זקוקה לעצה

Heart of Gold

New member
זקוקה לעצה

היי בנות (ובנים),
חוזרת לתפוז אחרי הפסקה ועל הדרך עוברת מפורום פוריות לפורום הזה.
עוד שנייה בת 47, מגיל 42 עד 44 ניסיתי להיכנס להריון מביציות שלי ללא הצלחה. כמעט ולא היו ביציות בשאיבות. כשהיו זה היה אחת, שהופרתה והוחזרה כעובר במצב מצויין.
שלוש החזרות שנכשלו.
יותר מ-5 רופאים הוחלפו בתהליך. אף אחד לא בלט במדהימותו.
אבל הכל כביכול היה תקין והיה ברור לכולם שהביציות הקשישות שלי הן הבעיה, ואם היו לפחות שואבים יותר היה סיכוי.
עכשיו פתאום יש לי ספק, ולמה:

אני אחרי שתי החזרות מתרומת ביצית (ותרומת זרע). שני עוברים בדירוג AA ששרדו 100 אחוז בהפשרה. והוחזרו לרירית יפהיפיה.
בנסיון השני הייתה טיפונת בטא (13) אבל היא נפלה כבר בבטא השנייה.
ועכשיו יש לי שני עוברים בדירוג BB שמחכים להתאוששות שלי.

קראתי פה קצת ואני יודעת שקורה ושזה סטטיסטיקה ושלפעמים לא ברור למה, אבל קשה לי עם זה, ואני מתחילה להטיל ספק בהכל. ברופא כמובן, בבדיקות שעשיתי, בבדיקות שלא התעקשתי לעשות, במכון, בעוברים, במעבדה.
איך זה הגיוני שהכל תקין, ה-כ-ל, ובכל זאת אף עובר לא מוכן להיתפס?
ואם העוברים מתרומה לא נתפסים, אולי הבעיה בכלל לא בביציות שלי?

חושבת להחליף רופא. העוברים שלי באסותא רמה"ח וצריכה המלצה על רופא טוב שעושה שם החזרות (לא אליצור, לא שולמן, לא שיף, ולצערי גם לא פרופ' זיידמן).

עשיתי היסטרוסקופיה וצילום רחם בזמנו והכל תקין.
לא עשיתי בדיקת קרישיות כי אף פעם לא היו לי הפלות ואף רופא לא הציע לעשות (פתאום אני חושבת שאולי היו לי כימיים בעבר שנפלו בגלל קרישיות עוד לפני הבטא הראשונה ואף אחד לא חשב לבדוק).
בלוטת התריס - בבדיקה האחרונה 1.3, אבל זה משתנה. היה גם 3.5 בעבר - אבל אף רופא לא חשב שזה חריג (אם בכלל הסתכלו על זה).
בקיצור לא סומכת כבר על אף אחד. מרגישה כמו בקרוסלה שלא נגמרת.
פוחדת פחד מוות מההחזרה הרביעית, כשזה עובר אחרון ואם היא תיכשל לא אוכל לממן עוד תרומה. זה אומר שזה יהיה הסוף. ואולי גם עם זה אני אצטרך להשלים.

אל תגידו לי להיות אופטימית ולחשוב חיובי, אני עושה את זה כל הזמן, גם כשזה נורא קשה,

חוץ מזה כל מה שתגידו יעזור.

אשרת 1972

New member
את יכולה לבקש להוסיף קלקסן יש מחקרים שמראים שהזרקה

שלו מסייעת בטיפולים , אני הצלחתי בטיפול השלישי את אכן עדין בסטטיסטיקה , ההחלטה שלי הייתה לסמוך על הרופא שלי שהיה איתי מתחילת הדרך ולהפסיק לבלבל לו את המח ולבקש תוספות מעבר למה שהציע בסבב הזה הריתי , אם את רוצה רופא מומלץ שעושה החזרות באסותא רמת החייל אני ממליצה בחום על דר ערן הורוביץ שאחראי לנס הפרטי שלי , מאחלת לך המון המון בהצלחה .

Heart of Gold

New member
תודה

אני בד"כ לא סומכת על רופאים, יש לי היסטוריה של מעל 15 שנה בתחומים שונים שרופאים טעו והטעו ועלו לי ביוקר ולא רק בכיס.
ואני מספיק עירנית כדי לשים לב שהרופא לא התעמק בבדיקות שלי. אני יושבת מולו והוא עושה עשרה דברים במקביל, ומהנהן עם הראש כאילו אני ילדה קטנה שצריך להרגיע אותה. אני בטוחה במאה אחוז שאם אני אבקש קלקסן או אציע לבדוק בלוטה הוא לא יתייחס.
אני כל כך כועסת על עצמי שלא הקשבתי לאינטואיציה שלי לפני שהלכתי אליו, חשבתי שאני מקרה קל ושזה צ'יק צ'אק יקרה ואין טעם להתחבט בלבטים וספקות.
&nbsp
קבעתי תור לערן הורוביץ. תודה שהזכרת לי אותו. הוא עשה לי שאיבה אחת בגלגול הקודם כשפרופ' זיידמן לא היה פנוי, וחזר אליי בשבת בבוקר לעדכן שהעובר שהופרה לא תקין. הייתה שם רגישות ותשומת לב שלא ראיתי אצל אף רופא אחר. גם אז נסחפתי אחרי ה"שם" ובמקום לקבוע אליו הלכתי לרופאים כמו וייסמן ובר חווה.
אז תודה על הטיפ.

