זקוקה לעצתכם

זקוקה לעצתכם

אני גרושה קצת יותר משנה עם ילד בן 3 בשנה האחרונה הבן שלי נסע פעם בחודשיים לסבא ולסבתא שלו, במרכז הארץ (שם הוא ראה, בחלק מהזמן את אבא שלו). שאלתי - הסבא והסבתא ביקשו לקחת את הבן שלי ל -4 ימים לאילת הדילמה שלי נובעת בעיקר משום שאני לא בטוחה שהוא מוכן ויכול להיפרד ממני ל- 4 ימים שלמים (עד עכשיו זה היה ליומיים וחצי - סופשבוע ארוך), ועוד לסוע למקום שהוא לא מכיר. מצד שני זו בטח תיהיה חוויה ואטרקציה עבורו (דבר שאני עצמי לא יכולה לממן, כך שעד שזה יקרה איתי יקח עוד המון זמן). הדילמה נובעת, כמובן, מהגיל שלו - הוא רק בן 3 ואני לא בטוחה שזה נכון לו. חשוב לציין שעל הסבא והסבתא אני סומכת כמעט ב- 100%. מודה לכם על תשומת הלב ועל עצתכם ושיהיה לכולנו שבת שלום

שלי 9

New member
ע"פ מה שתארת ,ובהתחשב בעובדה

שאת סומכת על הסבא והסבתא כמעט ב100% , אני הייתי בהחלט מאפשרת לילד לנסוע ,זו חוויה נהדרת עבורו.. כשהוא יהיה באילת תתקשרי אליו מדי יום כדי לשמור על הקשר.. תחושתי היא שצריך לדעת מתי להרפות ופה זה בהחלט המיקרה..אני מאמינה ומשוכנעת שהוא יהיה בסדר.. תהני את מהחופש ,ושהוא ייהנה באילת ,מה רע?

ד ו ל ה

New member
חושבת שהוא רק ירוויח מזה...

וגם את. אם את סומכת עלהם בלב שלם והוא רגיל לשהות איתם ליותר מלילה, לא רואה הבדל מהותי בין יומיים וחצי לארבעה נשמע שיש שם קשר מצויין וחשוב לשמור עליו ולעודד אותו...

d a n i e l s 5

New member
ת'אמת ....

לא רואה בעיה..... לא חושבת שבגיל הזה המשמעות של מספר הימים היא כל כך משמעותית. אם הוא הולך לסבא וסבתא ליומיים והם עוברים בכייף ללא קריאות S.O.S "בואי לקחת אותי, רוצה הביתה"...אם טוב לו איתם ....תני לו להנות. השאלה הנשאלת היא....האם את תוכלי לעמוד ב-4 ימים של געגוע. אם כן... לכי על זה.

חן חן40

New member
אם היית יכולה

להרשות לעצמך כלכלית לנסוע לאילת עם בנך היית נוסעת? כי לא נשמע שבאמת גילו הצעיר מפריע. את סומכת על הסבא והסבתא. הוא רגיל ומכיר אותם, הרי כל שבועיים הוא מבלה איתם. אילת זו חוויה נפלאה ובסך הכל יום וחצי יותר ממה שהוא בדרך כלל נמצא איתם. לדעתי תאפשרי תתקשרי מדי יום ודברי איתו ותאחלי להם נסיעה ובילוי נפלא.

פיקסון

New member
בטח לתת

הקשר עם הסבים חשוב כקשר עם ההורים מניסיון אישי עם הילדים הילדים מאוד מאושרים מכך שהסבים גם לוקחים אותם אצלי ההורים שלי באים אחת לשבועיים לילדים שלי ובחגים לוקחים אותם ללא קשר עם הסדרי הריאה שלי לפעמים הילדים מבקשים ממני לקחת אותם אלהם מלבד זאת ילד בן 3 מבין ויודע הרבה יותר ממה שאנו מבינים וחשים

ganeden02

New member
לתת...

לתת ביצוע: בועז שרעבי מילים: חמוטל בן זאב לחן: בועז שרעבי לתת את הנשמה ואת הלב לתת, לתת כשאתה אוהב ואיך מוצאים את ההבדל שבין לקחת ולקבל עוד תלמד לתת לתת. לגלות סודות בסתר להתיר את סבך הקשר כשהלב בך נצבט מכל חיוך מכל מבט. אתה נזהר אתה יודע וחוץ ממך איש לא שומע פוסע בין הדקויות וממלא שעות פנויות. לתת את הנשמה... אתה לומד עם השנים לבנות ביחד בניינים לחיות עם כל השינויים לרקום איתה סיפור חיים ולעבור ימים קשים במצוקות וריגושים תמיד לדעת לוותר ואת הטעם לשמר. לתת את הנשמה... לראות בתוך הנפילה שיש מקום למחילה תמיד אפשר שוב להתחיל כמו יום חדש כמו כרגיל לתת.

rif125

New member
אם את שולחת ילד בן 3 לאילת עם

הסבא והסבתא יש לתת לילד איזה צעצוע או שמיכה או משהו שהוא קשור אליו, אם יש דבר כזה מנסיון אני לקחתי את בתי בגיל 4 לאילת והיא כל הזמן התגעגעה לשמיכי שלה, היא לא רצתה לישון במיטה של המלון אלא בבית שלה לכן זה מה שאת צריכה לבדוק האם הילד שלך יכול לישון במקום ובמיטה שונים מזה שהוא רגיל אליו.

הדיעה שלי קצת שונה

אני לא הייתי נותנת לו לנסוע. ארבעה ימים הם המון זמן, בעיקר לבן 3. גם אם את סומכת עליהם, וגם אם נראה לך שהם יצליחו להתמודד איתו ולהעסיק אותו במשך 4 ימים - זה נשמע לי המון זמן. גם לי יש בן בן 3. הוא נמצא עם הורי מדי יום. הוא בקשר מאוד הדוק איתם ואני סומכת עליהם בכל הנוגע לילדים שלי. לא הייתי נותנת להם לקחת את הבנים - או אחד מהם - לארבעה ימים. בנוסף, אילת זה ממש רחוק (מהמושב שלי בטוח
אין לי מושג איפה את גרה). לא עדיף להתחיל במשהו יותר קצר ויותר קרוב? משהו שאפשר להחזיר את הילד באמצע הלילה במקרה של משבר?

אני שואלת את עצמי

האם אילת דומה לסופשבוע ארוך שהוא נמצא אצלהם בלאו הכי - גם הם אינם גרים קרוב אלי והמרחק ביננו הוא משהו כמו שעתיים נסיעה, כך שאולי זה דומה? מתלבטת

תראי, רק את יכולה לענות על זה../images/Emo13.gif

מה זה סופשבוע ארוך? שני לילות? כי אם כן - שלושה לילות הם לא הבדל כזה גדול. תנסי לקחת בחשבון גם איך הוא בנסיעות (אם הם נוסעים ולא טסים) והאם תהיה להם אופציה לחתוך קודם במידה ויהיה צורך (אם הם טסים ולא נוסעים). <סליחה שאני מסבכת אותך. אני מנסה לראות יחד איתך את כל הצדדים
>

למעלה