זקוקים למשפחות

avinaom

New member
זקוקים למשפחות

שלום רב, אנו זקוקים למשפחות שמשחקות על בסיס קבוע במשחקי לוח כמו מצודות, דרקון, דרך מדבר, מנצ'קין וכיו"ב שמוכנות להתראיין בתקשורת. ניתן לצור עימי קשר בטלפון 03-5280889 או במייל [email protected]

Temporary2

New member
אהממ... הבנתי מהאתר שלך. ../images/Emo13.gif

לכוכבי הכסף בהצלחה.

הסבר

הכתבה הנ"ל היא בעצם יוזמה שלנו. כנראה לא ידברו רק עלינו, אבל אנחנו אלו שגרמנו לעיתון להתעניין. במדובר בעיתון "דה מרקר", שהוא עיתון כלכלי. התקווה היא שציבור אנשי העסקים בישראל יבין את המגמה, ותחילו להתייחס לתחום ברצינות. משפחות שמשחקות ומוכנות להתראיין - רצוי שמשחקות את המשחקים שלנו, בין אם המתורגמים ובין אם המיובאים, אבל לא חובה מוחלטת. רצוי מאד. נשמח לעזרתכם במהפכה!!!

Temporary2

New member
מה כוונתך ב"יתחילו להתייחס לתחום

ברצינות" ? מה היית רוצה לראות שיקרה ? אתה פונה אל ציבור זה כאל לקוחות פרטיים פוטנציאליים ? כלומר, למה דווקא עיתון דה-מרקר הוא המקום המתאים לפרסום כתבה על משחקי השולחן ?

הסבר 2

אסביר את כוונתי: היום תחוםמשחקי הקופסה בארץ מרוכז בעיקר סביב משחקים כאלו ואחרים, המיועדים לילדים בגילאים מאד נמוכים. יש שפע אדיר של משחקים לילדים עד גיל 8, שתופסים כמעט 80% משטח המדפים בחנות ממוצעת. זה לא משנה שכתוב על המשחק שהוא תואם "גילאי 8 עד 100", בפועלאלו לא משחקים למבוגרים. היום חנות משחקים, היא בעצם חנות צעצועים, והיא בעצם לילדים קטנים. הרצון, הכוונה, השאיפה הם להביא לשנוי, כך שמשחקים המיועדים לקהל מבוגר יותר, מה שאני מגדיר "נוער צעיר" עד וכולל מבוגרים, יזכו להרכה ולנוכחות. להוציא את האופציה הזו לבילוי שעות הפנאי מהפינות האפלות אל האור. אין שום סיבה שחנות משחקים בגרמניה או באיטליה תחזיק SOC, ועוד שלל משחקים למבוגרים, אבל חנות בארץ תגיד לי שזה "לא מתאים". אין סיבה. הפרסום בעיתון כלכלי דווקא, מיועד להפנות את תשומת ליבם של עסקי העסקים, בעלי ומנהלי החנויות והרשתות בתחום, שמה שהולך בחו"ל מבחינה זו, יכול וצריך להיות תקף גם בארץ. שניתן ורצוי להפנות משאבים (רכש, שטח מדף, הכשרת עובדים) לתחום שבעצם כבר קיים אצלם, אבל הוא כמעט בלתי נראה.

ארימי

New member
אבל אני חושב שהחנויות צודקות....

