זקוקה לתשובות

nobody 0

New member
זקוקה לתשובות

מעניין אותי אם אלוהים באמת קיים. לכל דבר בחיים צריך הוכחות. האם יש הוכחות לקיומו? אם אנחנו העם הנבחר למה היתה שואה? הארוע הכי הרסני שיכול להיות בתולדות האנושות. וזה קרה לנו. לעם הנבחר. למה? למה נהרגו 73 מחיילינו המובחרים? הם היו בשמיים, קרובים לאלוהים...למה הוא לא עשה משהו? כשאני רואה בחדשות משפחה דתיה המונה הורים ועוד כעשרה ילדים, משפחה שמתפללת, מאמינה, שומרת כשרות, שומרת שבת, עושה את כל מה שכתוב, נשחטת באכזריות ע"י מחבל פסיכופט, קמה בבוקר וכעת מונה רק הורה אם בכלל ושניים שלושה אחים, זה גורם לי לחשוב אם יש אלוהים... מה זה? איוב? מישהו מוכן להסביר לי? אני לא מבינה את זה. לפני מספר שבועות ראיתי אישה בחדשות לאחר שבעלה נרצח בפיגוע אומרת: "כנראה שלא הגיע לי להיות איתו..." מה????????? אני הכי שונאת אנשים שמתרצים דברים כאלה... אני לומדת באוניברסיטת בר אילן, שם אנו חייבים לקחת מספר קורסים ביהדות. בקורסים מסוימים הוגים "חכמים" מנסים להסביר למה כל הרעות האלה נופלות עלינו...עונש...אנו הבאנו את זה על עצמנו...הפרנו חוזה עם אלוהים... נו באמת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! עכשיו ברצינות! אני רוצה תשובות. למישהו יש?...

בקצרה:

יש מספיק הוכחות חזקות לקיום ה' ולנכונות התורה. עד עתה נבואות התורה מתקיימות. לצערנו נבואות התוכחה מתקיימות בשלמותן: עם ישראל חוטא, ה' מעניש. גם נבואות הנחמה מתקיימות: קבוץ גלויות, הפרחת השממה, עצמאות, ועוצמה צבאית. אם לא היינו חוטפים עונשים הייתם אומרים: "זו הוכחה מצויינת שהתורה אינה נכונה. אנחנו חוטאים וה' אינו מעניש." חלק גדול מהיהודים שבויים בתפיסה הנוצרית: חושבים שהתורה שניתנה ליהודים, היא עץ אשוח המעוטר במתנות ליום חג, וסנטה קלאוס עומד בפתח. מה לעשות זו לא התורה שלנו.

א77

New member
גם לי יש שאלה

כתוב בפרשת וירא וה' פקד את שרה כאשר אמר ויעש ה' לשרה כאשר דבר (בראשית כא. א) והמדרש אומר על המלים וה' פקד את שרה, הרבה עקרות נפקדו עמה וכו'. וכעת שאילתי. אוקיי, ה' פקד את שרה. כך הוא אמר, ועליו לקיים, וב"ה נולד לשרה בן בשם יצחק. והוא מאבות האומה. אבל בשביל מה ולאיזו תועלת לעזאזעל נולדו עוד כמה מליוני גויים. בשביל מה כל העקרות שבעולם נפקדו אף הן עם שרה. להן הרי לא הובטח כלום. ואינשאללה אם היו נותרות עקרות. היו מליוני שונאי ישראל פחות בעולמינו. א ב ל . בימי אברהם ושרה היו עובדי אלילים. היו אין ספור אלילים. היה מי שכרע לבעל, והיה מי לפעור. היה מי לבלוק והיה מי לצנצנת. והנה, אם רק לאברהם בן המאה ולשרה בת התשעים היה נולד יצחק. ואילו האחרים עובדי האלילים השונים לא היו נפקדים. כי אז היתה מתבטלת הבחירה החופשית בעולם. מיד היו כל עובדי האלילים למיניהם מזניחים עצביהם ונותצים פסיליהם, ורצים כחסידים אחר בני הזוג אברהם ושרה. תארי לך, הסבא הזקן הזה. אברהם אבינו בן המאה הנתמך על מקל הסבא שלו, צועד לצד אשתו הצעירה ממנו בעשר שנים, שרה אמנו. והם, הזוג הזה דוחפים להם עגלה, ובה תינוק קטן וחמוד, תינוק שנולד להם. הם לא סבא וסבתא. לא סבא וסבתא רבה. הם הם ההורים שנפקדו בשיבתם. הם הם המאמינים באלוהים חיים, אשר הבטיחם ואף קיים. וממילא אין כאלהיהם בכל הארץ. יחיד ומיוחד. וכל השאר עץ ואבן, דומם ומשא. ולכן, הרבה עקרות נפקדו עמה. וכעת, לך ותחפש את האל האמיתי. תמצאהו כמו שאברהם ושרה מצאוהו. בבחירה חופשית. ותקבל שכר על עשייתך. למלאכים לא צפוי שכר. הם עושים כל אשר הם מצטווים, אך לא מבחירה חופשית. אין להם יצר המסיתם לא לקיים. ולשאלותייך בכללן. אז באמת, אני חכם פחות ממך כנראה. מה שבטוח, איני סבור שהאמונה היא ביטוח חיים. הרבה נעקדו ודווקא בעוון היותם יהודים ומאמינים. ועכ"ז הם עלו על המוקד בשמחה על כי זכו לעלות על המוקד. ענית בעצמך מעין תשובה של 'הפרנו חוזה עם אלוהים'. איני חושב להתמודד ולהסביר זאת. כי זאת לא אני אמרתי. זאת אני קורא ממה שאת כותבת. לא שאני יכול להכחיש זאת, אבל גם לא להסביר. מה שבטוח הוא, שאם נגשים ליסודות האמונה מתחילה. לא רק כשקורה חלילה מקרה רע מחפשים את האחראי. אלא גם כשקורה טוב בעז"ה, יודעים למי להודות. אז וודאי הגישה שונה לחלוטין. יום טוב ובשורות טובות.

