זקוקה לעצה

calila

New member
זקוקה לעצה

שלום לכולם אני חדשה בפורום אבל מקריאה של תכתובות שהיו פה אני חושבת שיש לכם מה להציע לי וההפך אנחנו חיים בחו"ל ורוצים לבנות את בית חלומותינו באחד מיישובי הגליל המערבי, קנינו מגרש ואנו עומדים בפני הגשה להיתר בנייה, ראיתי שכותבת אחרת שלחה את התוכניות שלה לעיון וקיבלה המון תגובות בונות וגם אני הייתי רוצה לשמוע חוות דעת של אנשים והצעות לשיפור, חשוב לנו להמנע עד כמה שניתן מטעויות היות ואנחנו לא נמצאים בארץ וגם לא נמצא בזמן הבנייה. קצת רקע על המגרש: מגרש של 750 מר" מקסימום מותר לבנייה 300 מר", המגרש פינתי, טרפזי בעל שיפוע גדול בין גובה הכניסה לבית (מכביש קיים) לבין המפלס התחתון של המגרש מה שמחייב למעשה לבנות בית מדורג (2 קומות - דרישת היישוב) ובניית קיר תומך של כ 8 מטר. הקומה התחתונה היא קומת חדרי השינה ומתוכננת להפוך ליחידת דיור כאשר הילדים יצאו מהבית אשמח לשמוע הצעות לשיפור חוות דעת או כל דבר שאתם חושבים שכדאי לי לדעת בברכה זקוקה לעזרה

calila

New member
וקומת החדרים

הנה קומת החדרים, קומה מתחת לקומת הכניסה

calila

New member
אופס, שלחתי פעמיים את קומת החדרים

הנה קומת הכניסה

Dfengshui

New member
כמה הארות מהירות

בסדר אקראי לחלוטין. 1. בחדר שינה 3, מיקום המיטה לא מוצלח. עדיף לסובב, כך שראש המיטה יהיה מתחת לחלון, בלית ברירה אחרת. 2. אין אמבטיה בקומת הילדים, רק טוש. אני מניחה שכך רציתם, אבל למקרה שסתם לא שמתם לב...
3. המטבח סגור בקיר, שנראה לי קיר מלא ולא חצי קיר. זה יוצר 2 בעיות בעיני. האחת, שכדי להגיע מהמטבח לפינת האוכל, צריך לעשות דרך ארוכה ולא נוחה. הבעיה השניה היא עניין של טעם. אני אוהבת שכאשר נכנסים לבית רואים מרחב פתוח. הקיר של המטבח יוצר אצלכם מצב של חלל סגור ולא מרווח מהכניסה עד החלל של פינת האוכל והסלון. מעין מסדרון כזה. במינימום, כדאי להפוך את הקיר לחצי קיר, אבל אני הייתי מעדיפה שהאדריכל ישנה בתוכנית משהו בסיסי יותר. בסה"כ נראית תוכנית חביבה

calila

New member
תודה גליה

אכן, אין אמבטיה בכל הבית היות והילדים שלי כבר גדולים ואין בתכנון ילדים נוספים, לכן גם הצבתי מיטה זוגית בכל חדר כי זו הדרישה אם כי הם לא משורטטים במיקום הסופי שלהם כך שמיקום המיטה לא רלוונטי לבנייה כרגע, אבל תודה על התגובה, לגבי במטבח אני מסכימה איתך ואכן פתחתי את תכנון המטבח שוב, גם אני חשבתי שהפינה הזו חוסמת את הבית ולכן לפחות חלק ממנו יהיה חצי גובה, לצערי אני צריכה קירות לארונות מטבח כי לאורך הקיר החצוני יש לי בעיקר חלונות ... אשמח לשמוע הצעות לתיקון המטבח תוך מחשבה על ארונות, אני מבשלת המון (אין ברירה, יש לי 3 בנים מתבגרים) ויש לי הרבה ציוד מטבח שצריך אחסון

fireman

New member
שלום לך.....

