זקוק ליעוץ. עזרה

זקוק ליעוץ. עזרה

אני מחפש מחליפה למטפלת של אמא אמא חולת דימנציה בת 80 ניצולת שואה אישה מאד עצמאית וחזקה שחיה בביתה ומזה שנה עם מטפלת פיליפינית מסורה וחרוצה הבעיה היא שלמרות שעם המטפלת הקבועה היא מסתדרת מצויין קשה לה לקבל את העובדה שהמטפלת זקוקה ליום חופש בשבוע - את כל המחליפות שהבאתי בנתיים היא אחרי זמן תקפה באלימות תוך התקף פסיכותי בנתיים המטפלת הקבועה הולכת ונשחקת ואני תוהה מה עוד ניתן לעשות ומאיפה אני מוצא מחליפה שאמא תקבל ברצון אולי יש פתרונות שלא ניסיתי או משהו מכם יכל להמליץ על מחליפה אמפטית וסבלנית המייל שלי [email protected] תודה לכם !

ronnyw

New member
אודי, לא ציינת מקום מגורים

זה חשוב, כח לא מדובר במשרה מלאה עם לינה. ..האם חשבתם על כדור הרגעה קבוע ביום בו המטפלת בחופשה, כדי שתהיה יותר זורמת ונינוחה עם המחליפה ?

איך שכחתי...

אמא גרה בת"א בצפון הישן בנוגע לכדורים - אולי זה -היא כבר מקבלת ונראה לי שעוד רק יגרום לה להיות ממש זומבית אך אנני שולל -אתיעץ עם הרופא תודה

zs1957

New member
שלום אודי

הטיפול בחולי אלצהיימר הוא סזיפי ותמיד קיימת שחיקה של המטפלות. לכן מומלץ מדי פעם להחליף מטפלת. הטוב ביותר הוא לקבל מטפלת ע"י המלצות ממשפחות שהחולים נפטרו או הועברו למוסד גריאטרי. דרך נוספת היא פשוט להפגש אתם במקום בו הם שוהים עם המטופלים בדרך כלל זה קניון או פארק. ולשאול אם הם מכירים מטפלת טובה. חוסך עלויות תיווך של חברות כ"א. הדרך השלישית היא ע"י חברת כ"א. מקווה שתמצא לאמא שלך מטפלת טובה,שתעניק לה חום ואהבה, שתהיה אמפטית וקשובה לצרכיה. זהבה

ronnyw

New member
רוצה להשלים עבורך את דברי זהבה:

( זהבה - אני חושבת שלא שמת לב שהוא מדבר על מטפלת לימי ראשון ולא למטפלת קבועה. הוא מרוצה מהמטפלת הקיימת, רק חושש שתישחק מעבודה רצופה 7 ימים, מה גם שזה לא לגמרי חוקי.) אין כיום אפשרות ח ו ק י ת להעסיק מטפלת מחליפה (שהיא עובדת זרה) בסופי שבוע. כמובן שאם אתה מוצא ישראלית - הכל מותר והכל אפשרי בכפוף להסכמים שלך איתה. הדרכים ה"חוקיות" הן לפנות לחברת כח אדם שלך. לפעמים יש להן מטפלות במעבר בין מקומות, ואז הן יכולות לבוא לימים בודדים אקראיים. כמובן שזה לא פתרון קבוע ויציב. או - לחפש מישהו לא חוקי, ואז ללכת בשיטת זהבה: מפה לפה. המטפלת הקבועה מכירה כמה מטפלות/ים ובטח מכריה מכירים כאלה שמוכנות לבוא ליום בשבוע. (גם אני מכירה - אבל רק באזור חדרה, לכן שאלתי אותך על המיקום). ככה שאני ממש לא אשת בשורה בשבילך... הפתרון שלנו היה להציע הרבה כסף תמורת הישארות ביום ראשון, ובמקביל לאפשר למטפלת ללכת לחברות, לצאת מהבית כמה שרצתה (והתאפשר) במהלך השבוע. בשלב מאוחר יותר לקחנו מטפלת שניה במשרה מלאה (היו לי שני רשיונות, אחד לאבא, אחד לאימא) כך שהבעיה נפתרה, אבל זה לא מתאים לכל אחד.

ronnyw

New member
עוד הערה...

כיוון ששני הורי נפטרו אני קצת פחות עוקבת ומעודכנת במה שקורה היום. אבל הבנתי שבעקבות מקרה דב לאוטמן (למי שלא יודע: חולה ב- ALS, זקוק להשגחה רצופה 24 שעות בשבוע, אלמן - כך שאי אפשר להפיל על אישתו...) ניתן היום לקבל שני רשיונות לחולה אחד, אחרי בדיקה מדוקדקת שהוא אכן זקוק ל- 24 שעות ואין פתרון בתוך המשפחה. כמובן שהחזקת שתי מטפלות דורשת כיפליים כסף, כיפליים מקום לינה, בעיות בין שתיהן וכו' - עניין מורכב ביותר ולא מתאים לכל אחד. אבל לפחות יש פתיחות והבנה שלפעמים אי אפשר להסתפק בעובד אחד, ואולי זה יתפתח ליכולת להעסיק חוקית עובד נוסף בימי ראשון...

ענתי44

New member
אודי, תחזיק מעמד

ופתרונות נוספים מסביבתי הקרובה. הדודים של אמא שלי, מעסיקים כבר שנים מטפלת זרה, שהפכה לבת בית. בני הדודים של אמי עסוקים וגרים רחוק לכן הם פנו בזמנו לבית חולים בו לומדות אחיות והסדירו סטודנטית שגרה ביישוב שנמצאת עם הדודה ( הדוד נפטר כבר ) בחופשה של המטפלת הזרה, בדיוק כשאין לה לימודים. לה נהדר כי היא מתנסה ומרוויחה טוב, ולמטפלת נפלא שהיא מקבלת את החופשה השבועית שלה. במרכז יום של אמא, היה קשיש שהיה מגיע בימי ראשון כשהמטפל בחופשה ונשאר עד הערב. כמובן בתשלום פרטי למרכז יום. כנראה שבמוצאי שבת, כשהמטפל יצא לחופשה הם הנהיגו תורנות להיות עם הקשיש עד ראשון בבוקר. במקרה של בעלת חנות שאני קונה שנים, היתה מטפלת לאמא הקשישה שלה, והיא היתה יוצאת משישי בצהרים עד מוצאי שבת. הם הרבה אחים ונכדים נשואים כך שהשמירה על האמא והסבתא התחלקה ביניהם. אם מישהו לא יכל כשהגיע תורו או שהחליף את התורנות לשבת אחרת או ששילם עבור השארת המטפלת. אבל רוב הזמן היא יצאה לחופשה.

למעלה