זקוקה לעצתכם..

dana2909

New member
זקוקה לעצתכם..

אתמול בלילה התקשרה אלי חברתי הטובה במצוקה. היא עם חבר שלה כבר שלוש וחצי שנים, ועכשיו היא הצליחה לשכנע את חבר שלה לגור ביחד וחטפה פחד. מכיוון שאני גרה עם חבר שלי כבר מס´ חודשים הרגשתי מספיק בטוחה בשביל לתת לה מספר עצות ולעודד. בין השאר דיברתי על כך שזו דרך שמובילה לחתונה, ושנראה לי שזה צעד שכדאי לעשות. לאחר שסיימתי את השיחה, פנה אלי חברי ושאל אותי האם אני חושבת על חתונה. מה אני אגיד לכם, היה לו ממש מבט של פחד בעינים. הפתיעה אותי הגישה הזו, מכיוון שכבר היתה לנו את השיחה של "לאן הקשר הולך" ושנינו דיברנו על כך שאנחנו רוצים להתחתן אחד עם השני, לא עכשיו אבל בעתיד הלא רחוק. כנראה שדיבורים זה יפה, אבל כשמתחיל הת´כלס הבנאדם נלחץ. כשאמרתי לו שאני לא אחכה 3 שנים (בנאדם אני לא ילדה, לא מבוגרת אבל גם לא ילדה) פתאום התחילו להתבלבל לו המילים. או קיי, אז אני מבינה שאתה לא עשיר (אני יודעת את זה, זה לא חדש לי). אני לא רוטשילד בעצמי (כמה חבל..) ואני מכירה את התיק המשפחתי שאתה מביא (גם לי יש תיק משלי).. אבל התגובה הזו היתה כל כך לחוצה שקצת נפגעתי. מה אתה חושב שאני עושה איתך עכשיו? מעבירה את הזמן? ואתה? מה, אתה רואה את זה בתור משחק? שנינו יודעים שאנחנו במשהו רציני, אחרת לא היינו מבזבזים את הזמן אחד על השני. הוא נותן לי להרגיש כאילו הכרחתי אותו לעשות דברים שהוא לא רוצה. הרי כל צעד שעשינו עד היום היה בהחלטה משותפת. האם המעבר המשותף היה מפאת נוחות בלבד, כדי לא לעשות נסיעות? זה לא שבאתי ואמרתי לו שיקבע לי תאריך עכשיו, גם אני לא מוכנה עכשיו להתחתן, אבל אני חושבת יותר על עוד שנה שנה וחצי, ומסתבר שהוא לא, מסתבר שהוא חשב על 3 שנים, ואני לא חושבת שאני אוכל לחכות כל כך הרבה זמן. אני לא יכולה לדבר איתו כרגע על הנושא הזה כי הוא ממש ממש ממש לחוץ מזה. ואני לא מבינה למה הוא הרבה יותר לחוץ ממני. אני בטוחה שזה הבנאדם בשבילי. ונכון שמפחיד אותי מה יקרה ומה יהיה וכל זה, אבל אני גם מאמינה בשנינו. מה, הוא לא? אולי הוא לא כל כך רוצה את מה שיש ביננו? אני מגזימה? אני מלחיצה מדי? מה אתם אומרים?

זיו25

New member
בוקר טוב...

אני חושב שאת צריכה לתת לו איזה שבוע שקט, לא לשוחח על הנושא... לתת לו לעכל ולחשוב טוב טוב על כל הנושא הזה. חתונה זה באמת דבר מפחיד, אבל בתור אחד שהיה שם וצלח את זה בהצלחה - יש לי רק שבחים. אני חושב שאם תנסי לשכנע אותו כעת הוא עלול להבהל יתר על המידה. לכן, תני לו קצת אויר, ורק עוד שבוע נסי לגעת שוב בנושא, אבל עם כפפות של משי. מקווה שעזרתי, זיו.

ronenR29

New member
בוקר טוב

יכול להיות שמשהו בשיחה עם חברה שלך עורר אצלו בעייה, יכול להיות שהוא שמע דברים שאולי הדאיגו אותו, אם בעבר הוא הסכים אני מאמין שהוא כבר חשב על זה וחלק מהעניין (לפחות) כבר "מעוכל" אצלו. האם את מרגישה שהוא סיפר לך את כל שבליבו?? יכול להיות שיש דברים שהוא רוצה להתמודד איתם ואולי אם הוא יידבר איתך עליהם אז תוכלו להתמודד ביחד. תנסי לדבר איתו - זה יעזור.