עברתי על התוכניות שלך....אני אהבתי את התכנון....כתבתי תגובה מאוד ארוכה עם המון הערות ובסוף התחרטתי ולא שלחתי כי לא הייתי כל כך שלם עם חלק מההצעות שלי. היות וכתבת שיש לך ילדים מתבגרים אני חוזר בי ומחליט שכן להגיב אך באופן חלקי. לכל חדר שינה מוצמד חדרון שאין לו שום הגדרה בתוכנית, אני מניח שמדובר בחדר ארונות ואני תוהה למה? אין שום סיבה שיהיה חדר ארונות צמוד לכל חדר שינה מלבד יחידת ההורים שכן בחדר ההורים גרים בד"כ שני אנשים ושם יש צורך בארון גדול מאוד או בחדר ארונות למתבגר הממוצע ארון 2 דלתות יספיק בהחלט....אני מסתדר אפילו עם ארון של דלת אחת ברוחב של חצי מטר.... את כל החדרונים הללו להגדיל טיפה ברוחב ב20 ס"מ ולהפוך למקלחון+שירותים צמודים בכל חדר, הילדים המתבגרים שלך יעדיפו מאוד את האופציה הזו על החדר ארונות\מחסן\לא מוגדר הזה. את הממ"ד בשלב מאוחר יותר, אם לא הוקצה לו שימוש (כחדר שינה) הייתי הופך במקרה הצורך לחדר ארונות. הערה אחרונה.... אם אין לכם נוף מיוחד שבגללו יש סיבה משמעותי לשלושה!!! חלונות בחדר שינה אחד הייתי מציע לצמצם את כמות החלונות אחרת תגיעו לסעיף אלומיניום בלבד של 200 אלף ש"ח.

calila

New member
קודם כל תודה רבה על התגובה, אכן טוב לשמוע

מאנשים אחרים, נכון, הקוביות הן אכן חדרי ארונות, אנחנו חיים כרגע בארה"ב ויש חדרי ארונות בכל חדר וראינו שהילדים צוברים אוספים וחפצים וצריך מקום לאחסן, שני חדרי שרותים בקומה של 3 ילדים נראה לי מספיק, יש עוד שניים בקומה למעלה.... אבל בהחלט אדבר עם הגדול ונראה מה הוא מעדיף, המגרש בגליל וממוקם גבוה על ההר, אם יש משהו שלא חסר מכל כוון זה נוף, אבל לא חושבת שכל החלונות שבשרטוט ישארו, זה השלב שבו אנחנו נמצאים עכשיו, להחליט כמה חלונות, איזה גודל ואיפה למקם אותם, חשוב להבין שכל הרוח מגיעה מהמערב ולכן יש לא מעט חלונות בכוון זה, לכוון דרום ננסה לצמצם, אגב כבר קיבלתי הערכת מחיר לאלומיניום ואתה לא רחוק ממה שקיבלנו מה דעתך על גודל החדרים? יש רעיון למטבח? אולי לשנות מיקום של האביזרים (כיור, תנור, מדיח) לחלוקה שונה של המטבח?

