זקוקה לעצה

lilly4

New member
זקוקה לעצה

שלום, זקוקה לעצתכם בקשר לעניין קטן עם בני בן החמש. כאשר הוא רואה שאני קונה לעצמי משהו חדש הוא ישר שם לב ואומר למשל: "גם אני רוצה חולצה חדשה" או "ולמה גם לי לא קנית"? העניין הוא שזה זה לא שהוא מבקש כל הזמן שיקנו לו את זה ואת זה וכו'. ממש לא. יש לו פשוט בעיה להבין כשכבר הוא רואה שאמא קנתה משהו לעצמה, אז למה גם לו לא קנו...יש לו בעיה להפריד בין עצמו להורים שלי או לסביבתו. למשל אם אמא ואבא יוצאים לבלות לבד הוא לא מבין למה אם הם יוצאים גם הוא לא יוצא. אני מצטערת אם הסברתי את עצמי בצורה קצת מסורבלת...אני מקווה שהכוונה היתה ברורה. אני פשוט רוצה לעזור לו להבין ולהפריד ואיכשהו אני מסתבכת עם ההסבר שלי. האם יש למישהו עצות לאיך להסביר לו?

אלדורית

New member
נשמע לי מאוד טבעי

לא נשמע לי כמו בעיה אקוטית אלא משהו קטן שיעבור פחות או יותר מעצמו. ברור שהוא מרגיש שייך אליכם: הוא עדיין ילד קטן. תני לו עוד 10 שנים ותראי אם הוא עדיין ירצה ללכת איתכם לכל מקום (ואז תפני לפורום להורים למתגברים לשאול איך לשכנע אותו לבוא איתכם פעם בשנה לביקור אצל הסבתא...)את לא צריכה להסתבך עם הסברים יותר מדי. כשאת קונה לעצמך חולצה את יכולה להגיד שקנית כי היית צריכה חולצה חדשה, ושהוא כרגע לא צריך. כשאתם יוצאים בלעדיו את יכולה להסביר שאתם רוצים להיות קצת ביחד רק שניכם, ולדבר על דברים שמעניינים רק אתכם (או לראות סרט שלא מתאים לילדים, או ללכת למסיבה שיש בה "רק מבוגרים" וכולי). לא מסובך.

לאה_מ

New member
../images/Emo45.gif וגם להיפך - כשאת קונה רק לו

את יכולה להסב את תשומת לבו לכך - היום קניתי לך חולצה חדשה, כי אתה באמת זקוק לחולצות. אבא ואני לא צריכים חולצות נוספות, אז לנו לא קניתי.

למעלה