אקווה

New member
אוקיי....

אפי בוודאי תסכים איתי, למרות שבוודאי יהיו אנשים שיגידו שאני עושה הכללות, אבל הרי זה לא סתם שקיימת האמונה הרווחת שגברים נלחצים כשהם שומעים את המילה הנוראית בעלת 5 האותיות ודומה ל"חתולה". משום מה זה מלחיץ אותם, וזה ילחיץ אותם גם אם הם יגורו עשר שנים עם החברה שלהם שאותה הם הכי אוהבים בעולם ומוכנים להביא לה את הירח. זה כנראה מן משהו פסיכולוגי (בסדר, בסדר, לא כולם ככה, אבל הרבה. זה לא סתם שקיים המיתוס הזה, הוא מבוסס על משהו נכון..., וכן, יש גם בנות כאלה, בסדר?). קשה להם לחשוב על המחוייבות הזאת. פעם אמר לי איזה ידיד קצת לפני שהתחתן, שהוא כנראה לא יענוד את הטבעת על האצבע, כי פסיכולוגית זה עושה לו הרגשה שהוא קשור, כבול. והוא, כמו אחרים, לא אוהב להרגיש ככה. אולי גם בחבר שלך יש משהו מזה. והרי ברור שזה לא אומר שום דבר על מה שהוא מרגיש כלפייך, שכן אני בטוחה שהוא לא גר איתך רק כדי לא לשלם על הדלק... אני מניחה שהמילה עשתה לו פריחה לרגע, וזה יעבור לו עם הזמן. אתם תצטרכו לדבר על זה, אין ספק, אבל לא עכשיו. תני לו להתקרר קצת, לשכוח מהחרדה שאחזה בו, ואז, בעדינות, תשאלי אותו מה הוא היה רוצה ואיך הוא רואה את העתיד ביניכם. אם באמת אין שום דבר שמפריע במערכת היחסים, אני כמעט בטוחה שתמצאו את הפשרה לגבי הזמן בו תתחתנו... אם לא עוד שנה וחצי כמו שאת רוצה, אז עוד שנה ושבעה חודשים...
שיהיה
!

ובלי קשר להילחצות גברים באופן כללי

או לא, כי מן הסתם ישנן גם נשים שנלחצות, הייתי שמחה לדון בבעיה הנוכחית. ברור שמדי זמן מה עולה הנושא של "יחסינו לאן", והיות וכבר דסקסתם עקרונית את הנושא, את אולי סבורה שדעתו השתנתה, ובסופו של דבר היא לא, שכן הוא יודע, פחות או יותר שהוא מעוניין להתחתן איתך בשלב כלשהו, רק הטווח אצלו אולי כרגע רחוק יותר. דברים משתנים, קצב חיים משתנה, קשר תופס תאוצה או משנה כוון לפסים אחרים, הכל יכול לקרות, ואני לא רואה טעם בשלב הזה להכנס לדיון המעמיק, אלא אם כן הייתה לך תחושה שהוא הולך להתכחש למה שאמר לפני זמן מה. יכול להיות שהוא הגיב בעקבות נוכחות חברתך אצלכם והבלגן בחייה, ובהחלט יכול להיות שהוא רואה אתכם מתחתנים בשלב קצת יותר מאוחר (עם עבודה מסודרת, אולי קצת כסף בצד, אולי טיול טרום-כליאה). אני מסכימה עם זיו ואקווה שהזמן לשיחה יותר מעמיקה בנושא בוודאי לא צריכה לבוא עכשיו, כשאת לחוצה, מבולבלת ואולי פגועה. קחי את הזמן, שהרי הקשר ביניכם הוא אכן טוב, פורה ומאושר. אני מניחה שבעוד זמן מה גם חברים שלכם יתחילו ליפול בפח הידוע, והנושא במילא ידוסקס בפורומים כאלה או אחרים, כך שהזדמנויות נוספות בואו יבואו. ואל תשכחי שיכול להיות שגם את אולי תרגישי בעוד זמן מה ששומדבר לא בוער, שאפשר לחכות עם זה עוד שנה-שנתיים. בסך הכל מהי חתונה? סוג של גושפנקא רשמית או התחייבות כלל ארצית לגבי אהבתכם ורצונכם להשאר ביחד (שכמובן חתונה מעולם לא מבטיחה את זה). ואת בעצמך אומרת שהמחויבות קיימת, עם או בלי טבעת, אז למה להחיש תהליכים שיבואו בדרך הטבעית ובקצב יחסית מתואם ביניכם?