אולי זה באמת אשמתן של חנויות הצעצועים אבל מבוגר שרוצה לקנות מתנה לחבר, לא יכנס לחנות צעצועים לחפש. הוא יכנס לחנויות שמוגדרות כמתנות לגבר, או חנות ספרים או אחר, אבל כמעט לעולם לא לטוי-זרזה. בסטימצקי כבר דרכתם, עכשיו נסו להכנס לחנויות לגבר. לפי דעתי לנסות להשתחל לתוך חנות צעצועים לא יניב לקוחות, כמו שאמרת הן חנויות צעצועים ואני לא רואה מישהו מבוגר קונה לעצמו משהו שם. האם ניסיתם להכניס את עצמכם לאתר זאפ ? אני חושב שיש קטגוריה מתנות למבוגרים. לנוער כדאי אולי לפרסם בעתוני הנוער (עוד קוראים את המגזינים האלה היום ?) כמו ראש1 ומעריב לנוער. לא כל המשחקים למבוגרים מתאימים גם לנוער, אני לא בטוח שהרבה נערים יוכלו לשבת 4 שעות לשחק משחק מלחמה כבד, מבוגר לעומת זאת יהנה מזה בהרבה. אני חושב שקטגוריות שונות פונות לקהל יעד שונה: משחקי פנטזיה פונים לנוער ולמי שהיה לו ניסיון בפנטזיה בעבר, לכן אני לא מאמין שכתבה על דראקון תביא לקוחות מבוגרים שלא התנסו בפנטזיה קודם. משחקים אבסטרקטיים ומשחקי מלחמה מתאימים בעיקר למבוגרים אוהבי חשיבה ותכנון עמוק. משחקי אסטרטגיה משפחתיים, כמו SOC, מתאימים לכל המשפחה, נוער ומעלה ומטבעם פונים לקהל רחב יותר. אולי שכחתי עוד משהו, אני חדש בעסק. ככה שאני חושב שיש מקום לפרסם סוג מסויים של משחקים לקהל יעד מסויים. עוד נדבך חשוב לפי דעתי זה החומר ממנו עשויים הכלים במשחק. אם נכנסים לחנות מתנות לגבר רואים שרוב המתנות עשויות עץ או מתכת, זה נותן מראה מכובד יותר. קח את ההבדל בין לוח שחמט מגנטי עם כלים מפלסטיק שיושב בארון מאשר לוח משיש עם כלים מצופים כסף וזהב שיושב בגאוה באמצע הסלון. ואופטופיק - יש לך כוונה להביא את סמוראי ?

אני, כמובן, לא מסכים איתך.

יש בעצם 3 קהלי יעד: נוער-צעיר (9 עד 14 נניח), נוער-מבוגר (14 עד 18 נניח), ומבוגרים (אחרי צבא ומעלה). אין שום סיבה שחנות צעצועים לא תחזיק מלאי משחקים כאלו, מלאי רחב המיועד בראש ובראשונה לשני הקהלים הראשונים. היום, חוץ מלגו ודומיו, קשה למצוא שם מבחר מתנות לנער בן 11, או 13. אין שום סיבה שחנות צעצועים לא תחזיק מלאי משחקים המתאים לקהל היעד השני. תראה לי נער בן 16 שיכול למצוא היום יותר ממשחק אחד או שניים בחנות צעצועים? אין. למה לא להגדיל את המבחר? והקהל המבוגר. נו, אני לא חושב ש"דרך המדבר" מתאים לחנות לגבר. מה גם שאני מעוניין שמהגדרת "מבוגרים" נכלול גם את הנשים, וגם את ההכוונה ההורית לשימוש במשחקים כאלו כפעילות משפחתית. כל זה לא תמצא בחנות לגבר. זה אולי "עוד" אפיק מכירות, אבל זה לא המקום הנכון והטבעי והכי רצוי לנו. בברכה, כוכבי כסף.

ארימי

New member
אתה כמובן (???) לא מסכים איתי...

אתה אומר שאין לחנויות הצעצועים סיבה לא להחזיק מלאי לגילאים גדולים מ13. אבל עובדה שהם לא עושים את זה, אז כנראה יש סיבה, והסיבה היא שהגילאים האלו הם לא קהל יעד אצלן, חוץ מלקנות משחק מחשב או פלייסטיישן אין לגילאי 13 ומעלה מה לחפש בחנויות האלו, והחנויות מודעות לזה. בשביל לשים חמישה עד עשרה משחקים לנוער ומעלה צריך להשקיע בפרסום מסיבי, כי צריך להטות את דעת הקהל על החנויות האלו, וזה פשוט לא שווה את זה. גברים משחקים יותר, אני לא הייתי משקיע משאבים רבים כדי לשכנע נשים לשחק, הן פשוט תחרותיות פחות (לדעתי), אבל אישה תכנס לחנות מתנות לגבר כדי לקנות לבן-זוגה מתנה וכך תחשף למשחקים. כמו שאמרת אתה לא יכול לראות את "דרך המדבר" בחנות לגבר, אולי הוא באמת לא מתאים לחנויות לגבר, אבל משחקי מלחמה ומשחקים אבסטרקטיים כן יתאימו. אתה מחזיק משחקים מאוד שונים זה מזה, שהמכנה היחיד המשותף בינהם שהם מכונים משחק, אבל הם משוחקים שונה, פונים לקהל יעד שונה עם רמת תחכום שונה, ויכול להיות שצריך למצוא איזה משחקים מתאימים לאילו ערוצי מכירה. בכל אופן, נשמע לי שאתה לא כ"כ רוצה (או לא צריך) עצות, אז אני אפסיק לברבר על זה. יש לי רעיון לערוץ פרסומי ליעד של משפחות, אם תרצה אני אשמח לתת. בכל אופן בהצלחה לך, גידול במכירות הוא גידול בקהילה וזה עובד טוב לכולנו. ושוב אני אשאל - אתה מתכנן להביא את סמוראי ?

