זקוקה לעצה

דנה2212

New member
זקוקה לעצה

שלום לכולם, יש לי תואר ראשון במדעי החברה וכרגע כשאניי וצאת ומחפשת עבודה אני מאוד רוצה להשתלב בתחום של משאבי אנוש בתוך חברות וארגונים. קיימות בפני 2 אופציות: 1- להמשיך וללמוד תואר שני בתחום מנהל עסקים. 2- ללמוד לימוד תעודה של חשבות שכר. אייני ידעות במה להחליט מכמה סיבות: מצד אחד אני רוצה מנהל עסקים כי זה נשמע יותר יוקרתי ומכובד אך אני תוהה אם אני באמת צריכה את זה ועד כמה זה באמת יתרום לי. אני מכירה כמה אנשם שיש להם תואר שני במנהל עסקים וזה לא תרם להם במציאת עבודה שהם רוצים. התואר הוא מאוד אינטנסיבי ודורש השקעה ואיני רוצה למצוא את עצמי משקיעה משאבים רבים במשך שנתיים ולבסוף לגלות שזה לא ממש נותן לי הרבה. אני יודעת שבימינו התארים הללו לא ממש עושים רושם על הרבה מעסיקים ומה שיותר חשוב זה הנסיון המקצועי. זאת הסיבה שחשבתי ללמוד לימודי תעודה בתחום של חשבת שכר. משאבי אנוש הינו תחום מאוד רחב (גיוס,רווחה, הדרכה, שכר) וחשבתי לעצמי שקורס כזה יוכל להוסיף לי "נקודות" כשארצה להתקבל למקומות עבודה משום שהקורס מעניק לי ידע בדיני עבדה, במיסוי, בביטוח לאומי ואם יהיה לי ברזומה ידע בנושאים אלו זה יכול לעשות רושם טוב. אני לא יודעת מה להחליט- האם ללכת על היוקרה או שללכת על משהו שאולי יתן לי נקודות ברזומה. והאם בכלל אני צודקת בצורת החשיבה שלי? האם אכן תואר שני במנהל עסקים לא עושה כזה רושם על מעסיקים אם אין לי נסיון מקצועי? (זה לא שיש לי נסיון ואני עובדת בעבודה מסודרת ואז תוך כדי אני יוצאת ללימודי תואר שני במנהל עסקים כדי להרחיב את הידע והמיונויות שלי בתוך ארגון שאני כבר נמצאת בו),האם יש טעם ללמוד מנהל עסקם אם אני עוד לא מחוברת לשום ארגון? אולי אמצא עבודה שאוהב ואגלה לבסוף שאיני צריכה את התואר הזה בכלל? ושאלה נוספת, האם הקורס של חשבת שכר אכן יכול לתרום לי במובן מסויים? אני ממש מיואשת ומבובלבת, אשמח לכל עצה ממכם. תודה רבה, דנה

דווקא נראה לי מקום מצויין להיות בו

סיימת תואר ראשון את מתחבטת לגבי השני ??? תתחילי לעבוד, תכירי התנהלות באירגונים, תראי את העבודה בשטח, תכירי איך פועל האירגון (בכללי, במקרו) אני חושבת שאם החשיבה הנכונה, והניסיון בשטח בטוח תגיד לתובנות מה מתאים לך. ועצה קטנה ממני? אל תלכי למקצוע בגלל יוקרה, תבחרי מתוך עניין, אתגר, יכולות אישיות וסקרנות.

דנה2212

New member
אם הבנתי אותך...

את חושבת שאני לא צריכה בכלל להתחיל וללמוד שום דבר אלא לחכות עם הלימודים כדי קודם כל לעבוד, לצבור נסיון ולטעום מהשטח רק אז כשאראה מה יקדם אותי- אז ללכת וללמוד?

היי דנה

אם את לא יודעת מה להחליט, אז אולי זו האופציה. לפעמים ה"טעימה" בשטח מובילה אותנו לתובנות שלולא הניסיון לא היינו מגיעות אליהם.

bridges

New member
מה הרצון שלך?

