זקוקים לעידוד

זקוקים לעידוד

שלום לכולם,
אני בת 30 ובעלי אוטוטו 33. בעלי עם בעיית זרע הבדיקות נעות בין 1-5 מיליון למיליליטר תנועתיות 30-40 ומורפולוגיה 1-2%. אצלי כל הבדיקות יצאו בסדר.
עשינו 3 הזרעות שלא צלחו ולאחר מכן עלינו כיתה לivf עם איקסי שלא צלח.
טופלתי רק עם מינון נמוך יחסית של גונאל f וצטרוטייד למניעת ביוץ.
הושגו 11 ביציות מתוכן 9 בשלות וכמו שאמרתי עשו איקסי.
ביום הראשון 100% הפרייה - כל כך שמחנו - כמה טעינו :(
ביום 3 הייתה ביצית אחת שהייתה 8 תאים ויפה ועוד שתי ביציות שהיו 6 תאים וכל השאר פחות :( הוחזרה רק האחת
לאחר מכן את ה-8 הנותרות ניסו לגדל ליום 5 אך למעט אחת שהגיעה ל early blasto כל השאר הפסיקו להתפתח.
אחרי השבועיים המסוייטים קיבלנו תשובה שלילית

אני חדשה בפורום - וחשבתי אולי יש פה בנות עם סיפורים דומים שלאחר מכן הפכו להצלחה ויכולות לעודד אותי... אני ממש בחרדות שמא לא נצליח לעולם ושהטיפול הזה מבשר על מה שיקרה גם בטיפול הבא...

תודה מראש

היא321

New member
לא יודעת האם הסיפור דומה

ריכוז 5
מורפולוגיה 3
תנועה 30
שאיבה ראשונה 2 ותוך 3 הופרו, הוחזרו ביום 2-שלילי
שאיבה שניה 27 ביציות, 21 בשלות, 12 הפריות, 10 הגיעו ליום 3, אחד היה לא ראוי להקפאה, 9 הוקפאו. לא בוצעה החזרה.
החזרה שניה של 3 מוקפאים שלילי
החזרה שלישית של שני מוקפאים שלילי
החזרה רביעית של 2 מוקפאים שלילי
שאיבה שלישית, 9 ביציות, 4 בשלות, ארבעתן הופרו.
שתיים הוחזרו ביום 3, שלילי. 2 הוקפאו
החזרה שישית, 2 המופקאים, שניהם נקלטו, אחד נפל בשבוע 7, השני נולדה וכבר בת שנה.
&nbsp
חצי שנה אחרי הלידה בעלי עשה עוד בדיקת זרע והיה שיפור בנתונים.
ביצענו הזרעה לפני שבוע, ממתינים לבטא.
&nbsp
אני לא עשיתי את זה, אבל הרבה פה ממליצות על מיון זרע אצל ברטוב. תבררי
&nbsp
&nbsp

תודה

על נסיון העידוד. איזה הבדלים גדולים היו לך בין הסיבובים.
האם עשיתם איקסי או רגיל בהפריות?
את זוכרת מה הייתה איכות העוברים שהוקפאו ביום 3 ( כמה תאים וכו׳)
תודה

היא321

New member
עונה

כן, העל איקסי.
ההפרשים המספר הביציות בא בגלל שינויי מימונים של הורמונים.
בשאיבה ראשונה היו 3 ביציות שזה מעט מהרצוי, 27 הרבה מדי, כששאבו 9 עם 4 בשלות שאבו מוקדם מדי כי ראו שיש שוב ריבוי זקיקים אז הורו להזריק אוביטרל כדי שוב לא להגיע למצב של המון ביציות.
כל העוברי יום 3 היו בדירוג A , חלקם בעלי 8 תאים וחלקם 9 תאים.

הי

אנחנו במצב ממש דומה.. מבחינת מצב הזרע והעובדה שאצלי הכל תקין בבדיקות.. מלבד הגיל. אני בת 37. אני חושבת שזה יתרון מאד גדול, הגיל שלך..
אין לי סיפור ממש מעודד אבל רק מזדהה איתך, אחרי הטיפול הראשון (IVF) הכושל, שתלינו בו כל כך הרבה תקוות אחרי 6 הזרעות.. היינו מאד מתוסכלים.. אבל אז הבנו שהטיפול הראשון נועד על מנת לבחון את המצב וללמוד ממנו. בטיפולים הבאים כבר הרגשתי אחרת..
אני מאמינה שיסיקו מסקנות וישנו לכם את הפרוטוקול בפעם הבאה וזה שאתם כבר ב IVF זה אומר שאתם בדרך למטרה. מקוה שהסבב הבא שלכם יהיה המנצח! המון הצלחה ולא להתייאש!

