זקוקה לעצה

lilithmm

New member
לא מדובר ביסורים יומיים!

הכלב לומד תוך גג 3 זעצים סבירים שאסור לו לנבוח כשהקולר עליו.

collie

New member
משהו שגורם סבל ואפילו מוות בכלל

לא פטרון. זה התעללות!!

lilithmm

New member
את מדברת על קולר מדור ישן

היום הקולרים פועלים רק על גלי קול של הכלב עצמו. גם אם כלב נובח לידו זה לא ישפיע על הקולר.

dogma12

New member
קולר חשמלי

העצה שקיבלת זה עיצה מחברה שעוסקת באילוף כלבים. אני רגיל לתגובה הזאת לגבי הכאבה לכלב. יש קולר בחו"ל שניתן להביא לארץ שעובד על ספרי ריח דוחה. זה קולר שעובד על אותו עיקרון רק במקום חשמל זה משחרר ריח דוחה. אין דרך אחרת לפתור את זה כי כלב שחי בחצר "נדבק" מנביחות של כלב אחר. הדבר האכזרי ביותר זה אם הכלב ימסר,כשאין ברירה אני מפעיל את החגורה כי מבחינתי זה עדיף ממסירה של כלב. הייתי יכול לא לתת לך את העיצה ולא לקבל את התגובה הידועה מראש. אבל בגלל שזה האפשרות היחידה(חשמלי או ריח) אז כדי שתידעי אליה. בהצלחה

be_roo

New member
קצת פרופורציות

אף אחד לא מדבר על לשים את הקולר על הכלב ולצאת מהבית לחצי יום. מדובר באמצעי לאילוף ומשתמשים בו במקרה הצורך, כאשר אין מוצא אחר ובצורה מבוקרת ובהשגחה, לזמן קצר. אין כאן התעללות מאחר ואין שום כאב, יש אי נעימות. מי שקיבל פעם "מכת" חשמל סטטי כשהוא סגר את דלת האוטו יודע במה מדובר. בדיוק כמו שכלב מרגיש לא נעים כאשר נוזפים בו. למה נזיפה מנטלית זה בסדר אבל נזיפה פיזית זו התעללות?

Oogi

New member
האם ניסית את הקולר הזה על עצמך?

מהיכן נובעת הוודאות שמכות החשמל אינן כואבות? צריכה להיות כאן "אי נעימות" מאוד מאוד גדולה כדי לגרום לכלב לשתוק כאשר יש לו צורך לנבוח. הרבה יותר פשוט לקנות כלוב טיסה ולהכניס לתוכו את הכלב בשעת הלילה, זהו אמצעי פשוט ויעיל (והכי חשוב, לא כואב!) לקבלת שקט. ודבר נוסף לגבי הקולר החשמלי, אם מדובר באמצעי אילוף הרי שהשימוש בו צריך להעשות בהשגחת ובהדרכת מאלף בלבד.

lilithmm

New member
תגובתך נובעת מחוסר הבנה

אסביר שוב: הכלב לומד לאחר בד"כ 3 זעצים שאסור לו לנבוח כשהקולר עליו. מכאן והלאה הקולר יכול להשאר עליו מבלי להכאיב לו כלל, היות והכלב יודע שהקולר עליו ואסור לו לנבוח. ד.א. מה אתה היית ממליץ לעשות לכלב מילל ונובח? כלוב טיסה מונע מהכלב לעשות נזקים בבית אבל לא תמיד מונע מהכלב את הנביחות. תלוי בסיבת הנביחות. אם הכלב נובח בחוץ מכוון שיש לו ריגושים כגון קולות, ריחות וכד' כלוב טיסה יכול לפתור את הבעייה. אבל לא תמיד מדובר בבעיה הזו.

