זקוקה לעצתכן...

זקוקה לעצתכן...

אמנם, אני די חדשה כאן בפורום... אך מזה זמן אני נכנסת לפורום, קוראת את הדברים ומרגישה באיזשהו אופן קירבה מתוך שותפות הגורל.... בקצרה אספר שאני בת 32, עם ילד בן 8 שנולד בהריון ספונטאני(!)... מאז עברו אי אילו שנים...במהלכן סבלתי מוסת לא סדירה אמנם, אך לא עשיתי הרבה בנדון מתוך אמונה שכשארצה ילד נוסף - הדברים ודאי יסתדרו. בשנה האחרונה הרצון לילד נוסף הפך ממשי וקיומי! כשנוכחתי כי החסידה לא תביא אותו וכנראה שגם הדרך הטבעית לא עובדת...התחלתי טיפול אצל ווליוביץ שכלל איקקלומין, מטרודין, מנוגון והזרעה. הטיפול נכשל. ווליוביץ קבע שנמשיך הלאה עם הזרעות. אבל אני, שהייתי בטראומה ועדיין כנראה לא השלמתי עם העובדה שגם אני ב...טיפולים נסוגתי ונעלמתי ל-4 חודשים. ביום א' קבעתי תור נוסף ובכוונתי להתחיל שוב (הפעם תוך ידיעה לאן פניי מועדות) השאלה שלי האם אתן ממליצות ללכת ישיר לדר' משיח או שולמן ולחסוך את כל מסכת היסורים?! יש לי פרופיל הורמונאלי בעייתי ושחלות שכמעט אינן מייצרות זקיקים...ולכן גם אין לי וסת אם אני לא לקוחת כדורים... זקוקה לחיזוקים... שרון מבקשת את עצתכן בהתלבטות הקשה שבה אני נמצאת בימים אלה...

נועם@בת

New member
צר לי לאכזב אותך

אבל פרופ' משיח או דר' שולמן לא יחסכו לך שום מסכת יסורים. מה שאת מתארת זה מצב של וסת לא סדירה, כנראה בשל שיבוש הורמונלי. הפתרון לזה נמצא בפרוטוקול שנתן לך דר' ווליוביץ'. אם יושג ביוץ סביר להניח שתהרי תוך כמה נסיונות. שום רופא גדול שלוקח ימבה כסף לא עושה את ההזרעה טוב יותר מרופא פוריות של הרפואה הציבורית. יותר מזה, הפורום כאן מלא בהודעות של מטופלות של רופאים בכירים שמפספסים, שמתייחסים בהתנשאות ובחוסר אחריות מקצועית למטופלות שלהן. הרופאים האלה עובדים בבית חולים, ומוצפים במטופלות פרטיות. הם עסוקים בנסיעות לחו"ל לצורך השתלמויות והתעדכנות. במצב כזה קשה לרופא להמשיך ולתת יחס אישי לכל מטופלת. דעתי האישית (שנלמדה מתוך נסיון של מאות מטופלות שכתבו בפורום) היא שאין סיבה ללכת לרופא פרטי יקר כשהרפואה הציבורית נותנת מענה זול, זמין ולפעמים גם יותר אמין. לפרופ' משיח או לדר' שולמן לרוב אין פתרונות טובים יותר. שיהיה בהצלחה נועם

Big Mama 1

New member
מסכימה עם נועם מילה במילה !

ומאחלת לך מכל הלב שתצליחי להגשים את חלומך לילד נוסף בקרוב מאוד.

kasa

New member
נסיוני מלמד לגמרי אחרת.

הרפואה הציבורית לא נותנת מענה להכל. לא בכל בתי החולים הציבוריים מיישמים את כל מיטב הטכניקות והפרוצדורות (למשל, יש בתי חולים שלא מבצעים AZH, ולא מבצעים ZIFT, וזה בהחלט יכול לעשות את ההבדל בין הריון להעדרו...). יתרה מכך, נוכחתי לדעת (לצערי הרב) שהרופאים כבר מזמן שכחו את שבועתם, ואת אימרות היפוקרטס, וככל שמשלמים יותר - כך מגלים טכניקות נוספות, הם הופכים ליותר יצירתיים ומגלים גמישות מחשבתית רבה יותר, אי אפשר להכליל, ואכן יש יחידי סגולה גם פה. אבל כמו בכל דבר כמעט, מסתבר שגם ברפואה - הכסף לפעמים עושה את ההבדל. (ואני לא מדברת דווקא על יחס, אלא בעיקר על רעיונות חדשים שצצים כשאת משלמת ולא צצים כשאת הולכת לבי"ח ציבורי ולא משלמת אגורה, פתיחות ולא היצמדות לפרוטוקול מסויים, נכונות להציע ולנסות טכניקות נוספות... וכד'). ההבדל הוא לפעמים תהומי אפילו בקרב אותו רופא עצמו כשאת משלמת לו לפגישה או כשאת לא משלמת לו לפגישה. וההבדל הזה יכול גם לפעמים להיות הפער בין הריון ללא הריון... money, money. money....

