זקוקה לעצות דחוף!!!

זקוקה לעצות דחוף!!!

אנחנו ברגעים אלה ממש בסדרת חינוך (איזה ביטוי זוועתי) לקטנה שלנו. אתמול בלילה קמה לינוק 7 פעמים. אין לי כוחות. לפני 50 דקות סיימה לינוק, נרדמה ושמתי אותה במיטה. אחרי 20 דקות התעוררה. מאז צורחת במיטה(בישיבה) ואנחנו קרועים עם דמעות בעינים, משאירים אותה במיטה ולא מרימים לא מחבקים. עד מתי? מתי לגשת? מתי לוותר? להניק? עצות on line יתקבלו בברכה. אורלי

sagil1

New member
לגשת , לחבק ולהרגיע...

קודם כל להרגיע בת כמה היא? אפשר לנסות כבר לתת לה מים?

nitsanal

New member
אני נגד סדרות חינוך

הילדים שלי באותו גיל כמו שלך (דרך אגב לא הספקתי לכתוב לך על התמונות שהיא פשוט מדהימה). בדיוק עכשיו אורי (הב) סיימה סאגת צרחות נוראית....שיניים. גם אצלנו בשבועות האחרונים יש התדרדרות קשה בהרגלי השינה ומפעם פעמיים בלילה הם קמים לינוק 3 - 4. אני בדעה שהם לא קמים סתם כי בא להם....או בואי נגיד ככה אם הם מתעוררים (לפחות אצלי) כי בא להם להיות ערים הם לא צורחים ללא הפסקה אלא מתילים לקשקש, להעמד במיטה ולקרוא לנו וכדומה.אני בדעה שתינוק / פעוט לא צריך לבכות ולא יוצא שום דבר (חוץ מעצבים ודמעות של האמא) מסדרות החינוך האלו. היא עוד בשלב שהיא צריכה אותך.... בעקבות ההתדרדרות במצב השינה אצלנו למשל אורי ישנה איתנו במיטה כמה לילות - ופתאום היא ישנה טוב....סימן שהיא באמת זקוקה לנו כרגע....והיא מקבלת מה שהיא זקוקה לו. גם אני מניקה (את שניהם) ככה שתאמיני לי אני יודעת על מה את מדברת שאת אומרת "אין לי כוחות"...זה המשפט הקבוע שלי. תהיי חזקה ויחד עם זאת רכה....זה המוטו שלי...

הגיל די חשוב לתשובה...

לי גם היו לילות של 10 פעמים קימה בלילה אבל לא הייתי נותנת אוכל כל פעם... למה את חושבת שהיא רעבה כל פעם? יכול להיות שמשהו אחר מציק? שיניים? אני מניחה שאם היא יושבת אז היא יחסית גדולה , מה שעוד יותר לא נראה כצורך באוכל דוקא.. אני תמיד בעד להרגיע בחיבוק , אני לא יכולה לשמוע את ביתי צורחת . צריך להבין מה הגורם לבכי ולהתעוררויות.. טוב ספרי גיל ונחשוב עוד על עצות מועילות... לילה שקט רעות

sagil1

New member
אוקי שמתי לב.. עוד שבועים בת שנה

אולי זה כאב של שינים.. אולי היא מתחילה לפתח משהו... אולי חם לה.. יכולות להיות מליון סיבות. אם את בטוחה שזה לא רעב, ובאמת לא הגיוני שאחרי 50 דקות היא תצרח שהיא רעבה, אלא אם לא ינקה טוב, ואת אמורה לדעת אם זה היה כמו בד"כ.... אז לנסות לתת מים, אולי מוצץ. להרגיע, אפשר להיות איתה בחדר... לשים מוזיקה שהיא אוהבת במיוחד לפני שינה... להשאיר אור קטן... ולאט לאט.. להפרד זה לא משהו שנגמר ביום או ביומים, ולא ביום אחד משחקים בענין של עכשיו דקה ואז שתים ועכשיו כבר שלוש. לא ... לאט לאט. היא כנראה צריכה אתכם לידה. מה גם שזה פחות או יותר השלב שהיא מתחילה לפתח חרדת זרים וצריכה קרבת הורים ומשפחה.... מקווה שיעבור מהר

הרבה כוחות, מצטרפת לעיצות שקיבלת

אין לי נסיון בהנקה, היא לוקחת מוצץ? או משהו אחר מרגיע אותה חוץ ממכם?

ללטף,להרגיע,להסביר

("עכשיו לילה,עכשיו ישנים וכו') אני בגיל הזה עשיתי 'גמילת לילה חלקית' לא הנקתי לעיתים קרובות יותר מאחת לשלוש שעות. לקח לו המון זמן להפנים, וזה כמובן אחרי ששוללים כאבים/מחלה.

למה???

למה לעשות דבר כזה לתינוק, באמת שלא מבינה בטח על אחת כמה וכמה תינוק שעבר פגיה... בת כמה היא?

עכשו אני רואה שהיא בת שנה

אז תדעי לך שהילה עד גיל שבעה חודשים ישנה רצוף ואז היא במשך שבעה חודשים כמה כל חצי שעה בלילה לינוק... התחתי בגמילת לילה כשהיא היתה מסוגלת להבין את "ציצי הלך לישון" תחכו בסבלנות כמה חודשים שווה לכם..