אני כמובן (!!!!!) לא מסכים איתך ../images/Emo13.gif

לדעתי הסיבה שהן לא מחזיקות משחקים לגילאים האלו היא חוסר מודעות. אם כל הילדים בני 13 היו קונים משחקי מחשב ופלייסטיישן, אז אכן לא הייתה לנו תקומה. אבל עובדה שיש אלפי שחקני מ"ת, ומכרנו כבר מאות מנצ'קין, ומצודות, ומשחקי הכס, ועוד. לאן הם הלכו כולם? לא ייתכן שהמשחקים נחטפו ע"י חייזרים מפלנטה אחרת. מישהו כאן בארץ, בגילאים המתאימים, קונה אותם. הבעיה היא חוסר מועדות של החנויות. לשם כך דרושים לנו האנשים (או המשפחות, בהודעה המקורית) שיסכימו להתראיין, להחשף, ולהוציא את הבשורה אל העם. כן, אני אשמח לשמוע על אפיק פרסומי. כל רעיון מתקדם בברכה. ולא, אין לי כוונה להביא את סמוראי. סורי.

Flicker

New member
בהחלט צריך עוד חנויות

לגבי חנויות הצעצועים - גם אני חושב (כמובן!) שהגיע הזמן שיהיה שם מבחר קצת יותר גדול ממונופול. דווקא בשנה-שנתיים האחרונות נדמה שיש פריחה מסוימת (מאוד יחסית כמובן) במשחקי קופסא בחנויות הצעצועים - אולי לא בחנויות קטנות, אבל בחנויות הגדולות יותר, כמו למשל סניפים של TOYS R US, יש מבחר די מכובד של משחקי קופסא. המצער הוא כמובן שמדובר רק במשחקים ה"מיושנים" והפשוטים יותר - או במילים אחרות, משחקי קודקוד בעיקר (שכבודם במקומם מונח, אבל הם רק חלק קטן ממה שצריך להיות) אני חושב שעצם העובדה שחנויות הצעצועים מוכרות משחקי מחשב וקונסולות, כן מעידה על כך שהם מכוונים לפחות במידה מסויימת גם לבני נוער - וחבל שהם לא מגדילים את המבחר גם למשחקי קופסא קצת יותר מתקדמים ומעניינים. ולעניין הביקוש - מספיק להסתכל בכל שנה על מאות האנשים (ומתוכם הרוב, כנראה, בני נוער) שמגיעים לכנסי "אייקון" ועולמות" - ופתאום מוצאים שם דוכנים עם סחורה שלא נמצאת כמעט בשום מקום אחר בשאר השנה... כל זה עדיין לא פותר את הבעיה לגבי מבוגרים - זה מאוד מצער ש"פריק" זאת כמעט החנות היחידה שבה אפשר למצוא היום משחקי קופסא מתקדמים (מלבד אלו המתורגמים של כוכבי כסף, שמפוזרים קצת בחנויות ספרים). נכון שאפשר לקנות דרך האינטרנט, אבל זה עדיין יותר כיף לחטט בין הקופסאות הצבעוניות בחנות ולקנות בצורה אימפולסיבית משחק, גם אם הוא עולה 300 שקל... (שלא לדבר על כך שבאינטרנט יקנו רק אלו שהם כבר יודעי דבר - וכך לקוחות חדשים לעולם לא יחשפו למשחקים האלו) כך שכן הייתי רוצה לראות את משחקי הקופסא בעוד חנויות - גם אם קצת קשה לי להעלות רעיונות איזה חנויות בדיוק...(ואני חושב שחנויות לגבר זה ערוץ נוסף לא רע לפחות לחלק מהמשחקים)

ארימי

New member
אתה כמובן (@#$%) לא מסכים איתי...

