זקוקה לעצות....

זקוקה לעצות....

היי ,

כבר הרבה זמן אני מנסה להתמודד עם דברים שמאוד קשה לי איתם...
וכל פעם מחדש זה קורע לי את הלב באיזשהו שלב....
יש לי הורים מאוד ביקורתיים , ולא סומכים עליי בעיקר אמא שלי ...
וזה מאוד מפריע לי ומגיע למצבים שאני לא מספרת דברים רק כדי לא
לשמוע כל הזמן ביקורת... כי אני מרגישה שזה לוקח לי המון אנרגיות וזה מעצבן אותי...
כבר דיברתי איתה על זה והסברתי לה שעושה לי רע לשמוע כל פעם ביקורת ושלא תצעק עליי ...
והתשובה שאני תמיד מקבלת היא : "אי אפשר לדבר איתך, עדיף לא לדבר איתך ..." ואחרי בדיוק 2 דק'
היא ממשיכה עם אותה התנהגות...

אני משתדלת להתמלא בסבלנות ולשתוק... אבל ליפעמים נישברת ואז פורצים כל מיני ריבים...
מה אפשר לעשות ? אני אשמח מאוד לשמוע את העצות שלכם....

תודה רבה מראש ...
שירוש :)

הפיתרון המעשי הטוב ביותר עבורך הוא לצאת מהבית

לשכור עם שותפים דירה,ולהתחיל להיות עצמאית בחייך ובהחלטותייך.גם הניתוק הפיזי יקל עלייך את החיים,ואת הצורך לשמוע ולשאת את טענותיהם.אם תעשי כך,תוכלי

לשלוט הרבה יותר טוב בחייך,בזמנך,בסובבים אותך וגם ירווח לך.יתכן שנוח יותר לגור ולחיות עם ההורים כלכלית,אך יש לכך מחירים לא קטנים לעיתים,כפי שאת "משלמת".

אז יציאה מהבית,מציאת עבודה כדי לממן את מגורייך ודמי כיס,יהפכו את חייך לבוגרים יותר ועם יכולת שליטה בחייך.

גרא.

New member
שירוש12341,הפתרון שהוצע לך,הוא מצויין,הוא

אמנם לא ישנה את התנהגותה של אימך,אבל יוריד ממך זמנית לפחות את הלחץ היומיומי שהיא מפעילה עלייך.
אם אין לך יכולת לצאת מהבית,יהיה עלייך בשלב הזה של חייך ללמוד לשמוע,לאו דווקא להקשיב.ללמוד לתת
למילים לחלוף מעלייך.אם תדעי שלא להגיב,למרות שזה נורא מרגיז אותך,סביר להניח שההיטפלויות שלה
אלייך ועלייך,יפחתו.מה שמעורר הורים כאלה להמשיך,זו בדיוק התגובה המתנגדת שהם מקבלים.בלעדיה,היא
תפחית את התנהגותה.במילים יותר ברורות,התעלמות היא מאד יעילה במצב כזה,למרות שהיא קשה מנשוא
במיוחד לאשה צעירה בגילך.

שירוש

אלה ההורים שלך
העצות שאת יכולה לקבל יהיו קשורות רק אליך. אם את רוצה לעשות שינוי, הוא צריך להיות שינוי בך, לא שינוי באחר. את רואה לבד שלמרות שהם מאוד ביקורתיים כלפייך גם אותך אי אפשר לשנות. לא באמת. אולי קצת בקוסמטיקה מסביב אבל לא את מי שאת.

לצאת מהבית זה בסדר, אבל אם את מחליטה להישאר מסיבות שונות, את צריכה תכנית בראש. תכנית למה את נשארת, מה את רוצה להשיג, ואיך להשיג את מה שבתכנית... ולא, את לא יכולה לרצות להשיג הורים אחרים.
אם את נשארת בבית, זה הבית ואלו בעליו.

תודה רבה לכולםם על ההעצות.....

יעל ניסן - את צודקת ...

אני לא יכולה לשנות את ההורים שלי ,חבל לי שההורים שלי לא מודעים למה שהם משדרים....
דיברתי איתם על זה כבר שהם נותנים לי להרגיש רע כשהם ביקורתיים כלפיי אבל הם ממשיכים עם אותה התנהגות...
אני יודעת שזה כבר אופי , ואופי והרגלים קשה מאוד לשנות....
אבל בכל זאת אני מנסה למצוא דרכים איך להסביר להם שיבינו ..כי זה פשוט ממש חסר לי בחיים... וקשה להתעלם מזה כי הם ההורים שלי והם קרובים אליי...
ובתור מי שאני גדלתי להיות..... למרות שזה חסר לי בחיים ... אני חושבת שאחד הדברים הכי חשובים במשפחה זה שיודעים להקשיב , מבינים אחד את השני ומפרגנים....
ליפעמים אין ברירה ושתיקה או התעלמות זה דווקא דבר שעדיף לעשות...
אבל אני לא חושבת שזה הפיתרון!!

בכל מקרה תודה לכולם על העצות....

נגיד

ויש לי דפקט כזה שאני לא מבינה
אבל את חושבת שמה שאני צריכה בחיים זה להבין
ולכן את מתעקשת להסביר לי כדי שאבין
כשמראש, אין מצב שאבין

ככה זה נשמע.
את|סדגד| חושבת שזה לא בסדר שהם לא מבינים, ושהם מוכרחים להבין - כי חשוב מאוד שהורים יבינו את הילדים שלהם.
בעוד שבאופן אבסולוטי את צודקת, ובאמת מאוד חשוב שהורים יבינו, לפעמים יש הורים שלא מבינים.
מה תעשי?
שוב ושוב תסבירי?
כמה שנים את כבר מסבירה ולא מבינים אותך?

ואולי באמת שתיקה זה לא הפתרון - השאלה היא מהו אותו פתרון אליו את מנסה להגיע. אם מבחינתך פתרון הוא רק "הורים מבינים" - התכונני להיות מאוכזבת עוד שנים רבות.

רוב הסיכויים שאם עד עכשיו לא הבינו, הבנה כבר לא תהייה שם.

למעלה