נועם@בת

New member
זיפו וגיפט הם ממש לא בשלב של

השרית ביוץ, אלא אם כן יש משהו שאני לא יודעת. הבחורה מספרת שאין לה וסת סדירה, ממש רחוק מAZH וכיומא בזה. נועם

kasa

New member
נכון, אבל שואלת האם לפנות ישירות

ל'תותחים' או להמשיך במסלול "הייסורים" (כדבריה) עם הרופא המטפל ? נתתי את ZIFT ו-AZH רק כדוגמא להליכים שלא מבוצעים בבתי חולים ציבוריים רבים. וגם לא מוצעים למטופלות בבתי חולים אלו, וזה בהתייחס לדבריך שהרפואה הציבורית מציעה את מה שמציעה הרפואה הפרטית. לצערי, זה לא נכון, ואלו היו רק 2 דוגמאות. אין טעם להיתפס דווקא לדוגמא, אלא למהות של הדברים. התכוונתי לומר שפגישת ייעוץ אצל "התותחים" עשויה פעמים רבות לקצר הליכים, ולהאיר עולם ומלואו, שלא היה מואר אלמלא פגישה "יקרה" זו. ולא מדובר דווקא ביחס אנושי שציינת בדבריך, אלא בשינוי ממשי של כל ההליך הטיפולי, החל משלב האבחון, ועד שלב הפרוטוקול וכלה בשלב ההחזרה והתמיכה. בקיצור, אני דווקא ממליצה ללכת לפגישת ייעוץ אצל מישהו בכיר ורציני מאוד בתחום, ולו רק בכדי שתדעי שאתם עושים את הדבר הנכון, ולא מתמהמהים לשווא. הרפואה הציבורית לא בהכרח מציעה את מה שמציעה הרפואה הפרטית. ובפגישה ב-4 עיניים עם מומחה דגול תוכלי לקבל לפעמים נקודות שונות והמלצות אחרות לגמרי לטיפול. המלצות שאולי יובילו לדרך קצרה יותר, ולהצלחה מהירה יותר. הלוואי !

kasa

New member
assisted hatching עזרה בהנצה

חירור מעטפת העובר.

אני מסכימה עם קסה לגבי חלק מהדברים

שלולא היתי הולכת באופן פרטי כרגע לא היתי מגיעה למה שהגעתי והיתי ממשיכה להתייסר בכישלונות מה שקרה זה שעשיתי עוד צעד אחד להצלחה שלי אוי כמה שאני אופטימית...

נרי כ

New member
מצטרפת לאכזבה העמוקה מהרפואה הצי

הציבורית. זה נכון שכל הרופאים המעולים עובדים גם בציבורי, אבל אם הם לא מקדישים את תשומת הלב והאכפתיות, אז מה עוזר לי שהם בעיקרון מעולים? בשביל ליפול על רופא טוב ומשקיע בציבורי צריך כנראה לתחקר לא מעט ואולי אפילו לנסות כמה פעמים. אם יש לך סבלנות ואורך רוח - לכי על זה. אם את עלולה לקחת קשה אמירות פוגעות, זלזול וחוסר תשומת לב (כמו שאני לקחתי, וההערות המכוערות האלה הולכות איתי עד היום), אז אולי כדאי לחשוב על פרטי, שגם אם המומחיות היא אותה מומחיות, השירות הוא אחר והיחס וגם הניסיונות לפתור. בהצלחה

ellieg

New member
אני מצאתי ברפואה הציבורית

רופאים מקסימים. נכון אני רק בשלב ההזרעות, אבל הגעתי לרופאים נהדרים שגם עובדים ורפואה הפרטית ושם לוקחים על זה כסף. אף פעם לא הרגשתי שפחות השקיעו בי או שנתנו יחס פחות טוב. לצערי הרב התהליך הזה גוזל כל כך הרבה זמן, כסף וטירטורים. לי נראה שלהוציא כסף מיותר על שירותים רפואים בזמן שניתן לקבל אותם חינם חבל. את הכסף הזה ניתן להשקיע בדברים שהקופות לא נותנות. מה שכן אף פעם לא מזיק לקבל דעה נוספת, לדעת שאת בכיוון הנכון.

kasa

New member
אצלי הדבר היה לגמרי הפוך.

