זקוק ליעוץ

namaste1

New member
זקוק ליעוץ ../images/Emo2.gif

אנו זוג צעיר, דל ממון, בלי רכום.ושוקלים האם לקנות דירה. יש לנו כ 15,000 $ (זהו כל החסכונות שלנו) והיום משלמים שכ"ד שלכ- 570 $ לחודש. ההגיון אומר לקנות דירה של כ-100,000 $ ,ולשלם משכתנא פחות או יותר דומה לשכ"ד שאנו משלמים היום. עוד דבר, מה אתם חושבים על אפשרות לקנות דירה ,אבל לא לגור בה, להשכיר אותה, ואנו בינתיים נשכור דירה יותר טובה. איפה אפשר לקנות דירה בכ-100,000 ש"ח עם פוטנציאל להשכרה (אני חשבתי בב"ש קרוב לאניברסיטה), יש הצעות? תודה

nirdagan

New member
עם הריבית של היום

אינני בטוח שקניית דירה להשקעה היא השקעה משתלמת.

namaste1

New member
אבל.....

תשמע, לי אין דירות נוספות זאת תיהה הדירה היחידה שלי. אם אני אמשיך לשכור בעוד 20 שנה זרקתי 12*20*600$ אם קניתי דירה, הכסף הזה לא נזרך,אלא נשאר אצלי בצורה של דירה מה אתם חושבים?

אתה טועה בגדול ...

תשלום דמי שכירות אינו זריקת כסף - זה תשלום הריבית על הכסף. הריבית על המשכנתא היא בסביבות 6%. התשואה על דירה היא בסביבות 4.5%. כלומר אתה לוקח כסף יקר ומשקיע בנכס שנותן תשואה נמוכה. אם יש לך הון עצמי של רק 15% ממחיר הדירה - מבחינה כלכלית קניית דירה אינה השקעה טובה עבורך.

kimo

New member
אתה בטוח..?

הרי מצד שני ערך הכסף המופקד בבנק יכול להישחק אלא אם כן הוא כל הזמן פעיל, לעומת דירה שהיא נכס שבדרך כלל, בטווח הארוך - שומרת על ערכה הריאלי ואפילו יותר מיקרו כלכלה על רגל אחת..

aug294

New member
יש לך הגיון בריא.

עם 15000 $ הייתי קונה דירה וגרה בה. התשלום החודשי של המשכנתא יהיה יותר גבוה ממה שאתה משלם כיום. לכן הייתי גרה בדירה הקנוייה ולא שוכרת כרגע עד שהמצב הכלכלי ישתפר. אתה שואל "איפה לקנות?" איפה שתמצא את המציאה הטובה ביותר. חפש בעצמך ותעזר במתווך (אחד בלבד בכדי שתבטיח לעצמך את העיסקה הכי טובה בחייך. לדעתי, עתה הזמן לקנות. בהצלחה! דליה

למעלה