בסבבים הבאים

כבר הצלחנו להגיע לבלסטוציסטים. אמנם לא מאה אחוז הפריות ומספר קטן של בלסטוציסטים.. אבל בכל זאת היה שינוי.

קרפי8

New member
סיפור מעודד עם בעיית זרע מאוד חמורה

הבעיה שלנו הרבה יותר חמורה משלכם ואנחנו הצלחנו אז אני מאמינה שיש מקום לאופטימיות.
בעלי אזוספרמי,כלומר אין בכלל זרע בבדיקה במעבדה רגילה. כן הצלחנו למצוא זרע
בטיפולים לילד הראשון בניתוח ובטיפול לילד השני כבר לא מצאו זרע בניתוח אבל כן הצליחו למצוא זרע בmfc (הצליחו למצוא כמה עשרות זרעים רובם עם פגמים מורפולוגים קשים ובודדים שדורוגו בדרגה 2 היו טיפולים שהצליחו למצוא אחד בדרגה 1,אז המצב היה מאוד קשה)
&nbsp
העוברים תמיד היו לא כל כך יפים ואפילו גרועים (הבן הראשון שלי היה 6 תאים ביום השני אבל עם הרבה שברים וגדל להיות ילד מקסים אז לפעמים גם עוברים פחות טובים נקלטים וגדלים לילדים מקסימים)
בסיבוב הנוכחי נקלטנו פעם אחת בהחזרה השניה אבל היייתה הפלה בשבוע7 וההרגשה הייתה שאנחנו מנסים להשיג משהו שהוא באמת בלתי אפשרי.
(בנוסף אף פעם לא היו לנו מוקפאים העוברים לא הצילחו לשרוד ליום 5)
&nbsp
אבל בחזרה הרביעית (שבה נמצא זרע רק בדרגה 2) הייתה לנו הפתעה ועובר 1 דורג בדרגה 1 (אף פעם לא קרה לנו)
הוחזרו 3 (עוד אחד שדורג בדרגה 2 והשלישי הרבה פחות) ולשמחתנו נקלטו 2.
לבנתיים הכל תקין וההריון עגול ומשעמם
.
&nbsp
אז אם אנחנו הצלחנו (אני דרך אגב בת 35 ופוליציסטית ובעלי בן 40)
אז אני מאמינה שגם אתם יכולים להצליח (אתם צעירים יותר ואם בעיה פחות חמורה)
ממליצה על מיון לדעתי זה לא יכול להזיק וכדאי לנסות פעם אחת ולראות עם יש שיפור.
בנוסף בעלי עשה דיקור אצל דר שמעון סיטרמן שמקבל במכבי טבעי - לא יוכולה להגיד בוודאות שזה מה שגרם להצלחה אבל בטוח לא הזיק.
ולדעתי הייצירתיות של דר ברקוביץ בפרוטוקול שלי (והגישה החיובית שלו) עזרה להצלחה.
&nbsp
בהצלחה בהמשך

תודה על העידוד

מה הכוונה היצירתיות בפרוטוקול? איזה פרוטוקול עשית? האם שינו את הפרוטוקולים וזה שינה את התוצאות?
תודה על נסיונות העידוד (;

קרפי8

New member
פרוטוקול

רוב השאיבות שלי היו מבוססות על פרטוקול של גונל f ואז מונוגון/מונופור בשילוב על צטרוטייד. היו טיפולים שהתחילו עם גלולות.
הייצה שאיבה אחת שבה נתנו לי אלונבה ובגלל שאני פוליציסטית היא ייצרה גירוי יתר ונשאבו 29 ביציות. אחת מהן ייצרה את ההריון שנפל בשבוע 7.
כשעברתי לברקוביץ הוא ניסה שאיבה אחת שהתחילה עם גלולות ואז כרגיל גונל מונופור וכו'.
בטיפול השני אצלו שהצליח ברקוביץ נתן לי מונופור מהיום הראשון (ולא גונל)
אז בפעם הראשונה לקחתי רק מונופור ואז שולב צטרוטייד כרגיל.
לדעתו השברים של העוברים נוצרו בגלל הביציות ולא בגלל הזרע הבעייתי
אז הוא שינה את הפרוטוקול בתקווה ליותר ביציות בשלות ויותר איכותיות.
ואז בפעם הראשונה היה לנו עובר בדרגה 1 ונקלטו 2.
אי אפשר לדעת אם זה מה שגרם לשיוני לטובה אבל אהבתי את הגישה שלו ואני ממליצה אליו בחום (לדעתי הוא הרופא הכי מתאים לזוג עם בעיית זרע)

