זקוקה לתמיכה

רקשאלה4

New member
זקוקה לתמיכה

שלום.
אני אמא לילד בן 6, רגיש, מתוק, מקסים ונהדר.
אני כותבת כאן, כי כבר די הרבה זמן אנחנו מסתובבים עם השאלה האם יש לו הפרעת קשב עם היפראקטיביות, וכנראה שהעדפתי לחשוב שאין ללו.
כלומר - ידעתי שהוא לא ילד "רגיל" ושיש לו התנהגויות אחרות, אבל האבחון לא היה ודאי וכמובן שהעדפתי לחשוב שמדובר במשהו רגשי או במשהו אחר.
מה כן עשינו?
אבחון אצל נוירולוגית - שקבעה, די בוודאות, שהתשובה חיובית ושהילד סובל מ-ADHD. אני לא אהבתי את האופן בו היא עשתה את המבדק, וחשבתי שהיא ביקשה ממנו דברים שלא מתאימים לילד בגילו, דבר שנתמך אחר כך על ידי המרפאה בעיסוק ולכן גרם לי לחשוב שהנוירולוגית היתה נמהרת מדיי בקביעתה (שמעתי עליה דעות כאלה מאימהות נוספות).

ריפוי בעיסוק - במטרה לסייע לו להחזיק נכון את כלי הכתיבה, לשבת ולסיים מטלות ובכלל - למלא הוראות. יש לציין שהמרפאה בעיסוק עשתה לו את המבדק שעשתה הנוירולוגית בהתאמה לגילו - והוא עשה את הכול בשנייה.

הדרכת הורים - אנחנו נמצאים בתהליך עם עובד סוציאלי, אבל הוא כמובן לא מאבחן אלא מסייע לנו להתמודד עם ההתנהגויות והקשיים.

עכשיו הוא התחיל כיתה א'. אין לו קשיים לימודיים (עדיין), רק קושי בלהתחיל משימות. כשעוזרים לו להתחיל - הוא עושה הכול בלי בעיה.
אבל - הקושי הוא יותר התנהגותי, והיום קרה דבר שגרם לי לחשוב שאולי בכלל זאת צריך לעשות משהו. אני מאוד לא אוהבת את הרעיון של לתת לו ריטלין, חוששת מזה מאוד בגלל תופעות לוואי, חשש מזה שהוא לא יוכל לתפקד בלי זה, פחד שהוא כבר לא יהיה אותו ילד שלי שאני כל כך אוהבת (דמעות בעיניים כשאני כותבת את זה). אני רוצה לשאול אם יש דרכים אחרות, לדעתכם, שבהן אפשר לעזור לו, מחד, וגם לשמוע על ילדים בערך בגילו שכן לוקחים ריטלין ואיך זה עוזר להם.

אני גם רוצה לשאול אם הייתם נותנים ריטלין אם הקושי היה בעיקר התנהגותי ולא קשיים בלימודים וכד'. יש לציין שמבחינה חברתית הוא בסדר - לא הכוכב של הכיתה, אבל גם לא מנודה או משהו. הוא גם לא אלים.
מה כן? התפרצויות זעם, השתוללות במקומות ציבוריים והתנהגויות לא צפויות ומביכות לפעמים.

סליחה אם ההודעה קצת מבולבלת, אני פשוט נמצאת כרגע במצב של לעכל את מה שהיה היום ולחשוב מה עושים הלאה.
אשמח גם לשמוע על אבחון TOVA - איך הוא מתבצע בדיוק, האם הוא מתאים לילד בן 6 והאם אפשר לסמוך על תוצאותיו.

תודה לכל מי שהגיע עד כאן ותודה עוד יותר מיוחדת לכל מי שיגיב.

אני באמצע כל מיני דברים אז אכתוב כרגע בקיצור -

לדעתי האישית, דווקא כשהקושי הוא יותר התנהגותי מלימודי, הילד סובל יותר, ויש יותר הצדקה לטיפול תרופתי.
זו כאמור דעתי האישית בלבד.