jahnon

New member
ובכן

סיפורך הזכיר לי בדיחה מסוימת. פולניה אחת באה לבת שלה ואומרת לה "שמעתי שלך ולחבר שלך יש ויכוחים בקשר לחתונה". אז הבת עונה לה "זה לא משהו רציני, אלא דברים קוסמטים, דברים ממש קטנים" האמא מסתקרנת ושואלת כמו מה? אז הבת עונה לה "לדוגמא אני רוצה שמלה לבנה עם מחשוף וטיפה מלמלה והוא.... לא רוצה להתחתן" ובאלגוריה לשאלתך יכול להיות שחברך לא נמצא במקום שאת נמצאת עכשיו (בשלה לנישואין עוד חצי שנה, שנה שנה וחצי, אבל כמו (ופה אני מניח הנחה) שאת לא היית באותו מקום כמוהו בקשר לסקס והוא חיכה גם את צריכה לחכות. כלומר, זאת כנראה לא תהיה הפעם הראשונה וגם לא האחרונה (אני מקווה) שבו אחת (או אחד) מבני הזוג צריך "לחכות" לשני, הרי עם טיפה סובלנות אפשר להגיע רחוק.

../images/Emo105.gif הקפצה עניינית ../images/Emo105.gif

שהרי לא ייתכן שלפחות 10 מכם כבר היו במצב הזה (והיות ואנוכי יודעת בוודאות את מספר קוראי הפורום הספציפי הזה למיניהם, אין לכם יכולת להתחמק הפעם).

zimes

New member
את בשלה לנישואין?

למה אני שואלת? כי אני לא חושבת שיש דבר כזה "בשלה לנישואין בעוד שנה וחצי", כמו שאין דבר כזה "תפוח בשל בעוד שבוע". לכל היותר יש "אני מעריכה שהתפוח יבשיל בעוד כשבוע". אם נחזור אלייך - את לא בשלה להתחתן, ומשערת שתהיי בשלה בעוד שנה וחצי. וחברך? גם הוא לא בשל, אבל הערכת הזמן שלו שונה. הבדל פעוט. הרגעי (הרגיעי גם את האיש), והמשיכו בחייכם המאושרים.

עפרולה

New member
אז ככה,

את חייבת לשבת ולדבר איתו, ולהסביר לו את העמדה שלך בעיניין, אבל יותר לשמוע את העמדה שלו בעיניין, כי כנראה שמשהו פה לא ממש מתואם.. תראי, הרי גם הוא בתוך כל הקטע הזה של החתונה... הוא צריך להיות בטוח שזה הזמן, המקום, הגיל וכו´ המתאימים לא בדיוק. ממש כמוש את צריכה להיות בטוחה. אתם צריכים יותר מהכל לתת ביטחון אחד לשני. לדבר אחד עם השניה על זה! אבל את חייבת להבין, שהוא צריך להיות בטוח, ושלם עם הזמן, המקום וכו´. הרי את לא רוצה להתחתן עם מישהו שלא שלם עם מה שהוא מחליט... ביחוד כל עוד זה קשור לעתיד של החיים של שניכם!

למעלה