kobi932

New member
היי

יש מקרים שבהחלט אין תשובה חד משמעית למה זה לא מצליח גם שכול הנתונים לכאורה לטובתך (עוברים איכותים או עובי רירית מרשימה ) היום הרפואה והטכנולוגיה נותנות מענה כמעט על הכול אבל לפעמים גם לרופאים אין הסברים גם אם הם ממש רוצים אני יכול להגיד לך שתרומת ביצית זו לא התחנה האחרונה וגם לא אחת לפני האחרונה במימוש הכול כך ברור ומובן וזה להפוך לאמא אני לעניות דעתי חושב שבתהליך כול כל חשוב ורב תהפוכות כן חשוב להאמין להאמין שזה יצליח להאמין ברופאים להאמין במרפאה שבא את עושה את התהליך למרות כול האי הצלחות

רונדה15

New member
בפן הרפואי

היי
בפן הרפואי קטונתי, מרגישה קצת כמוך. לאחר מספר כישלונות שנאמר לי מראש שאין לך סיכוי להרות מסיבות כאלה ואחרות, לבסוף נקלטתי אך הייתה גם הפלה -גרדה עם כדור ציטוטק שהכאב שלו הורס את הגוף ואת הנפש. בקרוב מאוד עומדת לעבור הערכה עם הרופאה שלי על מנת ל"גזור את דיני", להמשיך או לא , אבל אני לא עומדת לוותר נקודה.
בקיצור
למרות שביקשת לאומר "אל תגידו לי להיות אופטימית ולחשוב חיובי..." - זה הדבר היחיד שנשאר לנו האופטימיות, התפילות הבקשות התחנונים לאלוהי התפילות, אך יחד עם זאת, לדעתי לפני ההחזרה, תעשי בדיקה מעמיקה בכל במקום ומקום כולל בד"ר גוגל, תחפשי את הרופא הטוב ביותר, הרגיש ביותר, זה שיש בו עוד אנושיות והרבה מקצועיות, לא חייבת למהר, תתייעצי תחפרי בכל כוון ולכל כיון, תעשי את כל הבדיקות שצריך ולא, הכי חשוב ללכת לפי האינטואיציה, לפי הרגש הרחם והלב.

בהצלחה לכולנו.

רונדה15

New member
נ"ב

&nbsp
ילדה תאומים בגיל 60 תושבת באר שבע
"אני מאושרת באדם" - - ישראל היום 21/2/2018
&nbsp
* בגיל 60, אם זה נכון או לא, ממש ממש לא נכנסת לזה, לא שופטת לא מבקרת,
רק שואבת כוח, אופטימיות וחושבת שעל חלומות לא מוותרים.
&nbsp

&nbsp

ברוכה הבאה

יכולה לתת לך את עצמי בתור דוגמא, הכל היה כביכול תקין, לא הריתי מביציותי כי היו מבוגרות והנה עברתי לתרומה ובהחזרה הראשונה לא נקלטתי, החזרה שניה ושוב לא נקלט. ואז הרופא שלי (בר חוה) דרש ממני לעשות צילום רחם לפני ההחזרה הבאה וגם בדיקות קרישיות מורחבות. עשיתי צילום רחם למרות ההיסטרוסקופיה שעשיתי עם המעבר לתרומה, לא נמצא שום ממצא.
כן היה מעקב אחר בלוטת התריס והתחילו לי ביוטירוקס ומעקב אחר תפקודי הבלוטה ותוספת של ויטמין D
בהחזרה השלישית הריתי עם העוברית האחרונה שלי וזה עדיין בתוך הסטטיסטיקה....
שווה לך לקרוא את האירוח של פרופ קופרמינץ בהודעות הנבחרות
לגמרי מבינה את החששות, אותי השלילי השני מתרומה ריסק לגמרי
שיהיה בהצלחה
איילת

Heart of Gold

New member
תודה

כן, זה בדיוק מה שהייתי מצפה מהרופא. אחרי שני כשלונות הרופא לבד צריך לקום ולהגיד שרגע, משהו פה לא עובד וצריך לבדוק יותר לעומק.
בעצם אפילו קודם כי מדובר בתהליך מאד יקר ואי אפשר להשאיר אותו למזל.
אבל לנסות את אותו דבר שוב ושוב ולצפות לתוצאה שונה? - כבר אמרו חכמים ממני שזה דיי מטומטם.
ואני מסכימה גם לגבי הריסוק - הראשון היה קשה, מהשני אני לא מצליחה להתאושש, במיוחד בגלל התגובה של הרופא.
מרגישה חסרת אונים מול המערכת.
ואולי זה בגלל הבטא הקטנה שגרמה לי לדמיין תינוק קטן בבטן למשך יומיים

&nbsp
אני בהחלט הולכת להתעקש על שני הנושאים האלו - בלוטה וקרישיות.
תודה

TWEETY =^.^=

New member
לצערנו אין עדין תשובות להכל

והרופאים לא תמיד יודעים למה,,,
גם אצלי היו אין ספור נסיונות, הכל נראה תקין ולא,,,לא נקלט,,,עד שנקלט,,,הראשון שלי נקלט ב-IVF 15,,,,אחריו עשיתי יותר מ-40 לפני שהגעתי לפה,,,הבלתי מוסברים הם הכי בעיתים לדעתי, כי לא יודעים למה ואיך,,,למי שיש בעיה כל שהיא לפחות יש כיוון (נכון שלא תמיד).
מאחלת לך סיבוב נוסף מוצלח ואחרון

למעלה