הבן שלי בן 8, עוד לא התחיל לקחת ריטלין אבל יתחיל בקרוב. אני קצת מתחרטת שלא התחלתי את התהליך כשהוא היה בגיל של הבן שלך (הADHD היה מאוד ניכר כבר אז). אצלנו הקושי בעיקר התנהגותי.

קחי עוד

ברוכה הבאה

הבילבול שלך מוכר לכולנו
יש הורים שמקבלים את תוצאות האבחון בעצב רב ואחרים מרגישים הקלה
החשש שלך מריטלין גם הוא מוכר, אין הורה ששש לתת לילדו תרופות והאינטרנט מוצף באינסוף ״אזהרות״ שלחלקן אין ביסוס.
הפרעת הקשב מוגדרת היום כאוסף של פגיעה בתיפקודים הניהוליים ולכן התרופה אינה מיועדת לשיפור הריכוז אלא לתת מענה לקשיים אילו.
אף רופא לא ממהר לתת תרופה בגיל צעיר ושוקלים זאת כשמתבררת הפגיעה באיכות החיים. בודאי שגם לקשיים התנהגותיים ולקשיים בוויסות הרגשי יש קשר לאיכות החיים.
נראה שאתם עושים את כל מה שצריך, ריפוי בעיסוק והדרכת הורים.
הקושי להתחיל משימות יהיה תמיד וחשוב לעזור לו ולא להאשים אותו: ליצור סביבה נעימה ונקייה מהסחות דעת, לחלק כל משימה להרבה משימות קטנטנות, לעשות הרבה הפסקות ולחזק אותו על כל התקדמות קטנטנה.
משמח שהוא משתלב חברתית, וחשוב שבמשך הזמן לא ירד לו הביטחון העצמי בעקבות הקשיים. ככל שהוא יגדל גם בני גילו יושפעו מהתפרצויות הזעם. לכן חשוב שתמשיכו עם הדרכת ההורים.
בודאי תשמחי לדעת שלהרבה מאיתנו ילדים בוגרים שעוקפים את הקשיים כל אחד בדרכו ומגיעים להשגים נהדרים לפעמים למרות הלקות ולפעמים בזכותה.
שנה טובה וחתימה טובה
ציפ קוברינסקי

החזרת אותי אחורה ב 9 שנים בהתלבטות

במחשבה מה הכדור יעשה ואחרי שקיבל נבהלתי שהוא "רגוע" ואז הבנתי יותר שכך ילד נורמטיבי מתנהל,יכול ללמוד,להתרכז ועוד.
אני ראיתי את ה ADHD מגיל 3 והתכוננתי נפשית לכדור ייחלתי כבר שיקבל וחצי השנה הראשונה לכיתה א' הייתה קשה עד שקיבל כדור,בקושי היה לו חבר ואני הייתי הולכת לעבודה עם דמעות בעיניים עבורו,
עברתי כברת דרך ועדיין איתו היום הוא בן 15 לקוי למידה גם ויש לי עוד בן מיוחד ומתוק בן 8 בקרוב גם ADHD אבל שונה בתכלית ממנו,חברותי מאד,עולם עשיר וכן מקבל כדור ל 6 שעות 20 מ"ג SR ומוטיבציה ללימודים אבל זקוק לעזרה לחלוטין ,התארגנות,משימות ועוד וחייב כמעט כל יום לדעת מה קורה איתו ויש טבלה על המקרר,הנסיון מלמד אין מה לעשות

כך שמנסיוני עם הבן הראשון לא קל בכלל,אבל אם יש מודעות ומקבלים כלים נכונים ורוצים לקבל הדרך קלה יותר,היו לי חברות שהבן שלהם היה עם לקות קשב,קראתי,"גרתי" פה המון בעבר
הכול עוזר מאשר להתנגח עם הכדור,חשבי אם לא היה הכדור כמה הוא סובל מול 33 תלמידים וחברתית שעבורי זה הכי חשוב.
מי שלא מקובל בכיתה או "יודע" להתנהג,לשחק לא משחקים איתו הילדים מאד רעים ולפעמים מביאים זאת מהבית.
אשמח לסייע ומקווה שבאימרה שלי כאן עזרתי,