פרוטוקול

אז זהו שאני עשיתי בטיפול הראשון רק גונאל ועכשיו הרופא רוצה להוסיף עוד זריקה אחרי כמה ימים של גונאל ( לא זוכרת איזו אבל משהו עם LH) כי הוא אומר שזה יכול לחזק את הביציות.
הלוואי שזה באמת יחזק את הביציות. עוד דבר שהוא רוצה זה טיפה להעלות את המינון כדי לנסות להשיג מעט יותר ביציות ( פעם קודם היו 9 בשלות והוא רוצה קצת יותר)
בפעם קודמת הייתי על 200 גונאל כל יום והפעם הוא רוצה להעלות ל225 נראה לי.
בקיצור - כיף כיף כיף

לא להתיאש ולהמשיך לנסות

אתם צעירים, בסה''כ הייתה לכם כמות יפה של עוברים באיכות לא רעה.
אני הייתי מבקשת פעם הב שלא ינסו לגדל לשלב הבלסטו אלה שיחזירו ביום 3.
בהצלחה.

החזירו ביום 3

את האחד שהיה טוב ואת כל השאר ניסו לגדל ליום 5.
כל כך קשה לא להתייאש ולשמור על אופטימיות.
גם ביום השלישי היה רק עובר אחד שהיה 8 תאים... כל השאר היו או 6 או פחות... ככה שזה לא מרגיש שהיו עוברים באיכות טובה...

כמה דברים

אני יודעת שעכשיו קשה לראות את הצד הטוב, אבל בכל זאת כמות העוברים שהשגתם הייתה מאוד יפה וזה מעודד מאוד. בסבב הבא במקומך הייתי מבקשת שיחזירו את העוברים ביום שלישי לאחר שאיבה וכן שיחזירו יותר מעובר אחד. כמו כן הייתי מבקשת להקפיא את העוברים הנותרים גם כן ביום 3. יש דעה שחלק מהעוברים מתפתחים ברחם בעוד שבמחבנה הם היו מתים.
עוברים בני 6 תאים ביום שלישי זה דווקא טוב. לי יש בן מהחזרה של 4 עוברים ש3 מתוכם היו בני 6 תאים ואחד בן 7 תאים (כמובן אין לי מושג מי מהם תפס).
ועכשיו קיבלתי בטא חיובית אחרי שהחזירו לי עובר בן 4 תאים!!! ביום 3 לאחר שאיבה. עוד לא עשיתי בטא חוזרת לראות אם יש הכפלה, אבל גם עוברים שמתחלקים לאט יכולים להיקלט.
גם לבעלי יש מורפולוגיה 1% ולי יש שחלות פוליציסטיות ואנדומטריוזיס, אבל זה לא גזר דין "מוות" כפי שאת רואה מהדוגמא שלנו. נכון שלקח לנו הרבה זמן, אבל עם פרוטוקול נכון הכל אפשרי.
תצברי כוחות לסבב הבא והכל יצליח לכם.

נ.ב. תבקשתי מהרופא המטפל לעשות לך פיפל, זה עשוי להגדיל את הסיכויים להקלטות.

כן.. אצלנו ראינו שיפור בכמות ההפריות ואיכות העוברים אחרי

אחרי מיון זרע ביחס לסבב ivf שהיה לפני ללא מיון זרע.
לא אצל כולם זה משפר, והעלות בשמים ולא מסובסד.
&nbsp
מדובר במיון הזרע לפני הפריה עם איקסי, בהגדלה גבוהה יותר, כך שניתן לראות גם פגמים קטנים יותר.

תודה לכל המעודדים ושבוע טוב

אולי עכשיו כשהשבוע מתחיל יש פה עוד נשים שיכולות לשפוך קצת עידוד או את סיפוריהן שיכולים לעודד.

תודה ושבוע נהדר!

למעלה