זקוקה לעצה

רפסודיה

New member
wake up call

מצב הזה בו התברר לך שלבן זוגך יש צד שלא היית מודעת אליו והוא מסתיר מאחורי גבך עולם פרטי משלו שלך אין כניסה אליו הוא קריאת ההשכמה שלך. את ראית את מערכת היחסים ביניכם בצורה חד ממדית והנה מתברר שהמציאות אחרת.
כן זה כואב מאוד ומכעיס מאוד ואני לגמרי מבינה את תחושת העלבון והנבגדות שהתעוררו אצלך אבל הדרך בה בחרת להגיב לא טובה לא לך ולא בכלל.
בכך שאת מוציאה את מה שבקשר ביניכם לרשות הרבים את ממשיכה לנהוג באותה תפישה חד ממדית בה נהגת עד המשבר הנוכחי כלפי מערכת הנישואין שלך. מאוד ברור לך כביכול מה נכון, מה לא וגם על מי האחריות להוציא לפועל בשטח את הגישה שלך לחיים. במקרה הזה את רואה בבוס שלו את האחראי ליישום. והוא לא. הוא לא בעלך, הוא לא חייב לך כלום והוא בוודאי לא שומר הסף של הנישואין שלך ולא זה שצריך להלביש חגורת צניעות על החלקים האינטימיים (הפיזיים והנפשיים) שלך ושל בעלך, כדי למנוע שימוש בהם ביחסים שמחוץ לנישואין.
יש לך בעיה עם בעלך שהדיר אותך, מאחורי גבך מחלקים בחייו שאינם מקובלים עלייך ואינם תואמים את תפישת עולמך- המקסימום שאת יכולה לעשות הוא רק מה שנמצא בתוך תחום השליטה שלך וזה אומר לבטא וליישם בעצמך את מה שאת רוצה ומה שאת אינך רוצה. כל מה שכרוך באנשים אחרים שאינם את, לא באפשרויות שלך.
במקום לזרוק את הבעיה שיש לך בנישואייך על כל מי שאתרע מזלו להמצא בסביבה שלכם, את צריכה פשוט לומר לבעלך, ישירות בפניו, שמבחינתך אין גם וגם, ושלך לא מתאים בן זוג שנוהג כך ושאם אלו פני היחסים ביניכם אינך רוצה להמשיך לחיות איתו.
את כמובן יכולה להסדיר במציאות, שאם הבחירה שלו היא להחזיק ב"עולמו" הנסתר, אז "עולמכם" המשותף שהתקיים עד כה יפסיק מלהתקיים.
מעבר לזה אינך יכולה לעשות עם זה כלום. הפעולות בהן בחרת הן פעולות אימפוטנטיות מתוך רצון להשיג חזרה את השליטה על כל מה שמתפרק בחייך. את פועלת מתוך פגיעת האגו הקשה שלך כאשר התסכול, הכעס והעלבון שלך הם דלק התבערה שמפעיל אותך. כל זה במקום להתבונן פנימה. לתוך עצמך, לתוך מערכת היחסים על כל מה שחשבת עליה עד כה, ועל הפער בין מה שחשבת שהיא לבין מה שאת מגלה במציאות. החלק לו את קוראת "הטמטום הזה" כנראה היה שם מתחילת מערכת היחסים שלכם, חבוי מפנייך, ואולי אפילו בעלך לא היה מודע לקיומו עד שהיצר התעורר אצלו.

קארניו

New member
למה? כי את יורקת לבאר ממנו את שותה

הוא בן זוגך , מפרנסך ואב ילדייך וכל פגיעה מצידך בכבודו חוזרת כבומרנג לכבוד שלך.
נאמנות את יכולה לדרוש רק ממנו ולא מהבוס ואמא שלו שאינם חייבים לך דבר כי הם אינם שותפים לחייכם ולמעשיכם. בכך ששיתפת זרים ונתת להם להריח את הכביסה המסריחה שלכם רק היזקת לכל אחד מכם בנפרד ולחיי הנישואים שלכם ביחד.
וזו טבעה של התנהגות אימפולסיבית גם אם את חושבת שעצם זה שיידעת אותו לפני אינה נחשבת לכזו.
אימפולסיביות - פירושה התנהגות פזיזה ובלתי אחראית שנעשית ללא מחשבת תחילה לגבי ההשלכות האפשריות .

