זקוקה לעצתכם

זקוקה לעצתכם

בדירה שלנו אני נחשבת "העשירה", ומצאתי את עצמי מאששת את הסטיגמה כשגיליתי שחסרים במטבח כמה דברים בסיסיים (פריטים שוליים כמו סכו"ם, כוסות, קערות, מחבת...), שלשותפים שלי ההיעדרות שלהם לא כל כך הזיזה, אבל אחרי שדאגתי לאותם פריטים הם השתמשו בהם בתדירות גבוהה. על הכוסות והצלחות שנשברו - אפשר לסלוח. הבעיה העיקרית שלי היא המחבת - מחבת טפלון חדשה ואיכותית שאמא שלי קנתה לי במיוחד, מחירה בשוק הוא יותר מ-100 ש"ח, והשותפות היקרות שלי (השותף לא מבשל ככה שאני יודעת שידו לא הייתה במעל), פשוט הרסו לי אותה אחרי שהכינו באופן קבוע חביתות והשתמשו במזלג, בלי לחשוב שאם המחבת נשרטת משהו לא בסדר באיך שהן עושות את זה (כנראה פעם ראשונה שנתקלו בטפלון, הייתי מאמינה עליהן). שותפה אחת עזבה, חשבתי לדרוש ממנה חצי מהעלות של המחבת, אבל היא עזבה מהר בלי שהספקתי לדבר איתה, והאמת שגם קצת פחדתי ממנה... היא הייתה מסוגלת להגיד לי לא ולהתחיל להתווכח איתי וכו', והאמת שהיא נתנה לי הרבה בגדים שלה למכירות בגדים שאני עושה ככה ש... זה יכסה את זה בסוף. אז מה העניין? היום קלטתי את השותפה השניה מכינה חביתה במחבת שלי - עם מזלג! ובדיוק לפני כמה ימים תהיתי איך זה קרה שהן שרטו את המחבת בכזאת יסודיות, היות שהערתי להן על זה איך ששמתי לב. מסתבר שלדעתה, היות שהמחבת "גם ככה שרוטה כבר", אז לא יקרה כלום אם היא תמשיך ותשרוט אותה ותקצר לה את החיים עוד יותר (אפילו שהיא הייתה אמורה להספיק לכמה שנים, מה שכבר לא יקרה). היא טענה שהרבה יותר נוח לה להכין חביתה ככה. בקיצור - הבחורה הזאת עוזבת עוד חודש, ואני שוקלת לדרוש ממנה שתשלם חצי מהערך של המחבת, במיוחד שהיא טורחת להרוס אותה עוד יותר, ויש לי תחושה שאם זה היה משהו שלה שהיא שילמה עליו והייתה צריכה אותו להמשך, היא לא הייתה מזלזלת ככה. אבל עדיין אני לא מרגישה יותר מדי נוח עם הבקשה הזאת, אפילו שברור לי שאני צודקת ושזה לא לעניין שהיא מזלזל ככה ברכוש שלי והורסת אותו. מה דעתכם?

../images/Emo104.gif משום מה

נשמע שעדיין לא הערת לה בצורה אגרסיבית ("זאת המחבת שלי ולכן אם את רוצה להשתמש בה תצטרכי להגמל מהמזלג") אחרי אזהרה כזאת- דרישת סכום כלשהו לא נשמעת חסרת הגיון בכלל, היא אפילו הגיונית מאוד! מצד שני, ברגע שהשימוש של השותפה שלי בכלים שלי לא מצא חן בעיניי גרמתי להם לא לעבור יותר תחת ידיה (כמובן ששילמתי על כך בעובדה שאני צריכה לשפשף- והמון, אבל אולי ככה אני אהיה פחות לחוצה).

אכן הערתי לה

לא כמו שתיארת, אבל כבר אמרתי לה כמה וכמה פעמים שלא תתקרב עם מזלג למחבת ואפילו תליתי פתק עם תזכורת על המקרר בעניין הזה. מה שבאמת הרס אותי, זו הטענה שלה "אבל גם ככה המחבת כבר נהרסה אז מה זה משנה" - זה משנה כי עכשיו אני אצטרך לקנות חדשה עוד שבועיים ולא עוד כמה חודשים! וזאת הייתה מחבת חדשה לגמרי שאם הן לא היו משתמשות בה היא עדיין הייתה נראית חדשה לגמרי.

behappy

New member
../images/Emo62.gif

אני יודעת שזה לא הכי כייף, אבל אם זה לא עוזר- פשוט קחי מהמטבח את המחבת לחדר שלך, ובכל פעם שתרצי להכין משו תוציאי אותה, תשטפי ותייבשי כבר בחדר. זה לא הכי נעים בעולם אבל במקרה הזה, מצטערת, זה פשוט פרינציפ, כי זה מכעיס נורא שאנשים משחיתים רכוש שלא שלהם, במיוחד לא כשביקשו מהם להתחשב כבר.

NightElf

New member
מעבר לחוצפה שבהשחתת רכוש

שהוא שלך, ואת שילמת עליו את מלוא הסכום, יש את העניין הבריאותי במחבת טפלון שרוטה. החלק העליון (הציפוי של המחבת) הוא חומר סרטני. כאשר הציפוי שלם, אין חשש, הוא חזק ועמיד ואין סכנה, אבל כאשר משתמשים בכלים שלא אמורים להשתמש בהם במחבת, כמו מזלגות, סכינים וכו' (בפירוש רשום על גבי הוראות הטפלון להשתמש בכלי פלסטיק או עץ), אז מקלפים את הציפוי העליון, ויש סכנה לאכול אותו ביחד עם מה שמבשלים במחבת. בבית ההורים אני גם קניתי מחבת טפלון קטנה, כי אני משתדל להמנע ממזון מטוגן, ואחרי כמה שבועות ראיתי שהמחבת שרוטה לגמרי. התברר שאחי הקטן השתמש במזלג להכין עליה משהו, ומבלי להסס, זרקתי את המחבת לפח, לא שווה להסתכן בשביל דבר כזה, לפחות לא בעיניי...

NightElf

New member
אה, וגם בקשר לניקיון, נאמר לא לנקות

את המחבת בסקוץ' או כל חומר שורט אחר, אלא במים ומטלית, לא אומרים את זה סתם.

בקיצור

אני מודיעה היום לשותפה שלי שאחרי שתחזיר לי את הכסף שהיא חייבת לי על קניות לבית, היא תוסיף גם 50 ש"ח עלות של חצי מחבת, ונזרוק את זאת לפח. אני מאוד מקווה שהיא לא תעשה לי בעיות.

NightElf

New member
ואם את מתכוונת לקנות מחבת חדשה

אז להקפיד מאוד לא לשרוט אותה, ולוודא שמי שמשתמש בה גם לא ישרוט אותה.

tenen

New member
אין שום בעיה עם סקוץ'

יש לי מחבת טפלון שאנחנו בבית משתמשים בה כבר שנה וחצי עם סקוץ' ואין עליה שום שריטה... פשוט צריך בעדינות ולא בכח...

NightElf

New member
ומי שלא עדינים? ../images/Emo3.gif

אם זה הסקוץ' הרך, ולא הגס, אז בעדינות גם אפשרי, העיקר לא להפעיל כוח ולא לשרוט את הציפוי העליון.

למעלה