fireman

New member
כלל פשוט מאוד

כשיש איפה לאחסן שטויות, מאחסנים שטויות, כשאין איפה לאחסן שטויות לא צוברים שטויות ולא מאחסנים שטויות. את מה שלא צריך, מעיפים, אין שום סיבה שלחדר יהיה מחסן צמוד או חדר ארונות צמוד, ככה אני רואה את זה לפחות. כשלילדים יש פחות מקום לצבור שטויות הם צוברים פחות שטויות. צריך לנצל את השטח הזה לשימוש יעיל ופרקטי יותר שיתאים לטווח ארוך. אני בטוח שהבן הגדול שלך יעדיף את אופציית השירותים והמקלחת ע"ח המחסן הזה, אם הוא יעדיף, אל תחשבי פעמיים, תשני את זה בכל החדרים. הגודל של החדרים פשוט פנטסטי ולכן לא חשבתי פעמיים על ההצעה לקחת משטח רצפת החדר עוד 20 ס"מ לטובת אופציית המקלחון+שירותים במקום חדר הארונות. לגבי המטבח. אני אצרף שרטוט. במילים: להוריד את הקיר, לחתוך צלע של המטבח פיצוי על שטח אחסון יבוא בדמות אי גדול, מצד אחד מקומות ישיבה, מצד שני ארונות אחסון, אופציה קיימת להעביר כיור\גז\תנור\.... לתוך האי זה יתן תחושה מצויינת של open space ויראה הרבה יותר טוב ביחוד כאשר המטבח צמוד לפינת האוכל, תהיה לזה איזושהי המשכיות מעניינת, אני הייתי מציע לבנות את הארונות, האי ופינת האוכל באותו סגנון עיצובי בכדי לשמור על האחידות.

eranshap

New member
אם כבר הולכים על שירטוט....

אז מה שכתבתי מוקדם יותר הוא ברעיון כך וניתן להחליט אם רוצים לחבר האי לשולחן אוכל או לא

calila

New member
אהבתי את הרעיון של המטבח, עם האי, נראה לי

מאוד, אני בטוח משנה את התכנון, וואו, תודה

יוברה

New member
חלונות לדרום

אני לא מבינה גדולה בלבנות בתים (לכן אני כאן...) אך כמי שמתגוררת תקופה בגליל, אני ממליצה לך לא לוותר על החלונות לדרום. הם מקור האור והשמש שלנו בחורף. בלעדייהם היה כאן חשוך וקר. מהמערב מגיע נוף אבל גם רוח וגשם. מומלץ להתייעץ עם אדריכל שיתן פתרונות איך להכניס את השמש בחורף הביתה. שמש בחורף זה חיים. לא פחות.

צימעס

New member
../images/Emo45.gif כמה שיותר חלונות לדרום.

אני גרתי (בגליל) כמה שנים (+כל הילדות שלי) עם חלון דרומי גודל, ושנה בשני בתים (כמעט) בלי חלונות דרומיים. הבדל של שמים וארץ. בקיץ השמש גבוהה, וכדי שלא תכנס שמש דרומית צריך להצםל מעט, כך שזו לא בעיה. גם אני ממליצה להעזר במי שמכיר בניה אקלימית, יודע לחשב מהלך של השמש, ומכיר את מז"א במקום בו את הולכת לבנות.

eranshap

New member
תוכנית נחמדה. לגבי המטבח

הייתי שוקל לבטל בכלל את הקיר הפנימי - גם לא בחצי גובה הייתי מוסיף אי - וממקם בו את הכיריים והתנור, כדי: 1. לייצר את המשולש המפורסם... 2. לתת בו שטחי אחסון נוספים ובנוסף - מסובב את שולחן האוכל של האורחים ב 90 מעלות כך שיהיה בקווים מקבילים לאי (אלא אם כן הנוף המיוחד "מכתיב "להעמיד אותו בצורה הקיימת). כך גם מרוויחים הרמוניה (לטעמי) ומונעים את הצורך לעקוף את שולחן בדרך לסלון - המעבר מהכניסה לסלון הרבה יותר רחב בהצלחה לכם ואיזה כיף !