אני מבינה את הכעס הנורא שלך ואת חוסר האונים ואת עוצמת הפגיעה שנפגעת וכבר לפני יומיים כתבתי לך שהתפכחת מהשקר בו חיית במשך שנים רבות ושיש גם לך חלק לא מבוטל באחריות לגבי השינה שישנת והבחירה לעצום עיניים ושאמון ניתן לשקם ולבנות מחדש ע"י רצון ופתיחות ובכך שתכירי שטעית בתסריט ושכל מה שהיה ביניכם רחוק מלהיות מושלם .
אני יודעת שבאת לכאן לקבל אמפתיה וחיזוקים אבל הרסת את האפשרות הזאת ברגע שסיפרת על מעלליך האינפנטיליים וככה יצא שהגעת פגועה ויצאת פגועה שבעתיים .

את צריכה להבין שבמלחמות כולם מפסידים ושעלייך גם לקחת אחריות ולהודות שהתעוררת ולהשכיל לראות במקרה שקרה
הזדמנות שנייה של בניית יחסי אמון נכונים ואמיתיים .
אבל כל עוד תפעלי בכוח תקבלי התנגדות כוחנית בחזרה.
אשכרה חוק פיזיקלי שתופס גם (בעיקר) בחיי הנישואים :)

תראי

אני לא חושבת שקרה אסון מזה שסיפרת לאמא שלו, או לבוס שלו או לאישתו של הבוס שלו <שגם היא לא תישן עכשיו
>, ואני מן הסתם לא שותפה לציקצוקים על הפגיעה בסוברניות של הקשר שלכם בהוצאת הכביסה החוצה. הבוס ואישתו, אם הוא חלק מזה, הם 'חברי המועדון', ואמא שלו תאהב אותו בכל מקרה. למזלך לא הלבנת את פניו בחוצות העיר, וזה כבר נעשה, ונעשה בדיוק מהמקום שממנו הוא חושש מולך ומול משאר העולם בהקשר של 'עולם פנימי משלו' - התוכחה. הנקודה שכל זה לא מקובל עליך, שהייתה מן הסתם ברורה לו גם קודם, הובהרה. עכשיו, אחרי שפרקת את העול, וגם שפכת כאן את הכאב, כדאי שתאספי את עצמך לתוכנית פעולה מסודרת ויעילה. המטרות שלך שהוא יזחל ויחזור להיות טאטאל'ה מוקיר תודה על החופש שניתן לו ומכה על חטא הניצול לרעה הן מטרות של אגו והן נידון לכישלון. הבחור שלך זרק עליך זין שנים על גבי שנים וזה בדרך כלל תולדה של היעדר ירא. ולראיה, עכשיו, כשהגיע 'יום הדין' ועלית עליו, מה שקורה מזה זה בעיקר הרבה רעש וצלצולים שלך, מריחת קקי לכל עבר וקצת הרבה היסטריה. הנו נו נו הציבורי שאת עושה לו ו'הטרור' הביתי היומיומי הם בעיקר אמצעים להוצאת קיטור. כי את לא רוצה לפרק את הבית, את לא רוצה ש'ייצא בחוץ'. את רוצה צדק היסטורי ופואטי. והוא, שנכסים רבי משמעות עומדים גם לנגד עיניו, נכנס לכוננות ספיגה עד יעבור הזעם. וכשהוא יעבור לך <הזעם> מן הסתם הכל או הרבה מזה בהדרגה יחזור למקומו. אני חולקת על הרבה נקודות בדעתה של כבר יודעת, ובעיקר מהתעלמות שלה מנקודה מהותית שלדעתי היא המוקד לזעם הקדוש שלך - ביטול החברות ביניכם מצידו של בעלך ונקיטת פעולות חד צדדיות אנוכיות בזריקת זין מוחלטת ובוטה, אבל אני כן מסכימה איתה שנקיטת עמדה של 'אמא זועמת המקרקעת את המתבגר החצוף והסורר' מצידך היא עמדה שתלטנית שמבטלת חברות גם היא, אך בעיקר מבקשת לבטל אותו כאדם נפרד שלא שייך לך רק מעצם זה שהתחתן איתך.
אז למרות שכרגע קשה לך לחשוב בצורה אסטרטגית כי את כולך באמוציונל של ההלם, לדעתי לא יהיה מנוס מכך. בהנחה שחייכם ערב הגילוי כבר לא ישובו לעולם, את צריכה לשאול את עצמך מה את רוצה שיהיה הלאה <אלטרנטיבות - א.ב.ג.>. ומאחר שככל הנראה מדובר בעז שמנה במיוחד <'יש לי עולם פנימי שלא קשור אליך' זה לא הסטוץ בקראבי, זו חתיכת אמירה ענקית, המבשרת על חיים כפולים שלא עומדים להסתיים, שסיכוי שתצליחי להדביר לבדך כנראה קלוש>, אני מציעה לקחת כמה שיחות ייעוץ זוגי, בנפרד ממנו, כדי לעשות סדר בראש.

