זקוקה לעצה

yaeli54

New member
זקוקה לעצה

המשפחה שלי דואגת לבת של חברים שעשתה עלייה מארה"ב, נמצאת כאן לבדה והתגייסה לפני חודש.
הבחורה משכמה ומעלה, בעלת מוטבציה חזקה מאוד להתגייס לצבא, ובמשך חצי השנה שהיא בארץ, היא עשתה מאמצים כבירים על מנת להתקבל לקורס חובשים.
עכשיו היא אחרי טירונות, אתמול היא הגיעה לבה"ד 10, ופתאום מונעים ממנה להיכנס לקורס כי יש לה בעיה רפואית מסויימת (שרופא בארץ
בדק אותו וקבע שהכל בסדר, ועל כן בעצם אשרו לה להתקבל לקורס מההתחלה) ולא מוצאים את האישור הרפואי שהיא קבלה. בנתיים
הקורס כבר התחיל בלעדיה (שגם ככה היא מאוד מתוסכלת מכך) ומכיוון שאין את האישור, מאיימים עליה עכשיו
שאם לא יימצא אישור היום לא יתנו לה להמשיך עם הקורס. אני מאוד מתוסכלת בשבילה גם בגלל ההשפלה שהיא עוברת ברגע זה, חוסר הגיבוי מצד אף אחד,
ובעיקר בגלל הקרירות, הזילזול וחוסר הפשרות שצה"ל ומפקדיו הנבונים מפגינים כלפיה (שעבורי שהשתחררה לפני 7 שנים זאת תחושה מוכרת היטב, לצערי).

האם לא הוגן לדרוש טיפה יותר התחשבות במצבה כחיילת בודדה ומפקדי הקורס לא יכולים להמתין בסבלנות כמה ימים נוספים לפני שימצאו\יחודשו האישורים הנדרשים במקום לעשות צעדים קיצוניים כמו להרחיק אותה מהקורס לצמיתות, ולהשפיל אותה מול החברות שלה מהטירונות? אם ימנעו ממנה להיכנס לקורס יש משהו שאפשר לעשות? זה מאוד מתסכל אותי לשמוע את כל זה מרחוק, בלי יכולת לעשות דבר.

49צהוב

New member
שלום יעלי

לא בדיוק יודעת מה העזרה שנוכל להגיש לך ולה
ולמרות שאת צודקת וצריך להתייחס ברגישות יתר לחיילת בודדת, אנחנו לא יכולים לעשות דבר..

לפני כמה זמן ראיתי ראיון עם מישהו שמלווה חילים בודדים, וגם מייצג בפני הצבא את הצד שלהם, לצערי שכחתי איך קוראים לו, אבל בוודאי אחרים יזכרו
ואולי הוא יוכל לדבר עם המפקדים, או אולי תבקשי מאבא שלך או מישהו סמכותי שאת מכירה שידבר עם המפקדים
יתכן וזה יעזור.

תחזקי אותה!

הי יעלי

האיחור בהצטרפות לקורס - הוא קריטי.
מעבירה לך מסר.
האם לא ניתן להתקשר עם אותו רופא שיוציא העתק?

למעלה