asaf2000

New member
תגובה

הוכחות יש והרבה ממליץ לך ללכת לסמינר של "ערכים" או להכנס לאתר של הדברות ולקרוא. לתרץ מאיזו סיבה בדיוק קורה לבם אדם דבר רע אי אפשר אבל דבר אחד אנחנו יודעים שכתוב בתורה: "אִם-בְּחֻקֹּתַי, תֵּלֵכוּ; וְאֶת-מִצְו‍ֹתַי תִּשְׁמְרוּ, וַעֲשִׂיתֶם אֹתָם וכו'... "ְאִם-לֹא תִשְׁמְעוּ, לִי; וְלֹא תַעֲשׂוּ, אֵת כָּל-הַמִּצְו‍ֹת הָאֵלֶּה. טו וְאִם-בְּחֻקֹּתַי תִּמְאָסוּ, וְאִם אֶת-מִשְׁפָּטַי תִּגְעַל נַפְשְׁכֶם, לְבִלְתִּי עֲשׂוֹת אֶת-כָּל-מִצְו‍ֹתַי, לְהַפְרְכֶם אֶת-בְּרִיתִי. טז אַף-אֲנִי אֶעֱשֶׂה-זֹּאת לָכֶם, וְהִפְקַדְתִּי עֲלֵיכֶם בֶּהָלָה אֶת-הַשַּׁחֶפֶת וְאֶת-הַקַּדַּחַת, מְכַלּוֹת עֵינַיִם, וּמְדִיבֹת נָפֶשׁ; וּזְרַעְתֶּם לָרִיק זַרְעֲכֶם, וַאֲכָלֻהוּ אֹיְבֵיכֶם. יז וְנָתַתִּי פָנַי בָּכֶם, וְנִגַּפְתֶּם לִפְנֵי אֹיְבֵיכֶם; וְרָדוּ בָכֶם שֹׂנְאֵיכֶם, וְנַסְתֶּם וְאֵין-רֹדֵף אֶתְכֶם. יח וְאִם-עַד-אֵלֶּה--לֹא תִשְׁמְעוּ, לִי: וְיָסַפְתִּי לְיַסְּרָה אֶתְכֶם, שֶׁבַע עַל-חַטֹּאתֵיכֶם. יט וְשָׁבַרְתִּי, אֶת-גְּאוֹן עֻזְּכֶם; וְנָתַתִּי אֶת-שְׁמֵיכֶם כַּבַּרְזֶל, וְאֶת-אַרְצְכֶם כַּנְּחֻשָׁה. כ וְתַם לָרִיק, כֹּחֲכֶם; וְלֹא-תִתֵּן אַרְצְכֶם, אֶת-יְבוּלָהּ, וְעֵץ הָאָרֶץ, לֹא יִתֵּן פִּרְיוֹ. כא וְאִם-תֵּלְכוּ עִמִּי קֶרִי, וְלֹא תֹאבוּ לִשְׁמֹעַ לִי--וְיָסַפְתִּי עֲלֵיכֶם מַכָּה, שֶׁבַע כְּחַטֹּאתֵיכֶם. כב וְהִשְׁלַחְתִּי בָכֶם אֶת-חַיַּת הַשָּׂדֶה, וְשִׁכְּלָה אֶתְכֶם, וְהִכְרִיתָה אֶת-בְּהֶמְתְּכֶם, וְהִמְעִיטָה אֶתְכֶם; וְנָשַׁמּוּ, דַּרְכֵיכֶם. כג וְאִם-בְּאֵלֶּה--לֹא תִוָּסְרוּ, לִי; וַהֲלַכְתֶּם עִמִּי, קֶרִי. כד וְהָלַכְתִּי אַף-אֲנִי עִמָּכֶם, בְּקֶרִי; וְהִכֵּיתִי אֶתְכֶם גַּם-אָנִי, שֶׁבַע עַל-חַטֹּאתֵיכֶם. כה וְהֵבֵאתִי עֲלֵיכֶם חֶרֶב, נֹקֶמֶת נְקַם-בְּרִית, וְנֶאֱסַפְתֶּם, אֶל-עָרֵיכֶם; וְשִׁלַּחְתִּי דֶבֶר בְּתוֹכְכֶם, וְנִתַּתֶּם בְּיַד-אוֹיֵב. כו בְּשִׁבְרִי לָכֶם, מַטֵּה-לֶחֶם, וְאָפוּ עֶשֶׂר נָשִׁים לַחְמְכֶם בְּתַנּוּר אֶחָד, וְהֵשִׁיבוּ לַחְמְכֶם בַּמִּשְׁקָל; וַאֲכַלְתֶּם, וְלֹא תִשְׂבָּעוּ. וכו' וכו'" אז את הסיבות הברורות לשואה ולפיגועים וכו' אי אפשר לדעת אבל להגיד שאנחנו נקיים וזכים מכל חטא זה ברור לנו שלא ולכן גדולי הדור מזהירים אותנו על החטאים שמצוים בדורות האלה שנתחזק בהם. וגם ידוע שלפני השואה הייתה תקופה של השכלה והתבוללות ולא קשה להבין למה היא באה...

למעלה