Oogi

New member
לדעתי את זו שלא בדיוק הבינה

שימי לב לדבריו של המאלף יוסי סמואל בנוגע לשימוש בקולר חשמלי
כלוב טיסה כמעט תמיד מונע מהכלב לנבוח, שכן כלבים אינם נובחים במאורתם. מה שהכלוב אינו מונע מהכלב זה לבכות אם כואב לו או רע לו, מה שאני מבינה שהקולר כן מונע מהכלב, וזה פשוט מעורר חלחלה בעיני. מעניין אותי האם היה עולה בדעתכן להשתמש בזצים חשמליים לחינוכו של תינוק/ילד קטן שמרעיש ומפריע למנוחתכן?

be_roo

New member
הבאת קישור שתומך בטענותינו

אין בו שום טענה להתעללות, לכאב, ורק ציון שיש להתשמש בקולר בצורה מבוקרת ובהשגחה, כדי להבטיח זאת. גם חגורת חנק יכולה לגרום לכאב ונזק אם לא משתמשים בה נכון. מאחר ואת התינוק לא יכולים לקחת ממך בגלל שהוא בוכה ומפריע לשכנים, אז התשובה היא לא.

Oogi

New member
אם לא שמת לב

בקישור מצויין ש: א. הקולר אינו מתאים לכל כלב, לא ראיתי שציינתן זאת. ב. בהשגחה של מי? לא ראיתי שציינתן שיש לעשות שימוש בקולר זה אך ורק בהשגחת מאלף. תינוק בוכה ומפריע יותר מדי עלול להילקח בטענה שהוא מוזנח ולא מטופל כראוי, האם גם במקרה זה היית מעדיפה להשתיק את התינוק בזצים חשמליים במקום לטפל בבעיה האמיתית?

be_roo

New member
נו באמת

ושוב, הודעתי האחרונה בעניין (שכחתי לרגע אם מי יש לי עסק) שום תינוק לא ילקח מהוריו רק בגלל שהוא בוכה ומפריע לשכנים, אין בין בכי של תינוק להזנחה שום קשר כמו שאין קשר בין נביחת כלב להזנחה. תינוקות בוכים, כלבים נובחים. החברה המודרנית מוכנה לקבל את הראשון אבל לא את השני.

Oogi

New member
הצחקת אותי

ודאי וודאי שיש קשר כאשר הבכי/נביחות הן בלתי פוסקות, ואת מתחמקת מתשובה. בדיוק כפי שלא יעלה על דעתך בשום מקרה להשתמש בזצים חשמליים לחינוך ילד, כך צריך להיות גם עם כלב.

Oogi

New member
Sacramento SPCA

שימו לב מה יש לאגודה זו לומר על הקולרים החשמליים נגד נביחות: Electric Shock Collar: We don't recommend an electric shock collar to control your dog's barking. The electric shock is painful to your dog and many dogs will choose to endure the pain and continue barking. The success rate of this type of collar is less than 50%.

אוגי, יישר כח!!! אותי את לא צריכה

לשכנע. השימוש בקולר החשמלי מבחיל בעייני. נדמה לי ש be_roo רק צריכה עזרה לרדת מהעץ, לילית פשוט אוהבת ראש בקיר,אהבת החיות מותאמת לצרכיה ולא לצרכיהן.המטרה לא מקדשת את כל האמצעים לילית.

lilithmm

New member
אתה מעדיף כנאה שהכלב ילך להסגר

במקום שישאר בבית עם קולר. כי זה השיקול.

lilithmm

New member
שאלה לי אליך

את חושבת קצת לפני שאת שולחת הודעות??קראת בכלל את ההודעות הקודמות שלי? אף אחד פה לא אמר שצריך לשים לכל כלב שנובח קולר נגד נביחות. כלב שסובל מחרדת נטישה ינבח ועוד איך שינבח גם בכלוב טיסה ד.א. כפי שאמרתי ניתן לשקול בחיוב את אופציית הקולר במקרים שכל האופציות האחרות נוסו והכלב אכן נמצא בסכנת החרמה ע"י העירייה והמשפחה לא מסוגלת יותר להתמודד עם תלונות השכנים. קראי שוב את דבריו של יוסי סמואל. הוא אומר בדיוק מה שאני אומרת, וודאי שצריך לקבל הדרכה לגבי קולר. זה לא דבר שכדאי לקנות בסופר (בחו"ל זה נמכר בסופר). ד.א. בכמה כלבים עם חרדת נטישה ברמה 2-3 טיפלת?

