זקוקה לעצתכן

עינת29

New member
זקוקה לעצתכן

מה ניתן להציע לאכול ( בריא ומזין) לילדה בת שנתיים , שממש לא אוהבת לאכול , וגם עושה קצת הצגות להורים בכל מה שקשור לאוכל , ומאוד אוהבת מתוק

וואווווווווווו ילדה לא אוכלת?../images/Emo12.gif../images/Emo3.gif../images/Emo5.gif

נגעת בנקודה מאוד רגישה, יש לי דבר כזה בבית. עצתי לך, מה שהיא כן מסכימה ואוהבת - ת ת נ י !!!!! אני לא בחלתי בשום אמצעי של מזון להודיה , כל מה שרצתה - העמסתי עליה. כל מה שאת מכינה, תייפי, תקשטי ותתציעי לה לטעום. היא אוהבת פסטה? שניצל? מה היא הכי אוהבת? תני לי משהו ונציע לך הצעות.

עינת29

New member
היא אוהבת שניצל

אבל רק מעט , פירות וירקות לא מוכנה לגעת , רק פירות מרוסקים שחס וחלילה לא נשאר גוש קטן , ורק אצל המטפלת. ואוהבת בצקים , אבל ניסיתי להכים קיש בטטה והיא לא הייתה מוכנה לגעת. מה שלא נראה לה היא אפילו לא מוכנה לגעת!!!!!!!!!!!!!!

shahafdori

New member
שניצל ממולא פשוט לחתוח כיס בחזה עוף וטחון ירק

למלא ולהכין כשניצל פרורי לחם ביצה וכו...... על הבת שלי זה עובד למרות שהיא אוכלת הכל!

shahafdori

New member
היתי זורם על גישת השניצל עוד מס' רעיונות

ירקות חתוכים מבושלים כ שניצל להכין מחית תפו"א ובטטה להוסיף קצת קמח וביצה ליצור צורות על מגש (עם נייר אפיה) לתת לילד לעצב גם כמה דקות בתנור להזהבה קלילה ולהגיש פושר או חם כמובן לטבל את התערובת במלח ופלפל (ניתן להוסיף אבקת מרק לתיבול אני אישית נגד אבקות מרק לילדים או בכלל מהתערובת יוצא חומר ממש כמו פלסטלינה רק בריא ממש משחק שמעודד אכילה לעוד רעיונות ומתכונים רק תבקשו אשמח לתת שחף דורי אבא והשף של הבית

ירדני35

New member
אתה עושה גם הדגמות ב- LIVE? או לפחות משלוחים?

shahafdori

New member
אין בעיה להדגמות אפילו רעיון למפגש פורום

רק צריך מטבח גדול ומשהו ששוטף כלים כי אני רק מבשל (בלי שחצנות בצורה אלוהית)ככה אישתי אומרת אפילו בפגיה אני מוכר כאבא דורי זה שמביא עוגיות מעולות (כמובן ביצור עצמי)

יקירתי , ילדתך ילדתי

גם הילדה שלי לא אוהבת ירקות ופירות! שניצל ובצקים היא אוהבת גם כן. תני לה! בטטה? את אוהבת? אני למשל לא ואפילו לא ניסיתי על הודיה. בכלל, הרבה טעמים שאנחנו לא סובלים ונראים לנו הזויים הם גם לא אוהבים. מוריה שלי יצאה כמו בעלי - כל הטעמים החמוצים, המלוחים והמוזרים היא אוהבת אבל הודיה לא. תני לה רק מה שהיא אוהבת אל תכריחי אותה לאכול דברים שהיא לא אוהבת. העיקר שתאכל, העיקר שתשבע. זאת דעתי האישית כמובן. אותי לא מעניין קלוריות וכד', אני נותנת בכל צורה ובכל שעה ובכל מצב. הודיה יכולה להתעורר בבוקר ולבקש א. בוקר של שניצל ופתיתים ואני יעשה לה.

לביבות גבינה הולך טוב אצלנו, אפשר לגוון גם

תפוח עץ מגורד בתוך התערובת., אפשר במקום גבינה לעשות עם דניאלה. מעניין אותך?

לביבות דניאלה

3 כפות קמח תופח 1 ביצה 1 גביע דניאלה אפשר לגוון בהוספת גרד תפוח כפית סוכר [או שקדיה] מערבבים היטב,מטגנים במחבת טפלון עם מעט חמאה. בתאבון, אצלנו אוהבים מאוד וכבר מכינים עם כמות כפולה.. בתאבון..

רינתפ

New member
נשמע טעים../images/Emo21.gif

גם אמהות יכולות לאכול? נראה לי שאני אבקש מאמא שלי שתכין לי
(אני קצת מפונוקת לא לצחוק עלי
)

גם אצלנו יש בעיה דומה

בעבר פירסמתי כאן מתכון לפנקייקס עם בננות ושקדיה פשוטים להכנה והולכים אצלנו לא רע. אם את מעוניינת אני אפרסם את זה שוב. מעבר לזה לא ממש מצאתי מאכל כזה או אחר שקוצר הצלחה מסחררת - אני מנסה המון דברים כיד הדמיון הטובה ומה שיש במקרר באותו היום, כאשר אני מנסה בכל דרך והזדמנות להעשיר כל מנה בדברים בריאים שיש אצלנו קבוע בבית - קינואה (טעם מגעיל, אבל ניתן להסוואה), אורז חום, בורגול, עדשים כתומות, ירקות ופירות מכל סוג ומין, טחינה ושקדיה, וכו'. הטריק הכי טוב אצלנו זה לנסות להוציא את הילדים מהבית לפני האוכל, כי אחרי שעה טובה של השתוללויות בחוץ לפעמים נפתח להם קצת התאבון ואז הם יותר פתוחים להצעות. גם חיקוי לפעמים עובד - אם אוכלים לידם סלט פתאום גם להם מתחשק. בעקרון כדאי לנסות לחשוף את הילדה לכמה שיותר דברים ולא להתייאש. (שימי לב - "לחשוף", כלומר להציע, שיהיה בסביבה, אבל לא לדחוף). גם מאכל שנדחה על-ידה היום היא עשויה להסכים לאכול ואפילו לאהוב בעוד חודש. אין ספק שמדובר בסיפור מתיש

עינת29

New member
מסכימה איתך

הבעיה היא שאני מעוניינת שהיא תוכל בריא , לא סתם שטויות , כי את זה אין לה בעיה לאכול , במבה בורקסים עוגיות וכו' ואני פשוט מודאגת מכמות החומרים "הלא בריאים" שנכנסים לה לגוף.... ומה שעוד יותר מדגיש את חוסר האכילה שלה זה אחותה שמתה על פירות ירקות ובשר ובכלל , טעמים חדשים.....

למעלה