זקוקה לעצתכם...

זקוקה לעצתכם...

הבן שלי בן 4, אובחן בגיל 2.5 והיה במעון יום שיקומי של העמותה. היתה התקדמות מדהימה. הגיע למעון חד מילי וכיום הוא מדבר משפטים מורכבים, גם על רגשותיו. במהלך השנה דובר על כך שהוא מחפש תקשורת ואף נלחם על תקשורת. הגננת סיפרה שהיו ימים שבהם הילדים לא שיתפו איתו פעולה ולא נענו ליוזמות התקשורת שלו והוא כתגובה הציק להם. השנה הוא בגן תקשורת של העמותה. לתחושתי, אין לו ממש פרטנרים (בשנה שעברה היו). הוא מדבר לא מעט על נושא החברים. "זה חבר של אבא"... זה חבר של אחי... והבובה חברה שלי... בוקר אחד התעורר ואמר: "אין לי חברים"... בנוסף, אינו רוצה להיכנס לגן בבקרים ובכלל אנו רואים אצלו נסיגה כלשהי ברמת התקשורת ואף הופיעו התנהגויות שאינן תואמות סיטואציות. לפני כשבועיים בשיחה שהיתה לנו בגן, גם הגננת וגם רכזת הגן, טענו שאינן מבינות על מה אנו מדברים שהוא שמח ומשתף פעולה בגן. אתמול בשיחה טלפונית שהיתה לי עם רכזת הגן, בלהט הדברים היא אמרה: "הוא כבר עבר את התקופה הקשה והיום הוא מאוד שמח בגן". לתחושתי, אני לא מקבלת מידע אמין לגבי מה שקורה עם הבן שלי בגן. רכזת הגן טוענת שיש לו פרטנרים למשחק ואילו אחת המטפלות פלטה באחת השיחות, שאין לו ממש עם מי לשחק. הוא אמור להתחיל שילוב בעוד מס' שבועות ואני בהתלבטות. האם להעביר אותו לגן אחר או להתאזר בסבלנות ולראות כיצד יצלח את השילוב (מדובר על שילוב בגן שפתי עם ילדים הגדולים ממנו בשנה וחצי לערך). אני פוחדת שאט אט היוזמות התקשורתיות שלו יפחתו... מה דעתכם???

bajura

New member
מה עם שילוב בכאילה ?

הכוונה לחוגים שונים, למפגשים בגן שעשועים או לדוגמא עם שכנים ? יש מצב ?

tali300

New member
האם יש לכם פסיכולוגית/עו"סית שאיתה אפשר

להתייעץ? אתם משוייכים למסגרת כלשהי ובה בד"כ יש מישהו שזו בדיוק השאלה שאפשר להפנות אליו או אליה , וגם בנוגע לשילוב. אם הוא רוצה חברה, אולי כדאי לחשוב איזו חברה , איזה מינון ובאילו תנאים. אם את מרגישה שאת לא מקבלת את המידע המלא מהגן בקשי להיות נוכחת , אפשרי אפילו עם מישהו מקצועי . למיטב הבנתי גם בגן תקשורתי ההורים מוזמנים מידי פעם להיות נוכחים, אבל אני עדיין לא שם אז אני לא בטוחה בזה. שווה לבדוק . האם יש ילדים בגן שהם יותר מחפשי תקשורת בסגנון של בנך, ואם כן האם יש אפשרות מעבר לשעות הגן להזמין אותם לשחק עם בנך בבית או אצלם או בחוץ?

הצוות טוען שיהיה לו מאוד קשה בגן רגיל שעדיף

להתחיל שילוב חלקי בגן שפתי ואח"כ להתקדם. יש ימים שהוא מאוד תזזיתי ומוסח.

asa112

New member
מוכר מאוד.

קודם כל, כדאי לך לברר, מה באמת קורה בגן. האם יש לכם איש מקצוע שעובד עם ילד פרטי (כמו קלינאית או פסיכולוגית), שיכולה לבוא לגן ולעשות תצפית ? בדרך כלל גננות לא מתנגדות לביקורים כאלו, אפשר להגיד שזה לצורך התיאום. אנחנו בזמנו עשינו את זה והתרשמות של אנשי מקצוע מטעמנו היתה שונה מאוד מדיווחים שקיבלנו מהמסגרת. את גם יכולה ליזום מפגשים עם ילדים מהגן בבית שלך או בגן שעשועים ואז תוכלי לראות האם בן שלך יכול לשחק עם ילדים האלו או לא. נכון, זה קורה הרבה , שצוות של הגן מתרכז רק על צדדים חלשים של הילד ולא שם לב לזה , שילד מחפש תקשורת, במיוחד , אם הוא זקוק לתווך. וגם אנשי מקצוע במערכת חושבים, שרק ילדים נוחים מתאימים לשילוב. במציאות גם ילד "לא נוח" יכול להיות משולב בהצלחה בתנאי שמקבל סיוע מתאים. לי אישית שילוב בגן שפתי עם ילדים גדולים בלי תיווך לא נשמע טוב, זה באמת יכול להשפיע על יוזמת תקשורת של הילד. היתי מבררת מה מצב בגן באמת ואז או מחפשת גן אחר או דואגת לשילוב יחידני לשנה הבאה. וגם כדאי מאוד לדאוג לשילוב אחרי צהריים לתקופה הקרובה.

מרב געש

New member
שילוב מותאם לילד

אם אפשר היה למצוא את הגן הכי מתאים לילד ולהעביר אותו לשם - אז זה היה נהדר. השאלה היא מהו באמת הגן המתאים לילד, והאם קיים גן כזה שיכול גם לקבל אותו. האם הכי מתאים לו גן רגיל עם סייעת? האם הוא עדיין מרוויח הרבה מגן קטן עם צוות טיפולי והבעיה היא רק פרטנרים למשחק בין הילדים? האם הגן לשילוב באמת מתאים או שעדיף לחפש גן אחר לשילוב אם מחפשים גן לשילוב אולי אפשר לחפש ליד מקום מגורייכם ולהעביר אותו לגן שהוא השתלב בו בשנה הבאה, או מתי שיתאים. המסגרת המוצעת כנראה לא בדיוק מתאימה לו, אבל השאלה היא כמה החלופות הקיימות בשטח כן מתאימות לו יותר. אז צריך לחפש, ואחכ להשוות פתרון מול פתרון כדי להחליט מה עדיף. את לא צריכה לדאוג שהוא יתדרדר וילך אחורנית, זה לא מה שקורה, אם הילד תקשורתי ורוצה סביבת ילדים זה לא ילך לאיבוד.

אני כן חוששת שהוא יאבד את הבטחון ויתחיל לוותר

על תקשורת. לדעתי, כאשר הוא פונה לילדים בגן ולא מקבל מענה, הוא לא מבין שהסיבה היא כי הם לא מעוניינים כרגע בתקשורת וזה לא קשור אליו. לפני מס' שבועות הוא אמר, אני מקולקל וצריך לשים לי פלסטר בפה ולאחר מכן, שאל, "אבא, אני חכם"? הפחד שלי שהוא יאבד את הבטחון ויתחיל לוותר על תקשורת עם ילדים... מה דעתך?

למעלה