חתימה טובה,ושנה נהדרת
אילנה

שלום לך

אני אמא ל בן 7. כיתה ב'. הייתי בסיפור הזה לפני שנתיים. קשיים התנהגותיים היו קשיים הבולטים . זה השפיע על הילד לרעה: הערכה עצמית היתה ירודה, יחסים בבית איתי היו מדורדרים , אחים לא סובלים אחד את השני. עד שהבנו מה קורה לקח זמן אך כשהבנו התחלנו ללמוד איך לעזור:
קודם כל ללמוד נושא זה: כשלומדים לעומק מבינים שאין תרופה טבעית ואין דיאטה מיוחדת: וזה לא יעבור בן רגע וצריך להיות סבלני, להיות אוהב ותומך.
ילד שלי היה בריפוי בעיסוק, קלינאית תקשורת, ספורט, הרבה ספורט. בגן לא היו חברים, הוא היה מתפרץ, כועס בקלות, לא עלים אך מגיב בצורה מוגזמת, ללא ויסות.
את האיבחון עשיתי לו פעמיים ( גם שילמתי פעמיים) פעם אצל רופא ילדים מתמחה בתחום ופעם שניה במכוון אצל פסיכיאטר מומחה ADHD
הסיבה לפעם שניה כי ראיתי קשיים רגשיים רבים והרגשתי צורך בהערכה של המצב אצל מומחה. זה היה מנצח. קיבלנו מענה לאימפולסיביות, שינויי מצב רוח, מרדנות, ןכןי. רופא רגיל לא היה מסוגל. וכן התחלנו ריטלין מגיל 5 שנים ו 9 חודשים עם הרבה התלבטות. וגם טיפול נוסף, שרק רופא פסיכיאטר יתן: טיפול היה מכוון ל הרטבת לילה ומצב רוח בו זמנית. זה שיפר ברגע אחד את החיים בבית. כרגע הוספנו תוסף ZOOM בהמלצת אותו רופא שאני לא רואה איזה תגובה מיוחדת מצד שני אין שינוי לרעה. אני ממשיכה עם כל הטיפולים כי יש שיפור. בכיתה לילד יש חברים, הוא עובד יפה, יש קשיי התארגנות, כתיבה מרושלת, אך ילד הולך לבית ספר בהנעה ולא מקבל הערות אין סופיות שמורידות בטחון עצמי. עוד לגבי התנהגות: הוא פחות מרדן אך התחיל לקלל חזק מאד, זה יותר בשליטה כש לוקח ריטלין אך לא עד הסוף. זה התחיל בקיץ. נמשיך לעבוד איתו. הוא ילד ללבבי, מדהים, אנחנו אוהבים אותו מאד ולא נוותר בשום דרך. תלמדי נושא לעומק, על תסתפקו בפורום. יש מלא ספרות, לא סתם אינטרנט, אלא ספרטת מקצועית: ריטלין לילדים שלנו הרבה פעמים מציל חיים, תמיד צריך להתיעץ עם רופא. לבן שלי כמעט ואין תופעות לוואי: הוא אוכל טוב, כי הרגלנו אותו לשעות קבועות, הוא נרגע ויותר מווסת,
בקיצור ללמוד ללמוד פרופסור רסל ברקלי הוא הגורו בנושא זה. ספר לשלוט ב ADHD

meidadc

New member
ההודעה שלך מבולבלת

כי הנושא מבלבל. את בהחלט מעלה סוגיות מוצדקות לכאן ולכאן. הקושי להכריע ביניהן הוא באמת לא פשוט.

