זקוקה לעצה o

b e c k y

New member
מלבד המשפט האחרון, אני מסכימה אתך.

המשפט האחרון לא רלוונטי לכלום.
אז מה אם אין יותר טובים (יש! תמיד יש!) זה לא משא ומתן. או שטוב לה, או שלא. היא לא צריכה להשאר איתו רק כי כל השאר זבל.
להיות לבד זו אופציה יותר טובה מלהיות בזוגיות מתסכלת.

לי בא

New member
מסכימה איתך

לא נשארים בקשר רק כי אין יותר טובים ממנו.
אני בטוחה שיש.

מי שנשאר בזוגיות רק כי השמועות מספרות שהשוק בחוץ לא שווה כלום וכולם אותו דבר ובלה בלה בלה ... מתפשר על אחד הדברים הכי חשובים בחיים,
כן להישאר ולנסות להלחם אם קיימת שם עדיין אהבה ויש סיכוי להציל אותם, במידה שהאהבה מזמן מתה, אין סיכוי להחזיר אותה ונשארים רק כי בחוץ לא משהו, מפספסים את כל החיים,
על כל מה שמשתמע מכך.
בדרך הזאת מאבדים את כל הסיכויים לחיות את החיים שלנו מתוך אושר ואהבה, אנחנו באמת חיים רק פעם אחת למה לא לחיות אותם כמו שצריך עד הסוף?

drorbar19

New member
את טועה מותק

בהנחה שהיא לא נפלה על זבל שמכה אותה ומתייחס אליה כמו אל רכוש מיותר,
אלא על אדם נורמטיבי, רגיל שנלחם יחד איתה על הזוגיות ועל מקומם בחיים בקהילה מאוד מורכבת.
ושבעבר הייתה אהבה, והדדיות והיה קשר טוב (לדבריה עדיין יש תשוקה).
אז ההשערה שלי היא שהם נפלו כמו כולם למלכודת השגרה, הוא רואה בה מובנת מאליה ולא מתאמץ בשיט, נוח לו כמו שזה עכשיו (יש לו בת זוג, יש לו זיון קבוע שדי נדיר לרווקים בקהילות דתיות, יש לו טבחית ומנקה ולמי להתבכיין) והיא אולי לא יודעת מה לעשות ואיך לקדם את היחסים שלהם לשלב הבא שכל כך חשוב לה.
המלכודת הזו אורבת לכולנו (ברובינו המוחלט בפורום הזה היא אפילו הצליחה לבצע את זממה). היא גורמת לנו לזלזל במה שיש, להפסיק להתאמץ ולחשוב שמעבר לפינה יש גמל מזהב.
וזה לא נכון.
טיב הקשר לא תלוי רק בבן הזוג, אלא הרבה מאוד בנו. אם היה קשר טוב ומספק, אז רק לנו יש את הכח להחזיר אותו למצב הזה. אנחנו יכולים לגרום לבן הזוג לחזור להשקיע ולהפיח אהבה משיכה ותשוקה בקשר (ואז למעשה יש הכל, ואפשר גם להתקדם).
אם היא תוותר, כנראה שהיא תמצא מישהו שיעשה לה המון טוב וכיף, היא תהייה מאושרת להפליא לכמה שנים, אבל אם החא לא תפעל אחרת ממה שהיא פעלה עד כה, אז היא תגיע בדיוק לאותו מקום של חוסר השקעה ויחסנו לאן (ואולי עם עוד ילד קטן בצד). המישהו החדש לא יהיה יותר טוב.
הטוב צריך לנבוע ממנה ולגרום לסובבים אותה להתנהג באופן דומה.

b e c k y

New member
כשהודעתי שאני מתגרשת,

שאלו אותי אם נפלתי על הראש. ואיך אני הולכת מגבר כל כך מצויין שלא מכה אותי, מפרנס אותנו והכל בסדר אצלו.
רק שאף אחד בעולם לא גרם לי לבכות כל יום כמו שהוא גרם. ואף אחד לא גרם לי להרגיש כל כך מתה על ידו כמו שהוא גרם.
זה לא מספיק שיהיה לך דופק, וגליון הרשעות ריק. זוגיות היא הרבה יותר מזה. ולמרות שהיא מחייבת השקעה, היא לא צריכה להיות עבודה כל כך קשה.

אהבה, קשר טוב, ותשוקה. ש ולא חסר

הבעיה היא הדדיות.הוא נוח לו המצב הנוכחי.ילדיו עדיין צעירים והקשר עם דרישתו. מאוד מורכב היא עזבה לחלוטין את שמירת המצוות.החבר שלה גוי, הוא למעשה ההורה המשמורן כאשר הסדרי האמה. כמעט שוויוניים אבל בת לא לאכלס אצל האמא בגלל בעיות כשרות לבן פחות אכפת. האיש אוכל את הלב ובוצע כי היא האמא של הילדים........לכן קשה כיום להתקדם אבל אני לא אוכל להמשיך כך הרבה זמן אני רוצה למסד את הקשר לדבריו גם הוא אבל צריך להזהר לעשות זאת לאט יש גורם מקצועי בתמונה......מתפללת

לטוב.....

בואי נלך לסוף

אנשים לא משתנים
בטח לא בשביל מישהו אחר או קשר עם מישהו אחר.

זו הההצעה. זה האיש. כמו שהוא. לרע ולטוב.
Take it or leave it

למעלה