Inbell

New member
עצה פרקטית

שימי אותה לידך במיטה ותני לה ציצי - כך שתוכלי להמשיך לישון והיא לידך.

קודם כל תודה לכולם

ראשית, אלה בת שנה (עוד 10 ימים). שנית - סרבנית בקבוק, סרבנית מוצץ. אז מה היה הערב: בכי של 40 דקות. כל כמה דקות נכנסנו, ליטפנו, חיבקנו, הסברנו כמה אנחנו אוהבים ושתמיד אנחנו איתה. אנחנו לא הולכים לאף מקום, אבל כרגע היא נשארת במיטה. כל פעם הצענו בקבוק מים. כמובן סירבה. אחרי 40 דקות שוב אותו דבר, השכבתי אותה תוך כדי ליטוף והיא נרדמה. כשהפסקתי ללטף הרימה ראש לבדוק איפה אני, עד שנכנסה לשינה עמוקה.עכשיו, שעה וחצי מרגע שנרדמה, התעוררה שוב. כמובן שהינקתי אותה עכשיו. אתמול בלילה שמתי אותה במיטה איתי. היא המשיכה לינוק כל שעתיים בערך ולי מאוד קשה לישון איתה. אני מפחדת עליה, בודקת אותה כל הזמן ולא נרדמת. מה גם שהיא לא ישנה יותר טוב. איך ממשיכים? מה מחר? שבוע טוב לכולנו ובעיקר לילות טובים....

אם רק תחבקי ותרגיעי

זה לא יספק אותה? היא רוצה רק אוכל? גם לזיו שלי לפעמים קשה לישון ואני מניחה אותה במיטה שהיא חצי רדומה , והיא מציצה כמו שתיארת , אני מניחה יד עליה ועושה ששששש.. וככה היא נרדמת גם אם זה לוקח 5 דק'... מה עם שיניים ? הוציאה?יוצאות? כי אצלי בתקופת השיניים היה סיוט , 10 פעמים בלילה - ספור!!!! בהצלחה לילה טוב רעות

sagil1

New member
אני דווקא לא בעד לשים איתך במיטה

נכון שזה פתרון נוח, וגם אנחנו עשינו אותו, אבל הוא פתרון שהתברר כשגוי, והיה קשה לתקן... אבל מאז שאנחנו נשארנו איתו קצת בחדר הוא התחיל לנסות ולהשיג את השינה לבד, ועכשיו אנחנו נותנ ים בקבוק אומרים לילה טוב.... הם קוראים לנו פעם שניה אומרים שוב לילה טוב וזהו.. נרדמים לבד. לקח לא מעט זמן מלגמול אותו מלישון איתנו... (כמעט שלושה שבועות רצופי מאבקים).... ועוד חודש שנארנו איתם קצת בחדר (אם יש אור קטן בחדר זה לא נורא אפשר להביא עיתון וכוס קפה...) בהצלחה. וכן טוב שבאתם נגשתם הרגעתם.... ותמשיכו להציע מים זה בסופו של דבר יתקבל מתישהו. (תנסו גם להציע מים כוס פלא.. לפעמים התחליף מבקבוק לכוס יעשה את העבודה.... (אבל להתחיל עם זה דווקא בשעות של אור...)

למרות הכל הלילה היה קשה

התעוררה לינוק ב- 23:00 וב-02:00 (שזה בסדר מבחינתי) ואח"כ כל שעה. לקחנו אותה למיטה שלנו, לא הינקתי, רק חיבקתי. היא ישנה אבל שינה לא טובה. התהפכה הרבה, זזה הרבה. אבל לא בקשה ציצי. ב-5:30 הינקתי שוב והיא ישנה עד 07:00. היא היתה חסרת שקט. אולי בכל-זאת שיניים. ראיתי אתמול שן אחת למעלה מבצבצת. אולי יש עוד אחת. מה שבטוח, גם איתנו היא לא ישנה טוב ובטח שאנחנו לא, כך שזה לא העניין של לישון איתנו. אם זה שיניים אז היא צריכה לחזור לישון כרגיל אחרי כמה ימים נכון? תודה שוב.נראה מה יהיה הלילה. אני מפחדת מהלילות...

sagil1

New member
כן. אם זה שינים....

ואולי היא גם סובלת מהחום ? וגם מחלומות ? אם זה רק שינים זה באמת תוך כמה ימים יעלם (עד השן הבאה) אם זה חרדת נטישה.. צירך לעבוד על זה... בהצלחה ושיהיה.. כשיהיה לילה... לילה טוב

גם אם אתכם היא לא ישנה טוב

זה לא אומר שהיא תישן טוב לבד. זה נכון וטבעי לתינוקות לישון עם ההורים שלהם, למרות שזה לא מקובל בכל מקום... בכל מקרה אם אתם לוקחים אותה לישון אתכם כדאי שתתארגנו על זה כדי שיהיה לכם נוח יש מיטות נצמדות למיטות ההורים (תחפשי באינטרנט תחת המילה "מיטונת") כך שלפחות תישנו בנוח. עוד סיבה שיכולה להפריע לישון זה החיתול!!! הרבה ילדים לא אוהבים לשים חיתולים (והם ממש צודקים) תנסי לשים חיתול רב פעמי לפעמים זה משפר את השינה פלאים...

למעלה