זקוק לעזרה דחופה ב- EXCHANGE

זקוק לעזרה דחופה ב- EXCHANGE

אז ככה .... כמובן מערכת ההפעלה 2000 סרבר עם אקטיב דירקטורי וכל השירותים הנדרשים התקנתי את ה - EXCHANGE ועכשיו אני נתקל במספר בעיות שאני לא מצליח להבין . הדומיין הוא DOMAM.CO.IL . 1. אני מנסה לשלוח אי מייל לאדמיניסטרטור אבל אני לא יודע איך להגדיר את השרתים הנכנסים והיוצאים ... 2. איך אני יוצר מצב שתיבות הדואר תהיינה פעילות לאינטרנט .שכאשר נשלח לי אימייל לדומיין הזה הוא יגיע לתיבה ובאותה מידה איך אני מוציא אי מייל החוצה . ואיפה אני אמור לעשות את זה . 3. האם אני צריך להיות על תצורת עבודה ב- OUTLOOOK של INTERNET או של EXCHANGE . ומה קורה במידה ואני רוצ הלהגדיר תיבת דואר של ברק לדוגמא ותיבת דואר של הדומיין שלי . אשמח לכל פרט ולו הקטן ביותר לעזרה בנושא ואם נדרש שאתקשר אשמח לעשות זאת גם כן . תודה מראש אבישי ישראלי .

ezaton

New member
בוא נתחיל לענות.

1. השרת היוצא והנכנס שלך הוא ה exchange. כדי לאפשר עבודה מולו באמצעות pop3 ובאמצעות imap, מעבר ל- mapi המובנה, אתה צריך להפעיל את השירותים האלו ב- Services Manager של חלונות. 2. נחלק את התשובה לשני חלקים: ראשית, כדי שתוכל להוציא דואל החוצה, אתה צריך שהשרת גם ידע להגיע החוצה, וגם ידע לתרגם כתובות דואל למשהו שאפשר לעבוד איתו (נגיד, IP). כדי לעשות את זה בצורה הכי נוחה (וכנראה גם נכונה) אתה צריך להגדיר שהשרת מסתכל על עצמו בתור DNS, משמש כ- DNS Server (גם עבור עצמו, וגם עבור כל הרשת שלך שאמורה לדבר איתו), ומוגדר לו forwarder (כלומר, שרת אותו הוא מתשאל), שרת ה DNS של ה- ISP שלך. כדי לקבל אתה צריך שיתמלאו שני תנאים: א. דואר יוכל להגיע אל השרת שלך. זה יקרה אם יש לך IP קבוע, או שירות כדוגמת DynDNS, ויחיד, או אם יש לך הגדרת MX שמצביעה עליך, בשרת ה- DNS שמשרת את הדומיין שאליו אתה רוצה לקבל דואר (לדוגמא, אם לדומיין שלך קוראים shmulik.com, והשרת האחראי הוא שרת ה- DNS של אקטקום, אתה צריך שתהיה שם רשומת MX שתצביע על כתובת ה- IP הנגישה מהאינטרנט, של ה- exchange שלך) ב. ששרת הדואר שלך יבין שהוא אמור לטפל בכתובות הדואל שאתה מיעד לו. אם נתת לו את domain.com, אזי הוא, בברירת מחדל, ידע לקבל רק עבור [email protected]. שתי שיטות להגדיר את זה: הראשונה, להגדיר ברמת המשתמשים כתובת דואל נוספת (ולא לשכוח לבטל את ה- V הקטן למטה), וכדי שדואל גם ידע לחזור אליהם (אם מישהו עושה reply), לקבוע אותה כברירת מחדל. את זה אתה צריך לעשות עבור כל משתמש. אפשרות שניה היא להגדיר ב- message rules או message format, אם אני זוכר נכון, ב- Exchange Manager, כתובת דומיין נוספת לשרת, שתהיה ברירת המחדל עבור הדומיין. אז הוא יסכים לקבל עבורה, ולהעביר אותה למשתמשים. 3. אתה מגדיר את ה- Outlook בתצורת Exhange, כמובן. אם ביצעת login לשרת, אז אפילו לא תתבקש לספק סיסמה. רק תגדיר מהו המשתמש שלך, והופ, זה יעבוד. בקשר לקבלת דואל חיצוני, ניתן להוסיף שירותים ל- Outlook (אני עובד עם 2000, ולא בטוח איך זה בגירסאות קודמות לו) בשם internet mail, שיאפשר לך להגדיר חשבון pop3 (וב Outlook XP גם imap) שימשך, ויוכנס אל תוך ה- Inbox שלך ב- Exchange. אפשרות נוספת היא להתקין על שרת ה- exchange כלי בשם pop3 Connector, שימשוך בשבילך דואל כל זמן מוגדר מראש. בכל אופן, Exchange הוא נושא מאוד מורכב, ומאוד מסובך, והשאלות שלך מעידות על כך שאתה רק מתחיל בתחום. העצה שלי היא לשבת עם ספר טוב (אנטי יכול להמליץ. קראתי את המשקולת ההיא, והרופא המליץ לי לא להתאמץ אח"כ), ולקרוא, ולקרוא, ואם לא מבינים משהו, לקרוא שוב, ולחפש באינטרנט הסברים לעניין והגדרות לחלקים שחסרים. זה פשוט נושא ענק, ומורכב מאין כמותו, כמה צבעוני שהוא לא יהיה.

תודה אבל אני עדין לא מבין משהו ....