איך תעלה מודעות ? אם תפרסם בדה-מרקר או עיתון דומה, אז החנויות ידעו שקיימים משחקים כאלה לקהל אחר (שכבר עברו בר-מצווה), אבל לפי דעתי הם כבר יודעים, אני מניח שפנית אליהם בעבר, אז הם מכירים את האפשרות הזאת. הבעיה, לדעתי, היא בקהל היעד. אבל כדי לשכנע בן 16 שילך לחפש משחק בטוי-זרזה, צריך הרבה פרסום, כי בני ה16 חושבים ובצדק כי החנויות האלו הם לילדים. מי יממן את הפרסום הזה ? אני לא יודע איפה קונים כ"כ הרבה משחקים כפי שציינת, אתה אמור לדעת, ואתה בטח יודע, אבל אני לא חושב שאתה מעוניין למכור רק ארבע משחקים ורק לחובבי פנטזיה (אולי אני טועה). הבעיה הגדולה, כמו שגלעד (נדמה לי) ציין, שבנאדם יפחד להוציא 150-300 שקל על משחק שיכול להיות שישב כל חייו בארון, כי הילדים מעדיפים מחשב. ולכן אני חושב ששיטת השיווק הכי טובה היא חבר-מביא-חבר או עדיף חבר-מביא-שני-חברים, או משהו בסגנון שיווק רשתי (סתם מחשבה). השכרת משחקים כמה שהיא רעיון טוב, לא נשמע לי ריאלי. תשמע איפה נראה לי שכדאי לפרסם. נדמה לי שמשפחות דתיות או דתיים בכלל יכולים להיות יעד קל יחסית לכיבוש, יש להם זמן פנוי (שבתות וחגים) שבו הם לא נוגעים במחשב או טמבלויזיה ולא נוסעים לשום מקום. לא כולם יושבים ולומדים תורה בשבת ולכן אחרי התפילה רובם יושבים ומדברים או הולכים להתארח וכד'. זאת נראית לי קרקע טובה להפיץ את המשחקים שלך, במיוחד המשפחתיים , כאלו שיש אינטראקציה חברתית נעימה בין השחקנים. בבתי-הכנסת מחלקים עלונים עם דברי-תורה ופרשת השבוע, ויש גם פרסומות (בדר"כ לדירות מעבר לקו הירוק). אם תיצור פרסומת שמדגישה את ערכי המשפחה שמוקנים במשחק לוח תוכל למשוך אותם לנסות אותם. לא עשיתי בדיקה מעמיקה וזה קצת מהבטן, אבל נראה לי שווה לברר. אופטופיק - למה אתה לא מביא את סמוראי ? אם מתרגמים את ההוראות לעברית המשחק מגוייר כהלכה.

חוסר הסכמה עקרוני, לפחות עד חצות

את המודעות אנחנו מעלים ע"י יצירת אירועים בהם הקהל הרחב נפגש ומכיר את המשחקים. בין אם מדובר בהדגמות בכנסי אייקון וביגור, ובין אם בפעילויות כפי שעשינו בחנוכה האחרון (כנס משחקים במודיעין ודוכן משחקים בקניון חולון), בנוסף, אם שמת לב, אנחנו מתחילים להופיע בעיתונות. "דראקון" הופיע במוסף תרבות של הארץ, וביום רביעי האחרון ב"סגנון" של מעריב. "מצודות" צפוי להופיע בעכבר העיר. בנוסף, הופענו (יחד עם גלעד) בתוכנית הבוקר של ערוץ 10, ואנחנו מנסים להגיע לתוכניות נוספות. כפי שכתבו מעלי - אם מחזיקים משחקי מחשב בחנויות האלו, ז"א שהם כן מודעים לקיומו של קהל קצת יותר מבוגר (נוער מבוגר). אני יודע איפה קונים עד היום את המשחקים. אני רק יודע גם שזה אפס קצהו של קהל היעד, ושרוב הפיספוס הוא בחוסר מודעות. אז מצד אחד מנסים להכנס לעיתון/טלוויזיה/קניונים עם המוצר כדי שהקהל הרחב ישמע עליו, ומצד שני מנסים להכנס לגלובס ודה-מרקר כדי שבעלי החנויות יקלטו את הפוטנציאל שחסר להם על המדף. באשר לפרסום בעיתונות דתית - דרך המדבר אמור להופיע מתישהו ב"בשבע" המיועד כעקרון לציבור הדתי/מסורתי. והוא אחלה משחק, חברתי, איסטרטגי-חשיבתי, ודי קל ללמוד אותו. נראה איך ואם יהיו תגובות. סמוראי - פשוט כי הוא לא שייך לאף חברה שאנחנו כרגע עובדים איתה. אם כי, הדבר יכול להשתנות בעתיד הלא רחוק מדי. אבל כרגע לא.

sonde

New member
רק בשביל הפרוטוקול

עם איזו חברה נוספת אתם עובדים בתחום משחקי לוח, חוץ מ- FFG?

2 נוספות למעשה

STEVE JACKSON GAMES אותם אנחנו גם מתרגמים (מנצ'קין), ן-MAYFAIR GAMES אם כי הם מעט בלתי נסבלים, מעצבנים ואנחנו משתדלים להמעיט ביחסים איתם.

למעלה