זקוקה לעצה טובה

זקוקה לעצה טובה

אנחנו בתחילת עבודה עם אדריכל. מלכתחילה התכנית שלנו היתה לבנות בית 160 מ"ר שיכלול 4 חדרים שאחד מהם ממ"ד ובנוסף פינת משפחה, ולכך יש לנו תקציב מכובד. במהלך הזמן חשבנו להוסיף מרתף אך בגלל העלויות החלטנו שהוא ישמש כיחידה להשכרה עד שנוכל להסתדר. אתמול כשישבנו עם האדריכל עלה רעיון של להקטין את הבית לגודל של 130-140 מ"ר, לוותר על פינת משפחה ולעשות מרתף ברמת גימור נמוכה, ללא חלוקה פנימית וכו', שישמש אותנו. המקרה האחרון קורץ לנו רק שאז נצטרך לבנות ביותר ממה שתכננו (השטח בסה"כ גדול יותר) ומבחינה כלכלית אנחנו מסוגלים לכך אבל על הקצה וכנראה לא ישאר לנו כסף לאיבזור, גינה וכו וכו'... אשמח מאוד לשמוע את דעתכם בנושא.

איריסג

New member
אישית, הייתי נשארת עפ האופציה

הראשונה. מרתף , אין מה לעשות - זה לא משהו שישמש אתכם ביום יום. ובסופו של דבר - אתם בונים בית עבורכם. אז גם להצטמצם בשטח המחייה שלכם, וגם שיעלה יותר וגם לוותר על גינה וכו'? נראה לי לא הגיוני.

אבל איריסג

המרתף ישמש כפינת משפחה, צעצועים לילדים וכו', זה החלום שלנו. הילדים עושים בלגן מתחת לבית

בינא

Member
ילדים עושים "בלגן" מכניסים למרתף...???

קורס מזורז בחינוך הורים יהיה זול בהרבה ממרתף. בניית קומה אחת עם גג דו שיפועי ומקום משחק וחדרי ילדים בקומת הגג יהיה, כלכלית, הפיתרון הזול ביותר וגם הנכון ביותר מבחינה חינוכית. את פינת הרעש עושים על תקרת הממ"ד העשויה מבטון מזויין ואת המדרגות מצפים בשטיח במתיחה, כמו גם את פינות הילדים וחדריהם. יש אפילו שטיחים לאלרגים כך שאין עם זה בעיה. משתמשים בשיפועי הגג כדי ליצור נישות נמוכות בהן ילדים קטנים אוהבים לשחק ובעתיד ניתן להפוך נישות אלה למקומות האכסון למשחקים, לגיטרה ולבגדים. את הגג מבצעים מפנל מבודד ורעפים עם תקרת גבס משופעת וכך מרוויחים גם בידוד, גם אקוסטיקה משופרת וגם חוסכים כסף על חימום וקרור...על בניה ירוקה שמעתם? זה זה!

איריסג

New member
סורי, מסכימה עם בינא לעניין החינוכי

... בעיני - פינת משפחה כשמה כן היא - צריכה לאחד את כל המשפחה. חוץ מזה, מרתפים , מטבעם, גם אם עושים להם איטום ממשמצויין - מועדים לפורענות מבחינת גז ראדון, טחב וכו'. לא מקום שהייתי רוצה שהילדים שלי יבלו את מיטב השעות שלהם בבית.

calya

New member
אני דווקא בעד המרתף.

בשיקול קר - על בניה בקומת הקרקע אפשר "להתחרט" אחר כך - לבנות כשיש כסף. על מרתף לא. ובשיקול קר נוסף - מרתף מעלה את ערך הבית. אם תרצו למכור ויבוא מישהו שרוצה בית גדול וישאל "אפשר להגדיל את הבית?" תגידו "כן יש אחוזי בניה". אם הוא ירצה בית עם מרתף... הוא בכלל לא יבוא לקנות. כי זה אבוד. אני בדקתי אופציה (תמחירית) להוריד את היסודות עד המרתף ולבנות קירות בלוקים פשוטים ואז להכניס חול ולסגור. (משהו כזה, סליחה אם אני לא מדייקת מבחינת קונסטרוקציה איך עושים את זה). זו עלות מינימלית והיא מאפשרת בעתיד להביא מחפרון ולבנות מרתף מתחת לבית. אבל אני בהחלט הייתי בונה מרתף, כי אני כן אוהבת "להוריד את הבלאגן של הילדים למטה". או בכלל לכל מקום שהוא מוכן ללכת

בבקשה תכתבו עוד דעות מנסיון ממש חשוב לי לשמוע

חוץ מזה אנחנו מתכוונים שהמרתף יהיה עם גרם מדרגות פתוח יחסית ועם חצר אנגלית רחבה כך שהוא לא יהיה חלק נפרד לחלוטין מהבית בשלב זה. אלא אם כן מסיבות כלכליות נאלץ להשכיר אותו. האם אופציה כזו נשמעת הגיונית? אנחנו שומעים קולות שונים-יש כאלו שאומרים:" מה פתאום הילדים לא ירדו למרתף" ויש כאלו שטוענים שבכלל לא משתמשים בפינת משפחה. בכל מקרה אנחנו מתכננים את המרתף כך שיהיה חלק מהבית, שנוכל לשהות בו כמו בפינת משפחה וגם הילדים יוכלו לשחק בו.