Z ליאור

New member
ישנם אלמנטים נחמדים בבית

לדעתי יש בעיה בתיכנון קומת הכניסה , שימי לב שאורחים נכנסים בדלת הבית הם צרכים לעבור דרך מכשולים (במעין מסדרון ארוך כמעט 10 מטר ) לעקוף שולחן אוכל ורק אז להגיע לסלון ,בקיצור בעיה בן המטבח ,פינת אוכל, סלון. אני הייתי בודק את החלפת הצדדים ז"א ובגדול שכל יחידת ההורים חדר עבודה עוברת למיקום הסלון ופינת האוכל, ולהיפך יחידת הסלון ופית האוכל עוברת לאזר יחידת הורים חדר עבודה ,זה עושה שכל גם בחלוקת השטח החיצוני .והיתרון הגדול זה יפתח לך את הבית . עוד פעם קומת חדרי הילדים יש בעיה בחלוקה לא הגיוני שבבית בגודל ישנו מסדרון ,את יורדת במדרגות ונופלת על הממ"ד מסתובבת 180 מעלות ומסדרון 5 מטר עד שמגעים לחלוקה לדעתי הטעות בקומה זו היא קריטית המדרגות דופקות את התכנון ומבזבזות לכם שטח יקר וגורמות לאי נוחות וחוסר פונקציונאליות. גודל חדרים נהדר תכנון חדרים נהדר ,רעיון טוב חדר ארונות /מקלחת שרותי ילדים בכל חדר אהבתי את תכנון חדר ההורים הבעיה המרכזית בבית היא חוסר זרימה (חוסר מעוף ) מקווה שעזרתי זו הכוונה

Z ליאור

New member
מטבח..

יש את "המשלוש הקדוש"שבראש הקודקוד כיור ולאחר מכן בכל צלע תנור , ומקרר, אצלך במטבח זה לא קיים . בנוסף שמתי לב שמיקמתם את הכיור בצמוד לפתח המזוה לדעתי טעות צריך להיות במרכז השיש ולא ליד פתח שנכנסים ויוצאים . בקיצור יש בעיה של פונקציונאליות במטבח ( במיוחד למי שאוהב לבשל הרבה) מה שכן אהבתי את המזווה והחנייה , רואים שאתם חושבים אמריקאית .. למה לחזור ....

calila

New member
אכן יש בעיה עם המטבח, ציינתי שזה נפתח לדיון

הבעיה שלי היא שאני לא יכולה ללכת ליועצי מטבחים כי פה בארה"ב כל מבנה המטבח שונה, אין לי מושג למה, אבל הנה, מה שיש בשרטוט זה מה שהוצע לי פה, גם אני חשה שמשהו לא "דופק" במטבח ולא הצלחתי להצביע על הבעיה, יכול להיות שזה, כמו שאתה מציין "המשולש הקדוש" שחסר, אני צריכה לשבת על זה כמה שעות, פתוחה לכל רעיון ... אכן חושבים אמריקאית ... למה לחזור? געגועים ....

fireman

New member
נתתי לך למעלה רעיון מעניין

בנוגע למטבח..... אני אוסיף כאן ואציין שהאופציה שנתתי שם תאפשר להזיז את המיקום של "מרכיבי המשולש" בגלל אופציית האי. ראיתי שיש כאן הערות בנוגע לזרימה..... המצב הקיים לפי התוכנית מרגיש בקומה התחתונה כמו הליכה במסדרון. הורדת הקיר כפי שעשיתי בשרטוט המתוקן שהעליתי, שינוי המטבח מבחינת סידור הארונות ואני מוסיף כאן, מדרגות עם מעקה מינימליסטי כשהאלמנט הבולט בו הוא זכוכית יאפשר זרימה כמו באוטוסטראדה!
זה פשוט "יפתח" את כל הקומה.

calila

New member
דווקא מעוף יש אבל עם הזרימה אכן יש בעיה

אני אפנה את ההצעה לאדריכל ונראה מה הוא יציע, תודה

פיטנגו4

New member
אני אשמח מאד להגיב אבל

מכיוון שהתחום שלי הוא החוץ, ומכיוון שכאן הטופוגרפיה משמעותית מאד, אז כדאי שתצרפי אותה. מה הגבהים של כל דבר: הכביש, הבית, מגרשים שכנים. וגם סימון של הצפון (בבקשה על השרטוט ולא בכתב ! אפילו בכתב יד על השרטוט זה עדיף ממלל ארוך !)

למעלה