קראתי בעיון את המידע בקישור ששלחת
ואני לא רואה כלל התנגשות עם הדברים שאני אמרתי. וודאי שהקולר אינו פותר ואינו אמור לפתור חרדת נטישה, אלא צריך להעזר בו בזמן הטיפול עד לפתרון הבעייה. הקולר אינו אמור לפתור את חרדת הנטישה. הוא אמור לתת לכלב סיכוי לא להיזרק ברחוב או למות בהסגר עד לפתרון הבעייה. תשובתי להתנגחויות שלך: אני לא אילפתי לעולם כלב עם קולר שוקר, ולעולם לא ענדתי לכלב קולר חשמלי. אני ממליצה על קולר חשמלי רק במקרים כמו המקרה של הקוקר הזקן שפורסם לפני כמה חודשים בפורום זב"ח בואללה, שבסופו של דבר, בגלל ההתנגדות לשים על הכלב קולר, הכלב המשיך לנבוח ולבעלים לא נותרה ברירה אלא להשימו בהסגר, למרות שהיה לו בית טוב ואוהב. את כתבת "ולא בטוח כלל שמוטב לו להישאר במצבו הנוכחי" אני מקווה שאת יודעת שהמשמעות לכך היא שעדיף שהכלב ימות. אם בבית אחד סבל מחרדת נטישה בלתי נשלטת גם בבית אחר הסיפור יחזור על עצמו. אני בניגוד אלייך חושבת שאם לכלב יש בית חם ואוהב שמוכן להשקיע בו, כן צריך לשקול את האופציה הזו בחיוב, ע"מ להציל את החיים שלו. באופן כללי, בד"כ הכלב אינו מוחרם ע"י העירייה, אלא מתבצעת מלחמת הטשה כנגד הבעלים. איומים מצד השכנים וקנסות בסכומים גדולים מצד העירייה (זה מה שקרה לקוקר שסיפורו פורסם בואללה). מישהו זוכר את ההודעות הצילו כלב לפני הרדמה? שמישהו יחפש שם את הקישור לעיונך.