זקוקה לעצה

זקוקה לעצה

שלום,
אני נמצאת במערכת יחסים מאוד מסובכת. מאוד קשה לי.
אני לא בטוחה בה, אני מרגישה תלויה בה או בדמות שנוצרה לי, או שהחד משתק אותי.
כי אני יודעת שברגע שהזוגיות הזו תגמר אוכל להקים לפתוח דף חדש.
אנחנו מכירים 8 שנים. ברגע שהיא כועסת / מתעצבת אי אילו סיבות שאנו רבים והויא מחליטה שהיא לא רוצה את זה יותר. היא מקללת ומדברת מאוד לא יפה ומתעלמת ממני.
אני יכולה להתקשר עשרות פעמים ועשרות הודעות והיא לא תענה. ומה שזה יעשה לי זה ילחיץ אותי ואני אבכה בצורה כזו מוגזמת
הפחד שלי שאני מגזימה ובוכה כאילו... אני לא יודעת. אני מפחדת מהתגובה שלי היא מלחיצה אותי.
התגובה שלי היא נוראית.. מה לעשות מפה.. איך אוכל להתמודד.? אולי אפילו שהסיום קשר יגיע ממני..
בחיים שלי אני מאוד חזקה, ומאוד דעתנית , ואוי ואוי למי שידבר אלי ככה, ופתאום אני לא מסוגלת לזוז, אני שותקת, סולחת, אני רוצה להשתנות. להיות חזקה הרבה יותר מולה. איך אני יכולה להרגיע את התגובות שלי.. כי זה הדבר שהכי מפחיד אותי.
מקווה שהסברתי את עצמי נכון..
תודה

הי אחת אחת 8,

אני מאמינה שיש סיבה לכך שאנחנו נותנים לאנשים מסוימים להשפיע עלינו באופן מיוחד. הקשרים המיוחדים הללו הם פעמים רבות זרקורים לנפש שלנו פנימה. הם מאירים לנו את מה שחזק בנו, ויחד עם זה על מה עלינו לעבוד בעבודה עצמית ולהבין בנפשנו פנימה. הקשר שאת מתארת מאוד מקשה עליך רגשית, זה קשר סוער, ואני מאמינה שגם לחברתך הקשר לוחץ על נקודות רגשיות חזקות מאוד.
את אומרת שבאופן כללי, בקשרים שפחות משמעותיים לך, את לא נותנת לאנשים לפנות אליך בצורה לא מכבדת. יש לך יכולת להקים מגננות, את פחות תלותית ומי שמתנהג באופן לא מכבד, לומד ממך כיצד לכבד אותך. פה המצב שונה.
אולי תוכלי לברר עם עצמך מהם המקומות הכואבים עליהם היא לוחצת, מאיפה הכאב שלך נובע, למה הוא צץ ובאיזה מצבים הוא צץ ונחשף. המפתח הוא מודעות עצמית, וכשמקבלים הבנה עצמית קצת יותר על הנפש שלנו, התשובות מתחילות להגיע, בדרכים שונות, אם בחיפוש אקטיבי או במציאת פתרונות, על הדרך, שיכולים לסייע לך.
אני אישית מאוד אוהבת ספרים, בעזרתם ספרים שמתארים את הקושי שאת מתארת בחברות, ישנה אפשרות ללמוד מחוויותיהם של אחרים ולגלות פנים שונים של הבעיה ופתרונות שלא חשבנו עליהם.

למעלה