זקוקה לעצה

זקוקה לעצה

לאחרונה אני מבקרת כאן בפורום כקוראת פאסיבית. אני ובן זוגי לקראת פרידה ולנו ילדה בת כמעט שנה וחצי. התחלנו בתהליך גישור והחלטנו שנעשה זאת בלי מלחמות ומאבקים (עד כה זה אכן מתנהל כך). קרוב משפחה שלי הציע לי, על כל מקרה, לפתוח תיק בבית משפט לתביעת מזונות וציין כי כדאי לי להיות זו שפונה ראשונה, כי אם בשלב מאוחר יותר נגיע לאי הבנה ולמחלוקות, יש השפעה לכך שאני זו שפתחתי תיק. אשמח מאד לשמוע מניסיונכן והאם יש לזה יסוד?

shiri60

New member
גם אני שמעתי שאומרים

שיש יתרון בזה שהאשה פותחת תיק בבימ"ש לענייני משפחה לגירושין ומזונות, אבל במקרה שלי זה היה דווקא להיפך. אצלי הוא היה זה שפתח את התיק ברבנות והגירושין היו מאד מהירים. הסכם המזונות וחלוקת רכוש היה בינינו והוא קיבל תוקף של פסק דין במעמד הגירושין. כשהגרוש שלי גרר אותי שוב לרבנות לבקש הפחתת מזונות נאמר לו שכיוון שאנחנו עשינו את ההסכם בינינו, הם אינם יכולים להתערב בנושא וזה נמצא בידיים שלי. כך שאם זה תופס גם בבימ"ש לענייני משפחה, הכי טוב להגיע להסדר ביניכם. טיפ אני כן יכולה לתת לך, לאור ההתפתחויות אצלי, שתגדירי בדיוק את הסדרי הראיה. לרדת ממש לפרטים הקטנים. כלומר, אם הוא יקח את הילדה בסופי שבוע אז לכתוב מאיזו שעה עד איזו שעה ומאיפה הוא אוסף אותה ולאן הוא מחזיר אותה (בד"כ זה הבית שלך). כנ"ל לגבי הביקורים באמצע השבוע. אני עשיתי טעות בנושא הזה. לא הגדרתי שעות ומיקום והיום הוא עושה מה שבא לו.. ואני זו שצריכה לרוץ.. בכל מקרה, שיהיה המון בהצלחה. זה לא קל..

תגובה

היות ואת בהליך של גישור אין מקום לנקוט בהליכים שכן במקרה כזה הליך הגישור יופסק במקרה ותגיעו למבוי סתום תוכלי בכל מקרה להגיש תביעה למזונות לבית המשפט למשפחה גם אם הוא יקדים ויגיש תביעה לגירושין בבית הדין הרבני כך שאין לך מה לדאוג. נקיטת הליכים חד צדדים יכולה לפגוע בהליך הגישור ומדברייך אין זה הדבר שאת רוצה על כן עצתי היא להמתין ולראות גל עורכת דין www.pixelit.co.il/law 0523679014

למעלה