זקוק לחידות קשות

shempanuy

New member
זקוק לחידות קשות

שלום, אני צריך חידות קשות, במהירות האפשרית. הכוונה בחידות קשות היא לחידות שצריך להשקיע בהן הרבה זמן, לא ביסוי וטעייה אלא במחשבה או בטכניקה. חידת איינשטיין (או חידת הזברה) היא דוגמה נהדרת לחידה שדורשת גם הרבה עבודה שחורה עם דף ועט וגם הרבה מחשבה, אני צריך חידות שידרשו לפחות אחד מהשניים. אה, כן, הן צריכות להיות מותאמות לגילאי 15-17 לינקים או מילים לחיפוש בפורום יתקבלו בברכה, כמו גם חידות שלא מופיעות פה בפורום עדיין. תודה.

עריסטו

Active member
הנה יש לי עוד הזדמנות לנדנד עם

חידות שחמט
חידה ראשונה - במשחק שחמט (שאמנם לא היה הגיוני ביותר אבל כל מהלך בו היה חוקי) הגיעו למצב שבתמונה. איזה כלי לבן הוכה ("נאכל") על כל אחת מארבעת המשבצות המוקפות?

עריסטו

Active member
חידת שחמט שניה

במשחק שחמט (שאמנם לא היה הגיוני ביותר אבל כל מהלך בו היה חוקי) הגיעו למצב שבתמונה. נתון שהמסע האחרון היה של השחור. מה בדיוק היה המסע האחרון - איזה כלי זז, ומאיזו משבצת לאיזו משבצת?

shempanuy

New member
תודה, אבל...

חידות שחמט זה נהדר ואני אשב עליהן ברגע שיהיה לי טיפה זמן, אבל אני צריך חידות שיתאימו לכולם, ולצערי, בכלל לא כל הילדים יודעים לשחק שחמט

עריסטו

Active member
חידת אסטרטגיית נצחון

במשחק משחקים שני שחקנים - שחור ואדום. השחור מתחיל. השחור בתורו מחבר שתי נקודות שחורות סמוכות (במאוזן או במאונך). האדום מחבר נקודות אדומות. אסור לצייר קו שחותך קו אחר שצוייר כבר. השחור צריך לבנות דרך מהצד התחתון של הלוח לצד העליון. האדום מנסה לבנות דרך בין צד ימין לצד שמאל. החידה היא - מה השיטה של השחור לנצח תמיד?

ש ב ו ז

New member
נראה לי שכאן העניין הוא שתמיד אפשר

יהיה לחבר את הטורים בשורה התחתונה. מתחילים להתקדם כל פעם לחבר את שני הנקודות הבאות באחד משלושת הטורים הסמוכים ואם הוא חוסם את החיבור בין הטורים אז לרדת ולחבר את שתי הנקודות שלמטה (לאיים לחבר את הטורים) ככה עד השורה התחתונה.

עריסטו

Active member
זה נכון, וגם לא קשה להוכיח שהשחור

יכול לכפות נצחון. קשה יותר לענות על החידה ששאלתי - מהי אסטרטגיית הנצחון.

carlos22

New member
אולי

בתגובה על כל מהלך של האדום "לחסום" אותו מכיוון אחד ? מכיוון שחייב להיות מנצח למשחק והשחור התחיל וכל קו של האדום נשבר ע"י השחור הוא ינצח.

עריסטו

Active member
נסה לשחק נגד עצמך לפי השיטה שהצעת

ובדוק האם תמיד השחור מנצח.

עריסטו

Active member
לא הבנתי

אם השחור מחבר שני טורים בשורה התחתונה זה סתם בזבוז של צעד.

ש ב ו ז

New member
ברור.. זה לא מה שאמרתי ...

בגלל השעה אני קצת עילג... השחור יתחיל מהשורה התחתונה. על השחור לדאוג כי בין שני טורים שחורים סמוכים הנקודה המחוברת הנמוכה ביותר היא שחורה. על השחור להתקדם שורה אחת למעלה בכל פעם ותמיד בטור הסמוך לשורה הגבוהה ביותר אותה הוא חיבר (זה אפשרי מכיוון שקו אדום חוסם רק שני טורים בעוד שלכל טור יש 3 טורים סמוכים מעליו.

עריסטו

Active member
עוד פעם לא הבנתי

"על השחור לדאוג כי בין שני טורים שחורים סמוכים הנקודה המחוברת הנמוכה ביותר היא שחורה." בין שני טורים שחורים סמוכים הנקודה המחברת היא תמיד שחורה.

srulikbd

New member
מישהו יכול לתת את שם המשחק כדי

שנוכל לנסות אסטרטגיות בקלות רבה יותר
תודה! חידה נחמדה
ראיתי כאן נאש אבל לא מצאתי בגוגל

עריסטו

Active member
חידה לא קשה (אחרי שפותרים...)

על חוט שאורכו מטר עומדות 20 נמלים שאורך כל אחת מהן סנטימטר. אין שתי נמלים צמודות זו לזו. ברגע מסויים מתחילה כל נמלה ללכת ימינה או שמאלה במהירות של ס"מ לשנייה. כאשר שתי נמלים מתנגשות הן הופכות את כיווני ההליכה שלהן וממשיכות ללכת במהירות של ס"מ לשנייה. כאשר נמלה עוברת את קצה החוט (כל הגוף שלה עובר את החוט) היא נופלת. כמה זמן, לכל היותר, יעבור עד שכל הנמלים ייפלו מהחוט? עבור איזה סידור התחלתי של הנמלים יתקבל זמן זה?

Ferma

New member
חשבתי על זה, ואתה חייב לציין

שהחוט הוא אופקי, למשל מונח באופן אופקי על השולחן... מכיוון שם נניח שהחוט תלוי באופן אנכי על הקיר ואין שתי נמלים צמודות זו לזו, אז הן פשוט מסתובבות במעגלית על החוט סביב הנקודה ההתחלתית שלהן, ואז התשובה היא אינסוף... חידות טובות, זאת עם הנקודות מזכירה לי את המשחק המתמטי "נאש" או כיום "Hex".

ש ב ו ז

New member
פיתרון

מכיוון שאורך הנמלים זניח ניתן להתיחס למפגש כאילו הן עוברות זו דרך זו.

למעלה