זקוקה לעצה

זקוקה לעצה

שלום נשים יקרות,זו הפעם הראשונה שאני כותבת בפורום. לפני כ-4 שנים גיליתי שיש לי אנדומטריוזיס בשחלה שמאל בגודל 12 מ"מ. התחלתי מיד ליטול גלולות - הכאבים פחתו באופן משמעותי. לפני כחצי שנה הפסקתי עם הגלולות בשל נסיונות להיכנס להריון. הגיניקולוג שלי המליץ שאחרי חצי שנה של נסיונות, אם לא ניכנס להריון, שנחזור אליו ונשקול אפשרויות - היום קיבלתי את המחזור השישי שלי. ..אני מודאגת. פתאום הבנתי שהזמן עובר (והוא יקר) ושאני לא יודעת מה הן האפשרויות העומדות בפני (מומחים בנושא, דרכי טיפול וכדומה). אשמח לעצתכן תודה חג שמח

זואילי

New member
../images/Emo245.gif../images/Emo140.gif

יפה, הרופא נתן חצי שנה, "כמו בספרים" (חחחח, סליחה שאני מתבדחת, אני פשוט לא סובלת כשרופא מדבר איתי על ה"ספרים" אבל זה משעשע אותי להשתמש בזה...). תחזרי אליו כדי שהוא יתן לך הפנייה לרופא פריון... אל תתפתי להישאר אצלו ושהוא יתחיל לספר לך על הזרעות עם איקקלומין... יש לך אנדו. ניסית להרות חצי שנה - הגיע הזמן לרופא פריון. רופא פריון הוא רופא שעושה שאיבה והחזרה (IVF) ולא משנה בכלל אם כרגע IVF לא רלוונטי לגבייך. מה שמשנה זה הרופא ותפקידו. ולא כל רופא שרשום לו בכרטיס הביקור מומחה לגניקולוגיה ילוד ופריון עושה אותו רופא פוריות. רופא פוריות כבר ינחה אתכם לעשות מיני בדיקות וביחד אתכם יתן כיוון מה האפשרויות. בכל מקרה מציעה לך לנצל את המחזור *הבא* לבצע בדיקת פרופיל הורמונלי מלא ביום 2 או 3 למחזור. ואם את חוששת מיותר מדי מחזורים (כמוני
) אז אחרי המחזור הבא ועד שתדעו מה הכיוון - אז תעלי שוב על דיכוי. אם את יכולה ואם תספיקי - הייתי מנצלת את המחזור הנוכחי (מבקשת הפנייה מהגניקולוג) לעשות צילום רחם, ואם לא הפעם, אז במחזור הבא. (כפי שאת שמה לב, אני בעד שאם כבר מקבלים ווסת אז מנצלים אותה לכל מיני עניינים ולא נותנים לה סתם ככה "להתבזבז".) אז... אם תגידי באיזו קופה את ומאיזה איזור ואם את מחפשת רופא פוריות פרטי או ציבורי - ניתן לך המלצות

תודה-ועוד פרטים...

תודה על התשובה המפורטת-אני מאד מעריכה את זה. אנחנו מתגוררים בתל-אביב ואני שייכת לקופת חולים מכבי. בעניין הרופא הפרטי או הציבורי - אז יש עדיפות לרופא ציבורי אך אם יש רופא מאד מומלץ בתחום הפרטיאשמח לקבל את פרטיו. שוב תודה

זואילי

New member
אז בואי תשמעי מה הגניקולוג יציע

ומשם תתקדמי. (ובקשי ממנו בינתיים את הבדיקות שאת יכולה להתחיל לעשות). ורק תדעי שכמטופלת מכבי, אם ידובר על הזרעות - את יכולה לעשות באסותא השלום ואם מדובר על IVF אז יש את אסותא רמת החייל. בשני המקומות ובשתי האופציות את יכולה להתקבל עם טופס 17 כי זה בי"ח של הקופה שלך. ופה יש לך חיסכון יפה. עכשיו את צריכה להחליט שוב, אם את רוצה רופא אחד ויחיד שמטפל במקרה שלך, הוא פותח לך תיק, הוא קובע תוכנית טיפול, הוא מלווה אותך ורק הוא מחליט לגבייך (ונותן את הנחיותיו לך או לאחיות שיוצרות עמך קשר ומנחות אותך). וזה - פרטי. אם את מעוניינת ברופא ציבורי (שעובד באסותא) ונגיד מדובר כרגע על הזרעות, אז באסותא השלום נמצאים כל התותחים הידועים (רופאי פריון בעלי שם) אבל לא כולם מתייחסים גם לאנדו... אולי מהם רק פרופ' זיידמן שהוא אחד ממומלצי הפורום. (לא מכירה אותו מנסיון). כשאת מטופלת בשיטה של הציבורי - כל רופא שנמצא ביום שאת מגיעה למעקב - יעלעל לך בתיק ויקבל החלטה. אין לך רופא אחד בלבד ספציפי. את אותו הדבר את יכולה גם לעשות דרך בית חולים רגיל (נגיד איכילוב). כשמדובר כמובן בבחירת רופא בציבורי.

מירית117

New member
היי שירה

ברוכה הבאה ומאחלת שזמנך איתנו יהיה קצר
, המומחית כבר ענתה לך , אני רק אוסיף שגם אם הכל נראה מעורפל ומלא במושגים לא ברורים כרגע , לאט לאט הכל התבהר והסימני שאלה שמתרוצצים אצלך כרגע בראש יהפכו לתמונה ברורה יותר. בהצלחה במהרה

שלום לך ו ברוכה הבאה

קיבלת תשובה מצויינת מזואלי. אני אישית ממליצה על פרטי...כמובן שאם יש את האפשרות ....... מי שעובד עם מכבי .... כלומר שמקבלים החזר .....הם פרופ' משיח, פרופ' זיידמן, פרופ' שולמן. ..... שיהיה בהצלחה

קיבלת תשובות מצויינות

ואני ממליצה על רפואה ציבורית. תשמרי את התותחים הפרטיים לאח"כ בתקווה שלא תצטרכי. פרטי זה מאד מאד יקר ולא תמיד צריך.

למעלה