זקוקים לעזרה! דחוף!!

נשואים30

New member
זקוקים לעזרה! דחוף!!

שלום, אני שואלת כאן בשמה של חברה של אמא שלי שהיא עולה חדשה וקשה לה עם העברית. הבת שלה בת ה-25 מתגרשת. הגירושים הגיעו לאחר שבעלה התחיל להמר. הוא לא רצה להתגרש וכל הזמן ביקש שהיא תישאר. כשהיא אמרה לא (במרץ לפני פורים) היא חזרה הביתה מהעבודה למחרת וראתה שכל הבית ריק: הוא לקח הכול מריהוט ועד תחתונים כולל תחפושת לפורים של הבת שלהם בת ה-3. היא ניגשה להגיש תלונה במשטרה, אבל המשטרה אמרה שהיא לא מטפלת בנושאים הללו. הוא הפסיק לשלם את המשכנתא, ומי שמשלם אותה עכשיו אלו ההורים של האישה. ההורים שלה ניסו הגיע איתו למצב שהם ימכרו יחד את הדירה שהם קנו, או שאחד מהם יקח אותה ויטפל במכירה, רק שהבנק לא יעקל אותה וימכור אותה. הוא לא מוכן - הוא אומר שזה דווקא כעונש לאישתו. הוא לא משלם דמי מזונות לילדה. ואז התברר הדבר הבא: הוא לא ישלם לה דמי מזונות ולא ישלם משכנתא או ימכור את הדירה, בעוד מספר שנים הוא יגש לבית משפט וידרוש את הילדה היות ולאמא יש חובות והיא לא יכולה לגדל אותה. זו התוכנית שלו!! השאלה שלי - לאיזה גוף אפשר לפנות במדינה הזו?? הם פנו לנעמ"ת שלקחו מהם כסף ובסוף רק אמרו להם לאן הם צריכים לגשת בלי לעזור. הם פנו למשטרה שלא עוזרת. לשניהם יש עורכי דין, אבל בית המשפט לא מחייב את הבעל למכור את הדירה וכך הוא משאיר את האישה בת ארובה של הבעל. האם יש גוף שיכול לעזור לה? היא חסרת אמצעים (כמובן, אחרת כל זה לא היה קורה) למי אפשר לפנות מה עושים? יש רעיונות? תודה על העזרה!

פונים לבית המשפט

בתביעות למזונות, פירוק שיתוף ומשמורת דואגים לבצע עיקולים מתאימים להבטחת מצב שלא יוברחו נכסים. הכי חשוב זה לפנות לעו"ד על מנת למזער נזקים.

פונים לבקש עזרה בחינם

מנעמ"ת או מויצ"ו או מ אירגון כמו "אירגון הורות שווה".. אלו אירגונים שאם אין לה אמצעים לקבל יעוץ משפטי או ייצוג משפטי יכולים לעזור לה. בכל עיר או עיר קרובה לישוב שהיא גרה יש שלוחה של אירגון כזה.. תתחילי להרים טלפונים..

נשואים30

New member
עזרה חינם שווה כמו שהיא עולה

היא פנתה לנעמ"ת בעיר מגוריה, היא נדרשה לשלם כסף (כמה מאות שקלים בודדות - אני לא יודעת בדיוק כמה) והעזרה שניתנה היתה "תפני ל...." כל התהליך שלהם נמצא בבית משפט ועדיין אף אחד לא מחייב את הבעל למכור את הבית. יש עוד אפשרויות??

על מנת שבית המשפט

יחייב, יש צורך להפנות בקשות מתאימות - בית המשפט לא יעשה פעולות ב"התנדבות". במידה ויש בעיות, ניתן לעשות שימוש בסוגי הליכים שיגרמו בסופו של דבר לפעולה מסויימת להתקיים.

להתגרש זה עסק יקר

ולפי הבנתי אין לה ואפילו לשלם לבד את המשכנתא אין לה וזה התוכנית שלו ..להכניס אותה לחובות. אבל על סמך חובות..לא לוקחים ילדים ומעבירים משמורת לאב. בקטע הזה תרגעי. אם תתבע אותו למזונות זמניים ואם תתחיל הליך אולי תוכל לגבות מזונות דרך בטוח לאומי. כנסי לפורטל גירושים.. ידע ====כוח הנה הלינק

למעלה