בכל מה שכתבת, ההתלבטות בין היוקרה לפרקטיות אני לא קורא שום דבר על הרצון שלך. מהו הרצון שלך? בואי נניח שיש לך היום כל מה שאת צריכה על מנת לחיות, מה הדבר שאותו היית רוצה לעשות? מה הדבר שיגרום לך להרגיש שאת מממשת את מי שאת? בהצלחה, רונן

דנה2212

New member
רונן,

מה אני באמת רוצה לעשות? מה יעשה לי טוב? אם מדברים על עבודה- אז יעשה לי טוב לעבוד בתחום שיאתגר אותי, שאקום בבוקר ויהיה לי כייף ללכת לעבודה, שלא אחכה ליום חמישי, שלא ארגיש את שביזות יום א', שלא אקבל כל מוצ"ש דיכאון על שמחר אני צריכה להיות שוב בעבודה, שתהיה לי סביבת עבודה נעימה, מנהלים טובים, חברה וצוות מעולים, שהשכר יהיה גבוהה, שיהיו ליאפשרויות קידום והתפתחות בתפקיד- שלא אשאר עובדת זוטרה...... ואם אתה שואל מה יעשה לי טוב בחיי בכלל בלי קשר לעבודה- אז השאיפה שלי היא להיות מאושרת, מלאת שמחת חיים, מוקפת בחברים, להמצא בזוגיות טובה,לשכור דירה ולצאת מבית ההורים, לחיות את נהחיים באופן עצמאי, לכייף, לוולות עם חברים, לצאת למסיבות, לצאת לרקוד, לטיולים- זאת אחת הסיבות דרך אגב שאני חוששת באשר לתואר השני כי מצד אחד אני רוצה שברזומה יהיה רשום לי תואר שני במנהל עסקים אך מצד שני אם אכנס כרגע למסלול זה אז לא אוכל לממש את כל אלו.. כפי שאני מכירה את עצמי אהיה שקועה בלימודים, שיעורים, עבודות ואז ימי הפנויים (ששי ושבת) יתבזבזו על ישיבה מול חומר הלימוד ואני חוששת שארגיש מאוד מדוכדת.

isaacm

New member
../images/Emo13.gifאי ידיעה ואי בטחון

את יודעת, דנה, באמת את צודקת. יש הרבה דברים שאת לא יודעת, עדיין. לא לדעת בכלל לא מחייב להיות לא בטוחה. מה דעתך על זה? בואי נראה מה את כבר יודעת. אתת יודעת שאת רוצה להמשיך ולהתפתח. כתבת שכשאת יוצאת לחפש עבודה יש לך שתי אופציות. לא להמשיך להתפתח אפילו אינה אופציה. בפירוש כל הכבוד לך. אני לא יודע מה יעשה רושם על מעסיקים, אבל אני כן שואל אותך - מה יעשה רושם עלייך? ותסלחי לי שאני סותר אותך - את לא נשמעת מיואשת ומבולבלת כלל, את כן נשמעת כמישהי שרוצה להתנהל בצורה אפקטיבית. עלי והצליחי. איציק

דנה2212

New member
איציק

ראשית תודה על הפירגון. שנית, אני אכן מאוד רוצה להתפתח אך מרב שאני כל כך רוצה זאת אני מרגישה שאיני יודעת אייך לעשות זאת. האם ללמוד תואר יוקרתי או להרשות לעצמי יותר זמן לכייף. אני לא רוצה להרגיש שאני מוותרת לעצמי. אני לא רוצה לכעוס על עצמי שמא במקום ללמוד אני מעדיפה לוולות, להיות עם חברים וכד.... זה נשמע אולי מוזר אך כנראה שיש לי דפוסי חשיבה לא בריאים ובגללם אני כל הזמן מוצאת את עצמי כמו רודפת אחרי הזנב של עצמי. מקווה שהבנת את כוונתי.

isaacm

New member
../images/Emo13.gif הרצון לעוד לעומת חוסר סבלנות

רגע, אל תחייכי. את יודעת איך אדם אוכל פיל? עכשיו תחייכי ביס אחרי ביס . . . זה שאת רוצה הכל ועוד קצת בנוסף - זה טבעי לחלוטין, כולנו שם. אולי תרצי לשחק משחק - זה יכול לעזור לך לראות את הדברים פחות כמו פיל ויותר כמו שסק. אם תרצי לשחק - ואני ממליץ מכל הלב - גלי את רצונך ואזמין אותך למשחק, כשמשחקים - הדברים פחות מאיימים. יכול להיות שגם תיהני מהמשחק. איציק

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אופציות

דנה יקרה, אני תוהה מדוע את אומרת שפנייך שתי אופציות. להבנתי יש עוד הרבה מאוד אפשרויות: ללכת ולחפש עבודה בתחום ללמוד תחום ספציפי שיכשיר אותך לתחום משאבי אנוש ללכת וללמוד משהו בשביל הכיף ...ובטח יש עוד לראות רק שתי אפשרויות זה מאוד מגביל ומבלבל. מה הכי יקדם אותך לתפקיד של משאבי אנוש בחברה? אני לא בטוחה שללמוד אחד מהנושאים שהזכרת יקדם אותך לשם, אבל מה אני יודעת? איך תבררי עם אנשים שיודעים מהן הדרישות בפועל לתפקידים כאילו? מה עוד את יכולה לעשות כדי לדעת יותר?

