זקוקה לרעיונות

גאיה100

New member
זקוקה לרעיונות

יש לי 3 מטופלות בנות 2.5-3 ש', CP קוואד', לשלושתן, מעט תפקוד ידני מכוון ובטווחים מאד מצומצמים. אין הושטה לקו האמצע, אין אחיזה רצונית. קיים רפלקס גרספ שמנוצל לאחיזה של חפצים שממקומים בתוך היד. קיימות תנועות ספונטניות/לא נשלטות/ פתולגיות של 4 גפיים. תפקוד קוגניטיבי ברמה של פיגור קשה (קרוב לוודאי). לשלותן ליקוי ראייתי. לשלושתן פירכוסים לא מאוזנים. ואני מנסה להתאים משחקים וגרייה ומרגישה שאני נורא מוגבלת מתוקף הרמה התפקודית הנמוכה של הבנות ואולי בשל חוסר יצירתיות שלי. אז מעבר לחשיפה לגירויים פרופיו'/ וסטיבולריים שונים (צלחת/נדנדה/ערסל/כדור/ קבוצת תחושה המתבססת על מסאז' וכו') התאמתי: 1) לוחות תחושה עם גירויים שונים שמונחים על המגשים למתן גרייה לכפות ידיים. 2) קופסאת חושך עם גירויים שונים תלויים. 3) מובייל עם כלי מוזיקה תלויים (כאלו שמשמיעים צליל במגע הכי קל כמו פעמונים) 4)משחקי מתג (כולל אלו עם רטט ואור) - זקוקות לסיוע בהפעלה. 5) כדור ים שתלוי מלמעלה כך שגם תנועה מכוונת וגם לא, מזיזה אותו לצדדים. 6)קופסאות תחושה שונות ומשונות. 7) יצירה - בעיקר התנסות עם ציבעי ידיים. וזהו בערך. אני ממש מרגישה שחסרים לי עוד רעיונות למשחק שאיכשהו יהה מותאם לבנות. קצת קשה לי, ואני בטוחה שגם להורים, לראות את רמת המשחק מסתכמת באחזקת רעשנים/ מקלות גשם/ פעמונים למיניהם. ובתחום של גריית ידיים, גם אשמח לרעיונות נוספים. יש???

ע נ ת ק

New member
לגאיה

1. מובייל של דיסקים, שהן מזיזות עם הידיים. 2. משחק בקצף. 3. משחק בקערות שעועית, אורז וכו, אפשר להחביא בפנים חפצים גדולים / קטנים לפי יכולתם. 4. יש טייפ משחק לילדים שהם יכולים אולי להפעיל בעצמם (לחפש אחד עם כפתורים גדולים) בהצלחה

גאיה100

New member
תודה

שעועית/ אורז וכו נכללים בקופסאות תחושה למיניהן. מובייל של דיסקים דווקא עשתה מרפב"ע קודמת. נאלצתי להוריד אותו מאחר ששבירת קרני השמש יצרה ניצנוצים שגרמו לאחת הבנות לפרקס.

הבעיה לא ביצירתיות שלך

הבעיה ברמה המאוד נמוכה של הילדות. כמי שעבד שנים רבות עם ילדים עם לקויוום דומים אני מכיר את התסכול. באם הפיגור קשה יש להתאים את רמת הציפיות ומטרות הטיפול למציאות. זה לא אומר שאין על מה לעבוד. אני מציע לך לערוך ביקור במקום כמו בייה"ס הטנה או ביה"ס מעיין בירושלים. ניתן לעבוד איתן על מסך מגע במחשב עם תוכנות של סיבה\ תוצאה. פעמים רבות לילדות עם לקות מסוג זה טובה עבודה בחדר חושך עם אור אולטרא סגול( לכל הפעילויות שציינת). חדר סנוזלן אף הוא יכול לעודד תנועה מכוונת אבל יש להשגיח בגריה בכדי לא לעורר את ההתכווצויות. ניתן לעשות קבוצה מוטורית בליווי מוסיקה יחד עם סייעת ולעבוד על שירים חוזרים עם תנועות נלוות. עם שיפור מזג האויר טוב יהיה לעבוד איתן בחוץ על משטח דשא\ חול ובגריה עם מים. אשר למתגים ניתן להתאימם למכשירים חשמליים כמו מסחטת מיץ, מיקרו, בלנדר כאשר הבנות לוחצות ויחד איתך נוצר תוצר (מילק שייק, מיץ תפוזים וכו') או לחבר למאוורר, מנורה וכו' ( נדרשת לצורך כך רק קופסת מיתוג). באם תרצי תיווך שלי לביקור אשמח לעזור. בהצלחה

גאיה100

New member
אלף תודה

בית באמת יצרתי קשר עם מסגרת של ילדי CP ומקווה לקבל קצת רעיונות חדשים. חדר חושך וסנוסלן הם בדיוק מה שהבנות האלו צריכות אבל בשל בעיות תקציב (בעיקר) ומקום פיזי (שאין), רמת העבודה היומיומית צריכה להסתמך על מה שניתן לייצר לבד, משחקים קיימים או חומרים טבעיים כמו שציינת חול, מים, דשא. לפני כחודש הזמנתי מעזרים מיוחדים מספר משחקי מתג נוספים כולל מתג שמאפשר חיבור בין הביג מאק לכל מכשיר חשמלי אחר. נחיה ונראה כמה אפשריות יפתחו בפנינו אז... תודה

חדר חושך לא בעיה ליצור בתקציב מוגבל

מה שצריך זה חדר קטן,לחפות את החלונות בבריסטול שחור. באם ניתן לכסות את הקירות עד לגובה 2 מטר בלבדשחור או כחול כהה(חייב להיות חסין אש בתקן מלונות מחמיר). ניתן להתקין בית מנורת נאון עם מפסק ידני שיתחבר לשקע, בה מתקינים נורת נאון אולטרא סגול ( יש לשים לב ישנו סוג בו משתמשים בד"כ בדיסקוטקים שהוא פוגע בראיה ועלול לגרום לסרטן עור). כל משחק, בריסטול, חפץ בצבע סטיק-לייט או שצבעת אותו בצבע זה יזהר בחדר. ניתן להשפריץ צבע סטיק לייט על כנפי מאוורר (לחכות שיתייבש לפני הפעלה אם לא רוצים טיפות זוהרות על הקירות), ניתן לשים מדבקות סטיק לייט עגולות בצבעים שונים על כדור פיזיו. ניתן לתלות מוביילים מנייר סטיק לייט ועוד כיד הדמיון הטובה. בהצלחה.

../images/Emo57.gif להבדיל

לבנשלי כשהיה בגיל טיפשעשרה מורד היה חדר עם אופציה לאולטרה סגול. היו כוכבים כאלה שאפשר היה להדביק (את חלקם הוא הדביק על המאוורר באמת) יש טושים ועפרונות שמגיבים לאולטרה סגול ובכלל כל מה שלבן נראה שם כמו שלבן נראה באולטרה סגול... זה היה חדר מזעזע - אבל גדלנו. וטוב שכך.

למעלה