

למעלה