זקוק להמלצה....

זקוק להמלצה....

מישהו מבאי הפורום יוכל להמליץ לי על ספרים לגירוי מחשבה לגילאי 4-8? תודה מראש

לאה_מ

New member
בוא תהיה קצת יותר ספציפי...

למה אתה בדיוק מתכוון? מה? "סתם" ספרות יפה לא מספיק מגרה את המחשבה? אתה רוצה המלצה על ספרי קריאה או ספרים אינפורמטיביים?

לאה_מ

New member
תסלח לי שאני מתעקשת...

מה זה "סתם סיפורי לילה"??? בעיני אין סיפורים "סתם". כל סיפור הוא עולם ומלואו, כל ספר הוא חוויה, כל ספר לוקח את ילדיך למחוזות דמיון נפלאים שאין כמותם, למקומות שמעולם לא היו בהם, ואולי לעולם לא יהיו בהם עוד... למה "סתם"??? אם אתה מחפש ספרים מסוג אנציקלופדי, כתבתי לך את מה שאהוב אצלנו בתשובה לשאלה קודמת שלך. לעומת זאת, בעניין סיפורי לילה, אני הרבה הרבה יותר טובה. גיל 4 ו-8 זה קצת קשה, כי 4 זה טיפונת קטן מדי, אבל אם יש לה/לו יכולת ריכוז טובה, ואהבה בסיסית לסיפורים, אני מציעה לך לקרוא להם ספרים בהמשכים לפני השינה. אני מנסה לחשוב מה מתאים לשני ילדים בגילאים האלה, והנה הרשימה ההתחלתית שלי: צ´רלי והשוקולדה / רואלד דאל צ´רלי ומעופפלית הזכוכית / רואל דאל מטילדה / רואלד דאל אורה הכפולה / אריך קסטנר האריה, המכשפה וארון הבגדים / ק.ס. לואיס הקוסם מארץ עוץ / פרנק ל. באום החתול שרצה להיות איש / לויד אלכסנדר בית ספר לקסמים / מיכאל אנדה הסיפור שאינו נגמר / מיכאל אנדה המסע אל האי אולי / מרים ילן שטקליס שמונה בעקבות אחד / ימימה טשרנוביץ משפחת החיות המוזרות / טובה ינסון עמק החיות המוזרות / טובה ינסון יש עוד המון, כמובן, וסליחה עם כל אלה שלא הזכרתי. אחרי שתספר אחד, אני בטוחה שתווכח שזה לא "סתם". קריאה מהנה!

למעלה