מספר נקודות, ברשותך:
א. קושי בהתחלת משימות (או בעיות התארגנות באופן כללי) הוא קושי המאפיין ילדים עם בעיית קשב. יש ילדים שאין להם כלל בעיה קוגניטיבית (כלומר הם חכמים מאוד), אבל התפקוד הבית ספרי שלהם נפגע בשל קשיי התארגנות (ארגון התיק לקראת יום הלימודים, הוצאת חומרי הלימוד הנכונים בכיתה, מעקב אחר המורה בנוגע לאיזה עמוד לפתוח בחוברת, וכד').
ב. כשייש קושי התנהגותי, לרבות התפרצויות זעם, הרבה פעמים מומלץ לפנות דווקא לפסיכיאטר ילדים ולא לנוירולוג. פסיכיאטר יכול לשקלל טוב יותר את העניינים הרגשיים יחד עם קשיי הקשב ולתת לילד מענה משולב. יש הרבה הורים שנרתעים מפניה לפסיכיאטר, אבל בעיני במקרה שתיארת עדיף לפנות אליו.
ג. את חוששת מצד אחד ממתן טיפול תרופתי ומצד שני מהופעת קשיים לימודיים, שטרם קרו. בשל כך אני ממליץ לך להשלים את התהליך האיבחוני ולהחליט מתי את רוצה להתחיל את הטיפול התרופתי. בעיקרון את לא חייבת להתחיל מיד. פעמים רבות, ילדים (בעיקר ילדים חכמים) מצליחים לפצות על קשיי הקשב שלהם והירידה בתפקוד הלימודי מופיע רק לאחר שהחומר הלימודי הופך להיות מורכז יותר. מומלץ לא להמתין עם האבחנה (שאורכת זמן) רק כשהקשיים הלימודים יתחילו. עדיף להיות ערוכים מראש.
ד. שאלת על מבחן טובה. למיטב ידיתי הנורמות שלו כבר ישנות וקשה לסמוך עליו. יש מבחן חדש ומומלץ בפיתוח ישראלי בשם "מוקסו". למיטב ידיעתי הנורמות שלו מתחילות מגיל 7. אני לא בטוח שניתן לבדוק ילד בגיל 6. את יכולה לחפש בגוגל מכונים שעובדים עם המבחן הזה ולבדוק ישירות איתם.
ה. בנוגע לחשש מתופעות לוואי, כיום יש מודעות גבוהה לכך. רופא יכול לסייע במציאת התרופה המתאימה והמינון המתאים במטרה להפחית עד כמה שניתן את תופעות הלוואי הרגשיות וההתנהגותיות. צריך גם לזכור שיש ילדים שונים שמגיבים אחרת לכדורים לכן בדר"כ יש תהליך של ניסוי וטעיה... זה לא כיף לשמוע כשמדובר בטיפול תרופתי לילד, אבל לפעמים אין ברירה. מצד שני, לפעמים יש מזל והמינון המתאים נמצא במהירות, כך שאפשר גם להיות אופטימיים

רקשאלה4

New member
ווואוו, איזה כיף שאתן כאן...

כל כך מחזק לקרוא את מה שאתן כותבות ומעודד לראות שהשד לא חייב להיות נורא כל כך.
כן, אני מבולבלת - יש ימים קלים יותר ויש פחות.
כן, אני מבולבלת - משלל הדעות שאף אחת אינה ודאית.
כן, אני חוששת לגלות שזה אכן זה.
כן - אני יודעת שיש עוד דברים לבדוק. יש לילד המתוק שלי גם רמות נמוכות של פריטין (מאגרי ברזל) והבנתי שגם למצב כזה יכולות להיות השלכות התנהגותיות.
בקיצור - כמה שעשינו דרך - יש עוד דרך לעשות, ואני מקווה שנצעד בשביל הטוב ביותר בשבילו.
אני בטח אתייעץ כאן עוד כי ראיתי כמה תמיכה אפשר לקבל פה, ועל כך שוב תודתי.

חתימה טובה וצום קל למי שצם, ושנה טובה וקלה ככל שרק ניתן לכולנו.

למעלה