דנה2212

New member
אכן ביררתי

עם אנשים מה הכי יקדם אותי להשתלב בתחום והתשובה ברובה היא נסיון, נסיון ועוד נסון. אז לרכוש כה הרבה נסיון לוקח אמנם הרבה זמן ואין לי בעיה להקדיש את הזמן אך מצד שני בגלל שאין לי נסיון אז קשה לי למצוא מקום עבודה שיעסיק אותי בתחום. זאת אחת הסיבות שחשבתי ללמוד להיות חשבת שכר כי החשיבה מאחורי זה היא שאם ברזומה יהיה לי דבר כזה אז יסתכלו על הידע שלי בנושא של משאבי אנוש בצורה שונה. זה יראה כי אני אולי לא באה עם נסיון תעסוקתי אך כן יש בידי ידע מקצועי בתחום. אני פשוט חושבת על האופציות השונות שיאפשרו לי למצוא עבודה טובה בתחום.

ענבל כהן חמו

מנהל
תעסוקה ולימודים

יקירה, האם בדקת ואכן לימודי חשבות יתנו לך יתרון בקבלה לעבודה? זה לא מובן מאליו, ולא יהיה שווה ללמוד את כל זה עם זה לא ייתן לך באמת יתרון אמיתי. אלא אם הנושא מושך אותך בפני עצמו. נדמה לי שזה חלק מהענין, ואם כך אולי שווה לך ללמוד זאת. אם המדובר באפשרות התעסוקה, הבחירה לא צריכה להיות בין אופציות לימודיות אלא בין דרכים להשתלב בתעסוקה בתחום - לחפש תפקידים בהם תוכלי לרכוש ניסיון שיתן לך ערך מוסף, גם אם הם לא בדיוק בתחום. לי חסרה בהירות מה את באמת רוצה - מצד אחד את אומרת שאת רוצה לעבוד בתחום ומצד שני את לא בודקת אופציות תעסוקתיות יותר מדי אלא מתלבטת בין תחומי לימודים. אולי התמונה היא חלקית ממה שסיפרת, אך מהקצת שהעלית פה אני תוהה היכן את באמת.

דנה2212

New member
אני דווקא

מחפשת המון עבודה בתחום של משאב יאנוש אך בגלל שאין לי נסיון קשה לי למצוא עבודה. העבודות שיש בשוק בתחום של משאבי אנוש הם או מאוד זוטרות כמו רכזת גיוס בחברת השמה (מה שאני לא רוצה לעשות) או תפקידים מאוד בכירים- מה שאיני יכולה לעשות כי אין לי נסיון. גם לתפקידם שבאמצע- קשה לי להתקבל בגלל חוסר הנסיון. להתקבל לעבודה כמו שאני רוצה מצריך המון מזל ומצריך להיות במקום הנכון ובזמן הנכון. ועד שאהיה במקום זה אני חושבת אייך אוכל לייעל את הסיכוי שלי להתקבל לתחום זה ולכן חשבתי לצאת ללימודי חישוב שכר מתוך מחשבה שאם מעסיק ידע שיש לי ידע בתחום זה אז אולי הוא יסתכל עלי אחרת. מה את אומרת?

ענבל כהן חמו

מנהל
לימודים או ניסיון

יקירה, לא ענית לשאלתי - האם לימודי חשבות יתנו לך יתרון בקבלת העבודה? לי אין מידע על זה, ונראה לי שגם את לא יודעת את התשובה. האם נכון בעינייך לצאת ללימודים מתוך מחשבה כזו בלי לבדוק אותה קודם? אלא אם את רוצה בכל מקרה לצאת ללימודים האילו כי התחום מעניין אותך - וזו שאלה אחרת. אם באמת חשוב לך להתקבל לעבודה, יש אפשרות סבירה שהדרך עוברת דרך משרות כמו רכזת גיוס. לא תמיד יש קיצורי דרך, ובוודאי לא בטוח שלימודי חשבות זהו קיצור הדרך. התחושה שלי היא שאנו במעגל - אנו חוזרות על השאלות והתשובות, אולי כי התשובות שאת מקבלת כאן אינן התשובה שאת מחפשת, ושאת מחפשת חיזוק להחלטה שלך ללמוד חשבות. יתכן וזה הדבר שאת צריכה לעשות, אבל כדאי לעשות זאת מתוך תפיסה מציאותית של הבחירה הזו - אילו אפשרויות יפתחו בפנייך ואילו לא.

למעלה