זקוקה לעצה

אירנה83

New member
זקוקה לעצה

שלום רב, השנה סיימתי תואר ראשון בפסיכולוגיה ובתקשורת. רציתי להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית. הבעיה היא שמאוד קשה להתקבל לשם והנתונים שלי בינוניים (אני יכולה להגיש מועמדות רק ל-2 מוסדות לימוד שזה אומר שהסיכוי שלי להתקבל הוא די נמוך). אני מתלבטת לאן להמשיך מכאן? הייתי רוצה לעסוק בטיפול או בארגון. חשבתי אפילו לנסות להתקבל לתואר ראשון בפזיותרפיה בשנה הבאה, אבל זה עוד 4 שנים של עוד תואר ראשון. הייתי רוצה לבדוק לאן אני יכולה להמשיך מבחינה מקצועית עם התואר שכבר יש לי. בתודה מראש, אירנה

עצה

שלום אירנה, הנושא של "מה לעשות עם התואר הראשון שלי בפסיכולוגיה" עולה בפורום הזה הרבה. אני מבינה את מצבך מניסיון אישי. לפי מה שאת מתארת מה שמעניין אותך הם נושאים של טיפול וארגון. זה מצויין שיש לך כיוון. עם זאת, זה מאוד כללי. טיפול וארגון הם שני נושאים שונים לרוב וכל אחד מהם הוא כללי מאוד. מה שהייתי מציעה לך לעשות זה: 1. לברר לעצמך טוב יותר מה זה בדיוק טיפול ו/או ארגון עבורך. (למשל: טיפול באנשים מבוגרים/ילדים, עם/בלי מוגבלות כלשהיא, ע"י שיטת טיפול מסויימת/ ע"י שיחה/ באמצעים רפואיים ,וכד'...). 2. לברר באיזה מקצועות אפשר לתת לזה ביטוי. 3. לשקול כל מקצוע לפי רווח והפסד ולהכניס לשיקולים גם את משך הלימודים. מקצועות אפשריים: קלינאות תקשורת, אימון אישי, משאבי אנוש, עבודה סוציאלית, תראפיות שונות, הנחיית קבוצות ועוד... בהצלחה, ניבה

אירנה83

New member
איפה אפשר לברר באיזה מקצועות באים לידי ביטוי

הדברים שמעניינים אותי במקצוע? ועוד שאלה - מה זה בדיוק אומר משאבי אנוש? בתודה, אירנה

לאירנה

היי אירנה, לברר באיזה מקצועות באים לידי ביטוי הדברים שמעניינים אותך אפשר במספר דרכים: אפשר לברר באינטרנט על המקצועות האלה באתרים של מוסדות לימוד או של מקומות שעוסקים בכך. (למשל: אתר של חברת השמה). אפשר לחפש סביבך ובתקשורת או באינטרנט אנשים שעוסקים במקצוע שעשוי לעניין אותך ואז לברר מה הם עושים ומה הם למדו. אפשר והכי רצוי לדבר עם אנשים שעוסקים במה שאת היית רוצה לעסוק ולשאול אותם על המקצוע עצמו, על מה הם עושים בפועל, מה הכי מעניין אותם במה שהם עושים, איך הם הגיעו לתפקיד ומה הם למדו. כשתדעי יותר על המקצועות השונים תוכלי לדעת האם יש בהם ביטוי למה שאת רוצה. הרי הרבה פעמים אנחנו לא יודעים באמת עד הסוף על מה שאנחנו מחפשים. אני מאמינה שמסביבך יש מגוון מקצועות ואת עוברת לידם לפעמים בלי לשים לב. פשוט תפתחי עיניים, תבררי, שימי לב אליהם. משאבי אנוש הוא כל התחום העוסק בניהול והשמה של כוח אדם. ישנן חברות שונות המחזיקות אגף של כוח אדם המטפל במיון עובדים, השמתם בתפקיד, וכד'. בנוסף, ישנן חברות השמה המתמחות במיון עובדים, הכשרה והשמה. ישנן גם חברות כוח אדם קטנות שעוסקות במיון עובדים. ישנם תארים שונים בתחום החל מתואר ראשון, שני וגם תארים מקצועיים. בהצלחה, ניבה

למעלה