זקוקה לעצה

• פותח הנושא tich
  • פורסם בתאריך

tich

New member
זקוקה לעצה

בנות יקרות אני נכנסת בדרך כלל לפורום לקראת הריון, ולפעמים גם פעילה שם. אבל אני זקוקה לעצה מבעלות ניסיון כמוכן, וממה שהספקתי לקרוא כאן מדי פעם אתן בהחלט מקסימות, תומכות ויודעות לתת עצות מניסיונכן. (דרך אגב גם ב"לקראת הריון" נעים מאוד) טוב אז ככה, אני בת 35 אמא לשני ילדים (9, 10) מקסימים וסוף סוף החלטתי שאני רוצה את השלישי, רוצה רוצה אבל לא יוצא. אנחנו מנסים כבר 11 חודשים וללא תוצאות. פרופיל הורמונלי ובדיקת זרע תקינות. מעקב זקיקים מצביע על כך שיש ביוץ תקין. אתמול בפגישה עם הרופאה שלי היא המליצה לי לעשות צילום רחם ואף נתנה לי הפנייה. היא טוענת שבגלל שהשתמשתי בהתקן תוך רחמי למניעת הריון ייתכן שהחצוצרות נסתמו, ובגלל הגיל שלי היא לא רוצה לתת לי איקקלומין בלי לבדוק את מצב החצוצרות. אני ממש מוטרדת מהבדיקה הזו מהסיכונים שבה ומהכאב הפיזי שכרוך בה. ואני זקוקה לעצתכן, האם לעשות צילום רחם? אולי להמתין עוד קצת? (ההמתנה משפיעה עליי ממש לרעה) אולי כדי להתייעץ עם רופא נוסף? דרך אגב הריונות הקודמים היו ללא כל התערבות רפואית. כל הכבוד למי שקראה עד הסוף!!!

צילום רחם

מה אני אגיד לך ... כלכך הרבה שמעתי על הבדיקה הזאת לפני שעשיתי אותה הגעתי ליום הבדיקה בהיסטריה מוחלטת פחד מהלא נודע משקשקת בוכה .. מה לא . כל מה שסיפרו לי זה כמה שזה כואב , כמה שזה לא נעים , כמה שזה מנוכר , כמה שזה בדיקה קרה .. אני אשקר לך אם אגיד לך שזה לא כואב , זה כן . אבל זה כאב ניסבל {הצירים הרבה יותר כואבים} מה שכן את שוכבת שם לבדך אסור להכניס את הבן הזוג הטכנאי הגניקולוג האחות כולם עומדים סביבך פותחים דוחפים מכשירים נוגעים אחר כך הולכים מסתכלים במסך וכך גם את .. את רואה הכל .. כל מה שעושים וכל מה שקורה בגוף שלך . אל תפחדי , תדעי לך שאחרי הצילום הזה הטיפול הצליח לי . וזה שווה הכל .

החוויה שלי פחות קשה

לי היתה אי נוחות (בכל זאת...) אבל לא ממש כאב. זה מאוד אישי. ולי ד"א לא כולם פתחו ודחפו - רק אחד... השאר הסתכלו - אבל גם זה לא כיף. היה לי פיק בירכיים מהפולשנות - וזו בד"כ הפעולה החודרנית הראשונה במסכת של בירורים - מדוע אין הריון. ולכן זה מאוד מפחיד. אבל כולנו פה בפורום עברנו את זה - ושרדנו (מי יותר מי פחות...) אם לעשות או לא? בזמנך החופשי כן. אם לא תכנסי להריון - בסוף תצטרכי לעשות. את התיזמון תחליטי את.

לגבי צילום רחם-

קשה לי לייעץ לך אם זה כבר הזמן לבצע אותו או שכדאי להמתין קצת, אבל אולי יעזור לך בהחלטה לדעת שזה לא חייב להיות דבר כ"כ כואב. אצלי באתי מוכנה נפשית שיכאב מאוד אבל במהלך הבדיקה עצמה לא כ"כ סבלתי. היתה תחושה של לחץ, וזה לא נעים, אבל זה ממש לא כואב מאוד. יותר כמו אי נעימות, ובדיעבד סתם חששתי. כמובן שזה אינדיבידואלי, ויש מקרים שזה מאוד כואב (בנות סיפרו), אבל זהו שלא בכל המקרים. ומה שלא תחליטי - שיהיה בהצלחה!!

נועם@בת

New member
כאב הוא דבר יחסי

לכל אחת סף סבל שונה, ולכל אחת רחם שונה. במידה ואכן יש הידבקויות או סתימות הצילום עלול לכאוב למדי. קודם כל תבררי אם אפשר לעשות את הצילום בהרדמה. אם לא, יש דרך להקל על הכאב על ידי בלון. ובכל מקרה מומלץ לקחת שפע של משככי כאבים לפני כן. על צילום רחם ובלון תוכלי לקרוא בשאלות הנפוצות בקטגורית הבדיקות. הגישה של הרופאה שלך נכונה. שימוש בהתקן תוך רחמי עלול לפגוע, ואם נוצרו הידבקויות אז כל טיפול אחר הוא בזבוז. שיהיה בהצלחה נועם

למעלה