Oogi

New member
הקולר אינו מתאים כלל לחרדת נטישה!

כלב המצוי בחרדת נטישה ימשיך לנבוח למרות הקולר, או שיפנה להתנהגות הרסנית אחרת. שימי לב לכתוב בקישור הבא: You should never use a bark collar on your dog if his barking is due" to separation anxiety, or fears or phobias, because punishment always makes fear and anxiety behaviors worse" כלב ש"כל האופציות האחרות נוסו" עליו (כולל אילוף) ועדיין ממשיך לנבוח באובססיביות, מצוי במצוקה מסויימת שגורמת לו לנבוח, ולא בטוח כלל שמוטב לו להישאר במצבו הנוכחי. אני מניחה שמבחינתך "טיפול" בחרדת נטישה פירושו השתקת הכלב בזצים חשמליים? תסלחי לי אבל "טיפול" כזה לא הייתי מאחלת גם לאויבי הגדולים ביותר. אגב, כמה מקרים את מכירה שבהם הכלב הוחרם ע"י העיריה?

lilithmm

New member
קראתי בעיון את המידע בקישור ששלחת

ואני לא רואה כלל התנגשות עם הדברים שאני אמרתי. וודאי שהקולר אינו פותר ואינו אמור לפתור חרדת נטישה, אלא צריך להעזר בו בזמן הטיפול עד לפתרון הבעייה. הקולר אינו אמור לפתור את חרדת הנטישה. הוא אמור לתת לכלב סיכוי לא להיזרק ברחוב או למות בהסגר עד לפתרון הבעייה. תשובתי להתנגחויות שלך: אני לא אילפתי לעולם כלב עם קולר שוקר, ולעולם לא ענדתי לכלב קולר חשמלי. אני ממליצה על קולר חשמלי רק במקרים כמו המקרה של הקוקר הזקן שפורסם לפני כמה חודשים בפורום זב"ח בואללה, שבסופו של דבר, בגלל ההתנגדות לשים על הכלב קולר, הכלב המשיך לנבוח ולבעלים לא נותרה ברירה אלא להשימו בהסגר, למרות שהיה לו בית טוב ואוהב. את כתבת "ולא בטוח כלל שמוטב לו להישאר במצבו הנוכחי" אני מקווה שאת יודעת שהמשמעות לכך היא שעדיף שהכלב ימות. אם בבית אחד סבל מחרדת נטישה בלתי נשלטת גם בבית אחר הסיפור יחזור על עצמו. אני בניגוד אלייך חושבת שאם לכלב יש בית חם ואוהב שמוכן להשקיע בו, כן צריך לשקול את האופציה הזו בחיוב, ע"מ להציל את החיים שלו. באופן כללי, בד"כ הכלב אינו מוחרם ע"י העירייה, אלא מתבצעת מלחמת הטשה כנגד הבעלים. איומים מצד השכנים וקנסות בסכומים גדולים מצד העירייה (זה מה שקרה לקוקר שסיפורו פורסם בואללה). מישהו זוכר את ההודעות הצילו כלב לפני הרדמה? שמישהו יחפש שם את הקישור לעיונך.

Oogi

New member
אוקי, לאחר הסבר זה

השתכנעתי שרק במקרים כפי שתארת מוטב השימוש בקולר, בהשגחת מאלף, עד לפתרון יסודי של הבעיה. אגב, אני לא משוכנעת כלל ששינוי בית לא יפתור את הבעיה במקרה של כלב צעיר יותר. ניתן לנסות למצוא לכלב בית אחר שבו תמיד מישהו מבני הבית נוכח, ו/או בית במושב ששם הנביחות פחות מורגשות.

למעלה