זקוק להתיעצות

miri1231

New member
זקוק להתיעצות

שלום לפני כמה חודשים מצאתי "חשבון אבוד" באחד הבנקים שבו היו לי כמה תוכניות חיסכון קטנות הבנק יצר איתי קשר לגביי עיקול שהיגיע לחשבון הייתי מופתע מעצם קיומו של החשבון התחלתי לחקור וגיליתי שהבנק לא שלח לי שום מכתב אודות החשבון סיום תוכניות חיסכון חייב אותי לאורך השנים בעמלות שמירת דואר בטענה שלחשבון יש דואר בסניף אבל לא מצאתי שום דואר לקח לי דמי ניהול ואת הכסף הפקיד בפח"ק של 0.2% לשנה מנגד היה מינוס בחשבון הוא לא כיסה אותו וגבה ממני ריבית על מינוס בעו"ש כיום הוא לא מוכן לזכות את כל העמלות המיותרות שנגבו סתם במשא ומתן אם מנהל הבנק הוא מוכן להוריד חצי מהעמלות ללא סיבה בטענת "רצון טוב" אני רוצה לתבוע אותם האם יש בסיס לתביעה? אם כן האם ללכת לתביעות קטנות?(סך כל החשבון 20000 ש"ח) מה לעשות??

תשובה

שלום רב, יתכן שבמקרה שלך קיימת רשלנות של הבנק אך, יחד עם זאת, יש להניח שגם לך יש "רשלנות תורמת". העובדה ש"שכחת" מה"חשבון האבוד" תיזקף לחובתך. כמו כן השאלה העקרונית, בטרם החלטה לגשת לתביעה, היא שאלה ה"נזק" שכן, אם סך כל החשבון עומד על סך שך 20000 ש"ח הרי ה"נזק" מגיע, לכל היותר, למאות שקלים או אלפים בודדים. נסה לנצל את ה"רצון הטוב" לקבל את המקסימום וסגור את הענין מהר שכן אינני משוכנע שהליכים משפטיים כדאיים במקרה זה. בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם עו"ד המתמחה בתחום שכן גם מכתב מעו"ד לבנק יכול להוציא הרבה מהבנק גם אם אינך מתכוון באמת לתבוע...
בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

למעלה