זקוק לעזרה בבחירת כלים

Alter1995

New member
זקוק לעזרה בבחירת כלים

שלום,
אני מקווה שהשאלה מופנית לפורום הנכון. אם לא, אשמח אם תפנו אותי לפורום המתאים בו אוכל לקבל תשובות.
אני צריך לפתח מערכת כדלקמן: אפליקצית אנדרואיד לסמארטפון שתשלח הודעה על פי רצון המשתמש לשרת ידוע. השרת כתגובה להודעה, יקפיץ הודעה לבקר שמחובר לשרת דרך אפליקצית ווב. הבקר כתגובה יוכל לשלוח הודעה לסמארטפון או ליעד אחר.
בנוסף, יוכל משתמש שלישי להיכנס לחשבון באתר ולראות הודעות שהגיעו עבורו.
פשוט, נכון?
מה שאני מבקש זה עזרה בבנית ארכיטקטורת המערכת ואלו כלי קוד פתוח מומלץ להשתמש לבנית המערכת.
מודה לכם מראש.

אלתר

bnayal

New member
אפשר לעשות את זה בכמה דרכים.

יש איזושהי שפת צד שרת שאתה מכיר?

Alter1995

New member
כל שפה היא אופציה

בעקרון אנחנו קבוצה של כמה חבר'ה שאמורים להיות מוכשרים. חלקם יודעים PHP, HTML ועוד.
אשמח לשמוע מה האופציות בכל מקרה.

bnayal

New member
אז מה השאלה? אתה רוצה שנכין לך

תרשים זרימה של ארכיטקטורת המערכת?

Alter1995

New member
תרשים זרימה יהיה נפלא

וגם אם אפשר באלו כלים אתה היית בוחר.

תודה.

gilmad

New member
כלים:

לאנדרויד - תוריד את הSDK מהתא של המפתחים של האנדרויד - זכית! בעבר זה היה יותר מסובך, היום זו הורדה מאוד פשוטה של קובת אחד.

לצד שרת (PHP) אתה יכול להשתמש בקליפס או נטבינס שהם חינמיים. אם אתם סטודנטים - אז אני חושב שאתם יכולים להשתמש בPHPSTORM כסביבת פיתוח (אני אישית מאוד ממליץ)

הייתי ממליץ לעבוד על אובונטו כסביבת פיתוח (יותר קל להגדיר שם את הסביבה מאשר פדורה)

לגבי הUI - אם אין לכם ניסיון בעיצוב - הייתי לוקח את twitter-bootstrap ומתחיל משם.

DataBase - תשתמשו ב MySQL
כלים לMySQL:
MySQL-Workbech
Heidi-SQL

Alter1995

New member
מודה לך מאוד

תן לי רק לוודא שאני מבין.
אני צריך להוריד אפאצ'י ועליו להתקין PHP, נכון?
סביבת הפיתוח של אובונטו היא כתחליף לנטבינס או שהיא למטרה אחרת?
האם וורדפרס משתלב אישהו במקומפלקס הזה?

תודה מראש.

bnayal

New member
אובנטו היא הפצה של לינוקס, מערכת הפעלה.

על מערכת ההפעלה צריך להתקין שרת HTTP לפיתוח (אפשר לשים את השרת במחשב נפרד, זה יהיה נוח במיוחד אם מפתחים כמה על אותה מערכת). בנוסף, ממליץ על עבודה עם מערכת ניהול גרסאות כמו GIT או SVN.

בהצלחה,
בניה

gilmad

New member
לגבי וורדפרס:

וורדפרס זה קבצי PHP - זה לא סביבת פיתוח.
אתה יכול לפתח פלאגין לוורדפרס אבל השאלה היא למה? למה שציינת שאתה רוצה לעשות אני לא רואה איך וורדפרס קשור.

אם אתה מחפש איזה פריימוורק לעבוד איתו - תנסה את Yii או CodeIgniter שגם הם בסה"כ קבצי PHP שיעשו לך את החים קצת יותר קלים.

לא מתקינים PHP על אפאצ'י. אפאצ'י זה השרת שמגיש את הבקשות של הHTTP. אלו 2 שכבות נפרדות שעובדות ביחד. (אפאצ'י יכול להגיש גם דברים אחרים, וגם דברים אחרים (nginx) יכולים להגיש PHP)

Alter1995

New member
תודה לכם

אנסה לסדר הכל בראש ואם יהיו עדיין דברים פתוחים ארשה לעצמי לשאול אתכם שוב.

itaym02

New member
במקרה, דווקה כן אפשר להתקין php על apache

זה אחד הmod שיש ל apache.

itaym02

New member
זה השימוש הנפוץ ביותר שיש לphp

די בטוח שזה מה שאתה משתמש

gilmad

New member
חשבתי שאתה מתכוון למשהו אחר...

אבל זה לא ממש להתקין PHP על אפאצ'י - זה יותר כמו להגיד לאפאצ'י איך להשתמש בPHP, לא?

itaym02

New member
it is a plugin into Apache

compiled specificaly for Apache
so, it is an Installation into Apache

u can either use a binary to do it for u, u can use a linux package or u can install it manually

למעלה