זקוקה לעצה.

פחהימ

New member
זקוקה לעצה.

מה עושים,כאשר ילד בן 10 מקנא בבני דודיו,שיש להם את הכול ???????? החל ממשחקי סוני,דיוידי נייד וכל מה שאתם חושבים.בנוסף לכך,הם היו בח"ול בדיסני וולד...והוא לא... שלא תחשבו חלילה שלבני לא היתה חופשה מדהימה,אך,הוא לוקח את הענין הזה מאוד קשה. בבקשה ,אל תכתבו לי שהוא לא יפגש עם בני-דודיו,מכיון שזה בלתי אפשרי. תודה.

iris mom of two

New member
מכירה את המצב

התגברנו לאט לאט. רקע: לנו עד לפני מספר שנים לא היה הרבה, ולגיסתי ובעלה יש בית ששווה מליון דולר וכל מה שבא איתו כולל טיול שנתי לדיסני - עד שנמאס להם. הבת שלי מאד מאד קינאה. אבל תמיד שיננתי לה מה יש לה, אם היתה לבן חופשה מדהימה, תזכירי לו. קל לשכוח כשמשווים לדיסני. מה שאני תמיד אמרתי לבת שלי זה שאם היא תהיה כל כך עסוקה בלקנא לא יהיה לה זמן להנות מהדברים שהיא כן מקבלת. היא עדיין מקנאה הרבה, אבל באמת שהרבה פחות (באח הקטן שיש לו פחות שיעורים, בבן דוד שעדיין יש לו יותר ממנה - אבל אוהב מאד להגיע לפה ומקנא בה
...) אבל אני תמיד מנסה להזכיר... בהחלט תמשיכו להיפגש עם הבני דודים. כסף וחפצים זה לא הכל בחיים. יש לי בני דודים שהיה להם הכל מבחינה חומרנית כשהם גדלו, אבל תמיד היו עסוקים בלקנא בי כי אמא שלי היתה שם בשבילי, ושלהם לא. לדעתי, תמיד חבל לבזבז זמן על קינאה. הרבה יותר כייף לפרגן למי שכן הולך להם טוב. נדמה לי שהבת שלי למדה לפרגן לבן דוד, והיחסים בינהם מעולים, דבר שלא הייתי רוצה שתגדל בלעדיו.

זה אכן מצב לא קל. מאד מתחברת עם

מה שאיריס כתבה. מנסים להראות את החיוב במה שיש ומנסים להקנות אווירה של יש בבית. וזה לא אומר להוציא כספים שאין, אלא שמחים בדברים הטובים שיש.

פלגיה

New member
לא להיפגש זה לא פיתרון

כי תמיד יהיה מישהו שיש לו יותר. אם זה לא בן דוד, זה יהיה חבר מהכיתה, או השכן ממול, או כל אדם אחר. מי שמקנא - לא צריך הרבה סיבות. הרבה יותר קל לראות את הדשא של השכן. מה לעשות? לדבר איתו. לא בהטפה "למה אתה מקנא?" אלא בהבנה ובאמפטיה. אחר כך לעשות רשימה "למה להם נורא כיף". בתום הרשימה לעשות רשימה שניה "למה לי בכל זאת כיף" ולכתוב את כל הדברים שכן יש לו. בנוסף אפשר לדבר על "רשימת חלומות ושאיפות". מה היית רוצה שיהיה לך, לא כי אחרים קיבלו, אלא כי אתה רוצה. לפעמים עצם קיומה של רשימה שכזאת "אם פעם נזכה בפיס" כבר מרגיע.

ע ל ו מ ה

New member
לי היתה שיחה דומה בהקשר קצת שונה

אצלנו לא דובר על בני דודים אלא על חבר, ולא על הורים עשירים דווקא, אבל הורים שמוציאים את כל הונם על צעצועים לילד. בעצם, אפשר להגדיר את זה במקרה שלנו כחוסר גבולות (ולכן כתבתי שההקשר אצלנו קצת שונה, לא יודעת מה הגישה החינוכית של הורי בני הדודים). אז כך: יש בשכבה של בן ה-10 שלי ילד שלא היה צעצוע שלא היה לו. אנחנו בשכנות מאז שהיו בני 0, אז חווינו את זה לאורך כל השנים. כל דבר שהופיע בפרסומת, היה לו. כל דבר שהוא ביקש, קנו לו. היו מצבים שאנחנו ההורים (בצעירותנו...) סבלנו בעצמנו מקנאה בילד הזה ולנו באופן אישי היה חלום שפעם אחת לילד שלנו יהיה משהו ראשון. שיהיה צעצוע שרק לו יש וגם הוא יכול להרגיש קצת מיוחד. אבל נאדה, זה היה בלתי אפשרי - התחושה נמשכה גג שעתיים. באותו יום הילד היה דורש בדיוק כזה, ומקבל. ומה שלא קיבל - היו גם מקרים ששלף מהתיק של אחד הילדים בגן, העביר לתיק שלו, ובשיא תמימותו הצליח לשכנע את הגננת שזה שלו, וגם הלך עם הצעצוע הביתה. אמא שלו לא טרחה להחזיר. נבלע. בקיצור, אל מול חוסר הגבולות הזה, וכמה שהייתי "צעירה" וקינאתי בעצמי, לא הייתי מוכנה לעמוד. והילד ההוא, ממש כצפוי לילד ללא גבולות, היה ילד בלתי נסבל. החברים לא רצו להתחבר אליו. והוא פיצה את עצמו (או הוריו פיצו אותו) בעוד ועוד חפצים. אני, לילד שלי, הראיתי את התופעה בדיון כנה. הסברתי את הגישה שלי. הבהרתי שלנו יש גבולות - ומה הם. וכשקינא, הראתי לו שהילד ההוא, גם כשיש לו "הכל", הוא לא מאושר. כי מרוב שנתנו לו הכל, לא לימדו אותו להיות נחמד - אלא להיפך. והצעתי לילד שלי להמשיך להיות נחמד, ולהנות בגבולותיו. הוא בהחלט הבין, והשתכנע.

iris mom of two

New member
בהחלט מה שעשיתם היה מתאים

אבל למשל במקרה של הבני דודים של הילדים שלי יש להם הרבה לא רק כלכלית, אבל גם משפחה אוהבת. העולם לא פייר, ויש כאלו שיש להם יותר. אבל מה? זה בסדר. יש מספר דרכים להתמודד, ובינהם: 1. לנסות להתחרות "למי יותר טוב". תחרות שלא תמיד מנצחים בה, ושלא מועילה לאף אחד כי היא חיה על הקינאה. 2. לשאוף להגיע להכי טוב שיכול להיות לנו עם ההעדפות שלנו ועם האמצעים (לאו דווקא כלכליים) שלנו. ולפרגן למי שיש אחרת, גם למי שיש לו יותר בעיננו וגם למי שיש לו פחות בעיננו. אני מנסה, לא תמיד מצליחה, אבל מנסה לחיות על פי הדרך השניה. בעיקר כי ראיתי מה הקינאה עושה לאנשים.

למעלה