קניתי את הספר והאמת שהוא די סבבה רק שהוא לא מדבר על הדברים ששאלתי ... אז ככה לעת עתה התקדמתי והצלחתי ליצור מצב שאני שולח הודעה ממשתמש אחד למשתמש שני .. ( שזה גם הרבה מבחינתי ) .. הגעתי לנקודה שאמרת ב- MESSAGE FORMAT השאלה הנשאלה מה אני צריך לכתוב שם .. כאילו בשורה של ה - SMTP אני צריך לכתוב משהו במקום הכוכבית שכתובה לי שם . עכשיו לעניין תשובתך אם אני מבין נכון בכדי שאוכל לקבל אי מיילים ושלוח אותן מגורמים חיצוניים אני צריך לדבר עם ספק האינטרנט שהדומיין נמצא ברשותו לבקש לרכוש כתובת קבועה ולהגיד לו שיפנה את האי מיילים לכתובת זו ? הוא יבין על מה אני מדבר . ונאמר שהוא הבין אחרי זה אני יכול לקבל ולשלוח אי מיילים ( + ההגדרה ב - MESSAGE FORMAT ) ועוד קושיה קטנה בעניין איך אני יוצר מצב שהפקידה נכנסת ורואה את היומן של המנכ"ל משנה אותו והוא כשהוא נכנס הוא רואה את השינויים ... תודה מראש אבל באמת תודה על העזרה .. אשמח אם מישהו יוכל לשלוח מייל עם טלפון ככה שאוכל להתקשר לחמש דקות להיסגר על העניין .... [email protected] ושוב תודה אבישי .

פוֹלי

New member
פחות או יותר כן.

אתה דואג לכתובת ip קבועה ומודיע לספק האינטרנט שלך שה mx record שלך הוא x.y.x.y (הכוונה ל ip כמובן), ושיפנו את הדואר לשם, לוקח לזה כ 24 שעות להסתנכרן סופית. לגבי הפקידה, מה שאתה צריך זה לתת לה הרשאות ליומן של המנכ"ל ברמת owner. על מנת לתת לה טיפול ביומן שלו אתה צריך ללכת ל properties של האאוטלוק שלו ובלשונית permissions להוסיף אותה כ owner. לאחר מכן אתה ניגש ליומן עצמו, ושוב אותו הדבר, properties אח"כ permissions אח"כ לשים אותה כ owner. בסוף אתה ניגש לאאוטלוק שלה, services
tools
עומד על microsoft exchange server ולוחץ על properties, ניגש ללשונית advanced ולוחץ על כפתור add, רושם את שם תיבת המייל של המנכ"ל ומאשר. זה מוסיף אצלה עוד יומן תחת שם המנכ"ל, כל שינוי שהיא מבצעת נראה במקביל. (מקווה שלא התבלבלתי, זה מהזיכרון עכשיו)

antidot

New member
לגבי MX

אם עד עכשיו לא היה מוגדר MX עבור דומיין, השינוי הוא מיידי כיוון שאף שרת DNS עדיין לא מחזיק cache של MX עבור אותו דומיין. אם מדובר בשינוי MX קיים, אז החל מרגע ביצוע השינוי בהחלט לוקח פרק זמן (מקסימום כגודל הTTL של אותו MX record )

טוב אז עוד שאלה בקטנה בשיתוף היומן

אז הגעתי לאן שאמרת ועשיתי שיתוף מאחד לשני ואז הוא שלוח לי אי מייל שאומר בו שבהודעה זו י שכפתור שצריך לעשות בו ACCEPT ... חיפשתי חיפשתי ולא מצאתי ... ואז ראיתי שהוא אומר שיש צורך לוודא התקנה של ה NET FOLDER וגם מסביר איך לעשות את זה וככה עשיתי .... הוספתי ב CONTROL PANEL ל - OFFICE שיפעיל הכל מהמחשב שלי ונכנסתי ל- OUTLOOK בהתקנה וראיתי שאכן זה ככה .... עשיתי את השיתוף מחדש ושוב הוא כותב לי את אותה ההודעה בלי כפתור ה - ACCEPT ... חיפשתי אם אפשר להפעיל את ה- NET FOLDER אבל לא מצאתי ... ובקצרה שאלתי ... אחרי שוידאתי שה- NET FOLDER מותקן האם אני צריך לתפעל אותה ואיפה עליי לעשות זאת ואו מה עליי לעשות בנוסף בכדי שאקבל את כפתור ה ACCEPT . ושוב תודה רבה על העזרה הייתם לי גלגל הצלה עצבני אבישי .

ואיך השרת יודע לנתב את הדואר החוצה

כאילו נראה שהצלחתי להבין מההסברים איך העניין עובד אבל לא זכור לי שהגדרתי איפשהו לאן להפנות את הדואר שהוא לא הדומיין שלי .... איפה אני מגדיר לאן לשלוח דואר יוצא , ובכלל לאן הוא יוצא ? אני מתכוון גם לתיאורטית וגם למעשית ..... ושוב תודה רבה אבישי

ezaton

New member
קח ספר טוב

השרת משתמש במנוע ה- smtp שלו, כדי להוציא את הדואר לכל דומיין שינו שלו. הוא מחפש אותו ב- DNS, ומנסה להעביר ישירות לשם. אם אתה רוצה להעביר דרך שרת דואר מסויים (נגיד, כי אתה רוצה שכל דואר יוצא ילך לשרת הדואר של ספק האינטרנט שלך), אתה מגדיר smart relay בשבילו. תראה, כמו שאמרתי קודם, למרות ש- smtp הוא לא פרוטוקול מסובך, עדיין, אם אתה רוצה לעבוד איתו, כדאי שתבין מה הוא עושה, ואיך. לעומתו, exchange היא כן מערכת מסובכת, וכדי לרדת לעומקה, אתה צריך ספרים, וספרים טובים. חוברת הסברים קצרה היא לא ממש פתרון, ולא תיקח אותך רחוק עם מערכת כזאת.

למעלה