אייבורי

New member
חינני ?

אתה יודע איפה הבעיה במלחמות
שתמיד אתה להוט קרב ומרוכז בפגיעה במטרה
כולם שוכחים
שהצד השני יורה בחזרה.
אני מניח שכאשר הוא ינחית עליה ארטילריה כבדה, היא תשכח
את ההשתללות חסרת הרסן, את הפיגוע הטרוריסטי שהיא עשתה.
[במקומו הייתי משחרר בעיטה קטנה לישבן ונפגש איתה רק עם עו:ד]

שום חינני אין באישה שמנסה להכניע גבר
זה נגמר בשתי תוצאות
או יבבה חלושה ותחושת הפסד מוחץ
או אישה החיה עם סמרטוט ובאה לבכות פה חדשות לבקרים
על הסמרטוט המתקרא בעלה.

יכול להיות... אבל אין לדעת את התמונה הגדולה

התמונה הגדולה שאני מדבר עליה היא של שיעמום בחיי הנישואים, שמובילה זוגות רבים לחיים אומללים, או לחליפין גירושים.

כשיש אירועים כאלה (מלחמתיים ילדותיים) זה יכול לרמז על תשוקה שקיימת, ולפעמים זעזועים כאלה משפרים את הזוגיות.

האפשרות שהעלית אכן קיימת, אבל עדיין אני חושב שאם מישהי מתנהגת בצורה קפריזית, (בהנחה זה לא נעשה תוך קור רוח ותכנון) אם זה לזמן מוגבל, זה יכול להיות חינני. בסך הכל מדובר בסצינות קנאה... אל תשכח.

עכשיו באים?

היית צריכה לבוא להתייעץ לפני שהתחלת להשתולל ככה - את הנזק שגרמת יהיה קשה לתקן.

אבל את הנעשה אין להשיב - מה שנשאר עכשיו זה לנסות לתקן, לאט לאט ובזהירות, את תדמית הקרציה ההיסטרית שיצרת לעצמך ולקוות שהבחור לא ינצל את ההזדמנות לגרש אותך (זה מה שאני הייתי עושה
).

dodder

New member
לא מתיימר לדעת

ולא קראתי את שאר התגובות, אבל במקום להתמסכן תפתחי חיים משל עצמך ונראה אותו מגיב כשתחזרי הביתה מבילוי עם חברות בשלוש לפנות בוקר שיכורה מהעכוז...

hrui2008

New member
מה אתה משווה בחור בן 40 לאישה בת 40

אישה בת 40 עם 3 ילדים - ללא להיט ...

לא בטוח שיש מי שיתסכל וירצה,
יש מספיק צעירות רווקות ומושכות.

לכן ממש לא בטוח שאם הגברת תצא למועדון ריקודים הוא לא ישם בלילה.

באמת?

לרקוח זוגיות חדשה אולי לא כל כך פשוט, אבל למצוא סטוץ או רומן לוהט? אם היא נראית טוב - בשניות. ולא, לא מדברים על גרושים מהוהים, או נישואים מרוטי נוצות מחפשי השלמות - יש טרנד מטורף של ינוקות בני 20+ חתיכים, חרמנים ויצריים שמחפשים בנרות את האישה הבשלה והמשוחררת לעשות איתה חיים מעיפי סכך. ואין מה להשוות בין להט וטמפרמנט של בני 20 לעושי טובה לאנושות בני 40
.

wet and wild

New member
נאאאאאאכון, הם רק יושבות ומחכות לגבר בן 40

עם 3 ילדים מקריח עם כרס מכובדת שהז**ן שלו יום עומד יום לא עומד היום לא עומד. גברים בני 40 בשלבי דעיכה מתקדמים זה הלהיט של בנות 20 רווקות ומושכות
יא חביבי בנות 40 של היום מחפשות גברים בגילאי 20+, צעירים רעננים ונמרצים לא חטיארים בגיל 40. שיגיד תודה בכלל שאישה בגיל 50 תתיחס אליו

hrui2008

New member
מה לעשות - לאישה בגיל 40 עם 3 ילדים אין ביקוש

ואני לא מדבר על סטוץ כי זה גם מבוגרת בת 60 יכולה להשיג.