בציבורי - היה לי רופא מקסים. אנושי. חביב. באמת, יחיד סגולה מבחינה אנושית. כך שהיחסים בינינו היו יותר חבריים מאשר אחרים. ובכל-זאת, מבחינה מקצועית - אני בהחלט יכולה לומר שהוא בינוני ומטה. לא קיבלתי ממנו מענה לחלק ניכר מהבעיות, והיום אני יודעת שמבחינה מקצועית הוא ממש לא יכל לתת מענה לחלק ניכר מהבעיות. גם עקב חוסר ידע, ובעיקר עקב חוסר נסיון וחוסר טכנולוגיה. אז, תסלחו לי, אבל בשלב הזה יותר חשובה לי מקצועיות מאשר נחמדות. בפרטי - הרופא אומנם פחות נחמד ופחות אנושי, והרבה יותר ממוסחר, אבל הרבה-הרבה-הרבה יותר מקצועי, ומתמצא בטכנולוגיות ובשיטות בדברים שלרופא הציבורי לא היה שמץ של מושג לגביהם.

בולה101

New member
גם אצלי ויותר גרוע

שלוש ההזרעות הראשונות עברתי דרך הקופה בבריאות האישה בר"ג. רק אחרי שעברתי לטיפול פרטי בעין כרם אצל פרופ' סימון הבנתי כמה זמן יקר ביזבזתי בר"ג ועד כמה חפריסטי היה הטיפול והמעקב שם. רק אז נדהמתי לגלות שבר"ג עקבו רק אחרי הזקיקים ב U.S ולא עשו אפילו פעם אחת בדיקות דם להורמונים לפני ההזרעות, ושלא נדבר על ההזרעה עצמה. אם הרופא המטפל לא עובד באותו יום במרפאה הייתי צריכה לרוץ אחריו ולטייל עם החומר היקר למרפאה אחרת ששם הוא נמצא. ושלא נדבר על ההמתנה להזרעה . ממש מלחיץ ומבייש . אז שווה לטפל ברפואה פרטית שלא תמיד היא רק לעשירים. הקופה לרוב משתתפת ושווה לברר ולעמוד על הזכויות. בהצלחה

תמרלה

New member
תמיד אפשר לשלב בין הפרטי והקופה

אני יכולה להבין את ההתלבטות שלך, גם אני חשבתי הרבה פעמים שאולי כדי ללכת רק פרטי, ובעבר אחרי שנואשתי מרופאת נשים של הקופה הכללית...עוד מהימים שהייתי אצל רופאת נשים כזאת רגילה...פעם היו כאלו - לא מומחים לפוריות, בקיצור אז זנחתי אותה לטובת רופא פרטי , אבל רק בגלל שהייתי בלחץ בגלל 2 הפלות שעברתי, אבל כשהתחלתי טיפולי פוריות ומצאתי רופא מהכללית שהוא נחמד וסימפטי ומסביר הכל ונותן לי להחליט מה הצעד הבא, למרות כל זאת, כשכל חודש עובר והמכשפה מגיעה בשיא הדרה עולות המחשבות אולי זאת לא הדרך הנכונה? אולי אני באמת צריכה ללכת למומחה ולשלם כסף? אז כדי להשקיט את החששות והספקות, הלכתי שבוע שעבר לשמוע דיעה נוספת, הייתי אצל קלדרון והוא מאוד הרגיע אותי, ונתן לי הרגשה שאני בידים טובות, והכוונה - הרופא של הקופה, כי הוא נותן לי תוכנית טובה כפי שקלדרון היה נותן, אז ככה שבאמת אין טעם להוציא כסף מיותר על פרטי, ואם את מרגישה שאת לא בטוחה בדרך שהרופא שלך נתן לך או שתעברי לאחר או שתלכי ליעוץ לשמוע דיעה נוספת, ואת הכסף תחסכי לצאת לנופש, לקנות לעצמך דברים יפים, ולחסוך לחיתולים ולכל הבגדים לילד שיגיע!

תודה לכולכן

מבקשת להודות לכולכן על העצות... האמת היא שאני בלחץ אדיר לחזור בכלל לכל העסק של הטיפולים... התכנון היה לחכות עד הקיץ והחלטנו להקדים.... הדילמה היא קשה, וכל ההתלבטות הזאת בין הרפואה הציבורית לפרטית היא כנראה גם איזשהו נסיון הסחה מצדי לדבר החשוב באמת. אז זהו שמחר בבוקר יש תור לווליוביץ, או אז אקבל פרוטוקול חדש ממנו. ננסה עוד נגלה אחת של זריקות והזרעה...בתקווה שדברים יזוזו או שלפחות נצליח ללמוד מה השתבש לו?! מודה לכן על ההקשבה והעצות הנהדרות. זה נהדר להרגיש שאתה לא לבד במאבק(!)

למעלה