זקוקה לעצה

a2a1

New member
זקוקה לעצה

אני בת 24 ואני יוצאת מזה 3 חודשים עם בחור בן 25 יש בינינו כימיה מטורפת,אני מרגישה פורחת איתו,הוא פשוט נותן לי להרגיש מה שהרבה זמן כבר לא הרגשתי,משהו ששכחתי כבר איך מרגישים אליו...
הבעיה היא שהוא נפגע ממני על כל דבר שאני עושה אם זה שלא באתי אליו כשהיה חולה (והאמת שרק בגלל שרציתי לו זמן מנולה בגלל העובדה שהוא לא מרגיש טוב) או שהוא רצה שאבוא אליו השבוע ובגלל שהשעה הייתה כבר מאוחרת והייתי צריכה לקום מוקדם לעבודה אז לא באתי והוא ממש כעס עליי אפילו כמה ימים!

זה מאוד מחמיא לי שזה מפריע לו שאנחנו לא נפגשים,אבל זה מרגיש שכל מה שאני אומרת או עושה זה לא בסדר...סך הכל לא רציתי לבוא כי הוא חולה ורציתי לתת לו לנוח..וזה מה שגם הסברתי ועוד אמרתי שכשירגיש טוב יותר אז אנחנו נתראה הרבה יותר ונפצה על זה...והוא עדיין כועס....

מה אני אמורה לעשות?!?......

yoni141

New member
לדעתי

זה טוב שהוא כועס - זה מראה שאכפת לו ממך.

מצד שני זה גם מצביע על יצר שתלטנות מסויים או כנאות יתר שיכול להתפתח עם השנים אצלו...
כלומר אם את חושבת לכיוון חתונה איתו ..קחי בחשבון שיתכן ויהיו עם זה בעיות בעתיד (בעל כנאי מאד או בעל שמחליט בשבילך כל דבר ...)

לגבי מה לעשות :

אני במקומך לא הייתי לוקח קשה את העובדה שהוא מתעצבן
וגם הייתי מציע לך לא לנסות לפייס אותו כ"כ ...כלומר שיתפוצץ מקנאה ומגעגוע ... ככה הוא יקשר אליך יותר
ואת צריכה לראות לו שאת "לא סופרת אותו" ...זה רק יקרב אותו אליך יותר.

את גם לא צריכה להראות לו שאת שפוטה שלו - אם הוא מתעצבן את לא חייבת לפייס אותו ...
ככה זה מתחיל אח"כ הוא יתחיל לשלוט בחייך
עדיף שתעצרי את המגמה הזאת בתחילתה ותסבירי לו שאת באה רק מתי שנוח לך ואם יש לו עם זה בעיה שיפתור אותה בכוחות עצמו.

ivgy1980

New member
נראה לי זה בעיה

הבחור נקשר אלייך מאוד. מצד אחד זה טוב - את יודעת שהוא איתך. מצד שני לא זה טוב - מגביל את החופש שלך.
עצתי: לדבר איתו. להסביר שיש את הזוגיות שלכם ואת האישיות שלך. יש דברים שתעשו ביחד ויש דברים שתעשי לבד. גם את, וגם הוא.

a2a1

New member
תודה לכם על התגובות

זה באמת נותן לי לחשוב על הזוגיות הזו...התקשרתי אליו מקודם לשאול לשלומו ואיך עבר הלילה..ולפי הטון שלו וצורת הדיבור המרוחקת הבנתי שהוא עדיין כועסהעדפתי לא להעלות את הנושא ואמרתי לו טוב ביי נדבר יותר מאוחר..זה כל כך מכעיס שהוא מתנהג אליי ככה שאני סך הכול התנהגתי בתמימות...
איך עליי לנהוג כרגע? לבוא יותר מאוחר ולדבר על זה?

Survivor Man

New member
בדיוק, ולא רק לדבר...

להסביר לו את כל מה שהסברת בהודעה שלך ולציין שאת חושבת שהוא שופט אותך לחומרה וצריך להתחיל להרגיע ולבטוח בך.

שקוף שיש לו בעיות עם ביטחון בקשר, תני לו להבין שאין לו מה לדאוג ושמהצד ההתנהגות שלו נראית ילדותית ולא לעניין.

Megie

New member
ערב טוב

הוא מתנהג כמו ילד קטן!
אל תשתפי פעולה עם הגחמות האלו..אל תתני לרכושנות והשתלטנות שלו לפגוע בך!
תעמידי אותו במקום כבר מעכשיו, לא היו לך כוונות רעות ובסה"כ חשבת עליו.. את פשוט צריכה להסביר לו את זה חד וחלק.

תאום ציפיות בצורה כנה והדדית.

אי אפשר לקבל בחור רגיש לצרכייך ולא להיות רגישה לצרכיו.

שיחות תאום ציפיות על בסיס קבוע יעלו את הקשר לרמה בוגרת יותר ויתנו יותר יציבות לקשר.
בהצלחה !

נראה לי שאת טיפ טיפה לא הכי יודעת להתנהל בתוך הקשר

כשחולים, הכי כיף זה שבן או בת הזוג באים , מעבירים את הזמן, מחבקים, ופשוט הנוכחות שלהם נותנת תחושה טובה, כך שפה אני מבינה אותו.

זה לא בסדר מצידו לעשות לך סרט מזה שלא רצית לבוא מאוחר, זה לחלוטין מושבן והגיוני שאם את קמה מוקדם למחרת, לא תבואי אלא תתפני לשינה או לדברים שלך,

אתם מתנהגים בצורה קצת ילדותית, עם זאת שכיף שהוא רוצה להפגש, צריכה להיות בו הבנה למצב.

אולי הוא מרגיש שאת לא צריכה את הקרבה כמוהו, אולי אפילו הוא מרגיש טיפה זנוח, שאת לא מקדישה לו מספיק..

מאד לא נעים כשצד אחד רק כועס כל הזמן, צריך לדעת לשחרר.

לדעתי, קחי לתשומת ליבך שהוא מרגיש שאת לא איתו מספיק, האם זו הגזמה שלו, או שבאמת יש מקום לפצות אותו קצת

למעלה