אבל מי דיבר על מערכת יחסים?

הרי דיברת על ללכת לפיקאפ בר, או להשיג גבר
.
אבל אם כבר, גם גבר ממוצע בן 40 עם שלושה ילדים הוא לא בדיוק תפוח אדמה לוהט בשוק מערכות היחסים. החלק הארי מהמשכורת שלו הולך למזונות ילדיו <היחסית קטנים בדרך כלל>, ורוב זמנו להשגת הכסף למזונות האלה ולמחייאה/הישרדות שלו. בחלק לא מועט מהזמן הפנוי שלו צריך להתחלק בו עם ילדיו שאותם יש לקבל ולאהוב כי הם חלק אינהרנטי מהחבילה, ולא תמיד הם אוהבים בחזרה. ממש נכס לרווקה שפויה ונחשקת בגילאי 20
.

hrui2008

New member
גבר ממוצע בן 40 בטח לא מחפש מערכת יחסים

בטח לא עם אחת בת 40 ושלושה ילדים.

סביר וייהנה מהחופש ומבחורות צעירות .
יש לו ילדים וגרושה על הראש- זה בהחלט מספיק .

לעומת זאת גרושה בת 40 סביר שתחפש נואשו פרק ב'
אלה מה כמו שאמרתי אין ביקוש כשיש אלטרנטיבות טובות יותר,

נכון, המציאות לא פשוטה
אבל חשוב להכיר לפני שזורקים לפח את מה שיש כרגע.

כמה דעות קדומות

למה נראה לך שלאישה בת 40 דחוף לכבס מחדש לגבר חדש את התחתונים? זו איזו זכות נשגבת במיוחד? גם אישה בת 40 שכבר מימשה את המשפחתיות, ויש לה משפחה <היא והילדים שלה> לא צריכה יותר מזוגיות לייט לפאן ומילוי מצברים, בלי הרבה כאב ראש של איחוד משפחות וכן הלאה.
כמה שכיף ומנחם לכם את האגו לחשוב שכולן נואשות ללכוד אתכם
.

לאחר שקראתי את רוב התגובות

את נשמעת כאישה משכילה, רציונלית למדי ותכליתית.
וממה שהצלחתי להבין, אינך חותרת לפירוק החבילה (=הוא יקר לי ..)

אין ספק שמה שהציפה הסיטואציה המדוברת הוא אוסף של בעיות מבניות בזוגיות שלכם.
מצידו, מצידך, מצד שניכם.

אפשר לדון ארוכות במקובל ובלא מקובל בקשר זוגי, כלכלית, עקרונית, מינית וכו' ..
אבל נראה לי שהעניין המרכזי, שבו הוא פגע (לא מעט בעזרתך), ומשם את לא היססת לפגוע בחזרה - הוא באמון שלכם אחד בשני, ובשותפות ביניכם.

כביסה כזו, או אחרת, כבוד כזה או אחר - הכל נסבל בסה"כ, אבל אם האמון ביניכם לא יטופל - וזה נע על הציר שבין קשה מאד לבלתי אפשרי - אתם נמצאים בתחילת הסוף.

לי נראה שאת/ם צריכים החלטה אסטרטגית - אנה פנינו ?
אם לפירוק החבילה - תתחילו לספור את השעות עם הילדים, את השקלים ואת הרהיטים ולכו לעו"ד שינסח לכם את ההסכמות.
אם לנסיון שיקום - אתם חייבים לעשות עבודת עומק על בניית האמון ביניכם מחדש, בצעדים קטנטנים, ובליווי מקצועי.

כל דבר אחר, יהיה בבחינת אורגזמות קטנות אחד על חשבון השני וללא תכלית פרט לסיפוקים קטנים של אגו.

הצלחה !

למעלה