זקוקה לעצות

זקוקה לעצות

בגן של הבת שלי (בת שנתיים וחצי) יש בשבוע הבא קבלת הורים בה הגננת תשב עם כל הורה לשיחה. אני מתלבטת האם זאת "זכותי" או "עניני" לבקש או להזכיר לה שאנחנו משפחה חד הורית ובתי לא מכירה את אביה, לצורך פעילות יום המשפחה. כלומר- שלא תשנה כלום בתוכנית, אבל שתזכור להגיד לקטנטנים משהו כמו "יש ילדים שאין להם אמא או אבא" וכו´, למרות שאנחנו החד-הוריים היחידים בגן. אני פשוט חוששת שהיא לא תהיה רגישה מספיק אם לא אבקש וחשוב לי מתן לגיטימציה לעוד סוגי משפחות. מה דעתכן?

דובדבן 1

New member
חשוב מאוד לשתף את הגננת.

אני הזמנתי אמא לשיחה כדי שיהיה לנו תאום בהסברים. הילדה התיחסה למשהו שונה בצורה מאד בטוחה. ואני הסברתי לאמא שחשוב שאני אדע את הדרך בה היא מתייחסת למציאות. האם להגיד יש אבא אבל אנחנו לא מכירים אותו. או אין לך אבא!(נוסחה שאני לא בעד -היא יותר בעייתית. או אבא חי בארץ אחרת. זה חשוב שיהיה לך סיפור מתאים שילך איתה כל החיים. יש פורם לאמהות חד הוריות בוואלה. -כדי להתייעץ גם איתן. אם תצטרכי לינק ידעי אותי ואחפש בשבילך. ותודה על ההארה של הנושא.

זה באמת מעלה לי עוד שאלה

שאולי תוכלו לעזור לי מבחינה מקצועית: מה רצוי לעשות עם ילדה בגיל כזה? אמרתי לה שאבא שלה גר רחוק רחוק. זה נשמע מספיק לכרגע? או שרצוי לומר "ארץ אחרת"? (זאת האמת, אבל היא לא יודעת מה זה "ארץ") מבחינה התפתחותית, איך מתמודדים?. אני פעילה בפורום החד הוריות פה בתפוז, אבל חשבתי לקבל הארה מקצועית. תודה, דובדבן.

gili111

New member
סליחה אם אני חודרת לפרטיות...

את צריכה לומר רק את האמת. האם האב באמת גר בח"ול? אם אכן כך, אמרי בארץ אחרת.אנחנו מדברים עם הילדים במושגים אמיתיים. במשך הזמן הילדים מבינים את המושג. יש כל מיני תהליכי חשיבה שהילד עובר כדי להגיע ל"המשגה"- בניית המושג. ישנם הורים אשר חושבים שצריך לדבר לילד במושגים ילדותיים, וזה לא כך.

אלהלה

New member
עצות../images/Emo13.gif

אז זו זכותך לבקש מהגננת לדבר גם על משפחה חד הורית, ולדעתי את צריכה להגיד לבת שלך את האמת. גם בגיל צעיר הם קולטים משהו. אם מצ´זבטים סיפור ואחר כך רוצים לשנות הרבה יותר קשה ולא אמין. בטוחה שהגננת תסכים ותדבר גם על החד הוריים.

למעלה