THE UNDER TAKER

New member
../images/Emo6.gif צריך להביא לכם את סופר נני . איזה בלגאן?

את כל הצעצועים המיותרים שאתם קוניים ללא הפסק ? בשביל זה יש מחסן . 3 בנות גידלתי וגם רוממתי , לא היה לי בלגאן אף פעם , בבית קרקע בונים לכל ילד חדר למה שהדברים שלו יסתובבו במקומות אחרים ?

calya

New member
כי לא כולם בוחרים לחנך, לגדל ולחיות עם הילדים

שלהם באותה הצורה
אין "דרך אחת נכונה". יפה שאצלך חיים ככה, אצלי אחרת. בלאגן זה לא תמיד צעצועים שקונים ללא הפסקה (דווקא לא לרוב) זה גם חומרי יצירה, ציורים, דפים שכתבו עליהם ודפים שגזרו אותם ועוד ועוד. ילדים חיים ועושים בלאגן. אם אתה בוחר שכל אחד יעשה את זה במרחב הפרטי שלו או לחיות כך שכולם עושים בלאגן ביחד - עניין של גישה ובחירה.

calya צודקת

אבל המרתף חייב להיות מותכנן כראוי כלומר: חלונות גדולים ככל האפשר, תקרה גבוהה ,רצוי חצר אנגלית,כניסה ניפרדת או הכנה לכניסה שכזו , הכנה לשרותים, מקלחת, מקום למכונת כביסה ,מיבש, הכנה למטבחון מיזוג ראוי וכמובן איטום מעולה והדגש על מעולה. אם אפשר הפרדה של אספקת החשמל והמיים. מרתף מעין זה הוא למעשה יחידה נפרדת משדרג רבות את הבית מעלה את ערכו ויאפשר להם השכרת הנכס בהמשך עם תוספת נאה לתזרים המזומנים שלכם. מרתף שאינו מתוכנן כראוי הופך לפיל לבן או כמו שנאמר כאן באחד השרשורים למערה תחובה ומסריחה אבל תיכנון נאות יהפוך המרתף למשדרג של הבית.

calya

New member
באחד הישובים השכנים לי יש מישהו

שאצלו זה הפוך
מרתף עם בריכה ורצפה שמתרוממת כך שבחורף הוא מרתף ובקיץ הוא בריכה. (או גם סתם ככה, הבריכה כמובן מחוממת...)

גרזנית

New member
אני בעד המרתף

לא תוכלו להוסיף אח"כ. מניסיוני, הצרכים מבית עם ילדים קטנים משתנים מאד שהילדים גדלים ואז מרתף הוא נהדר אם אפשר להוריד לשם מתבגר על חבריו, כלי נגינתו, וכו ואז לכל הצדדים יש פרטיות...

onm1

New member
כל אחד רואה את המשבצת שלו וזה בסדר

מי שבונה מרתף יצדיק זאת ומי שלא בונה יהיה נגד --וזה טבעי ,ולכן תתקשו למצוא תשובה חותכת,לגבי שווי הנכס --לכל נכס יש את הקהל יעד שלו ,מין הסתם תמכרו בפחות אבל גם הבניה תהיה זולה יותר ולכן הרווח יהיה דומה.בנית מרתף זה דבר לא זול שדורש ביצוע נכון (שלד יקר ,איטום יקר--וחיבים איטום מעולה ,תשלום לחפירה ,משאבה לביוב ....ועוד )--החצרות האנגליות זה מטרד בחצר הבית וגם לא כל כך בטיחותי לטעמי. אני מניח שהבנת שאני ויתרתי על מרתף--בעיקר כדי לחסוך עלויות,וכי השתכנעתי יותר מדעות הנגד מאשר הבעד. אני רואה את המרתף כמותר מצוין--אבל לא כצורך יום יומי (לא מתאים לשמש כחדי ילדים) . הדבר היחיד שיכול למנף את הבניה הזו זה להשכיר את המרתף לתקופה ארוכה בלב שלם --ואם זה מתאים לך ולא בעיתי מבחינת החוק (או השכנים) ויש ביקוש אני מניח שהתשואה תהיה גבוהה ביחס לעלות (תוך 5-10 שנים מחזירים את העלות)--ואז זה כדאי.

calya

New member
הפוך ../images/Emo6.gif

מי שרוצה ומאמין ביתרונות המרתף בונה מרתף ומי שלא - לא.

calya

New member
ברור ../images/Emo6.gif אבל נראה לי שעל משהו

שעולה כל כך הרבה כסף חושבים קודם ועושים אחר כך.... לא ?

calya

New member
וגם: אם מדברים על ערך הבית אז ללא ספק

זה גם עניין סביבתי. בשכונה שלי למשל אין אף בית בלי מרתף. למעשה התב"ע שלנו כל כך דרקונית *בעד* בניית מרתף שזה טיפשות לא לבנות (למשל - 00 מאד גבוה בהגדרה, כדי שיהיה מרתף מתחת. וגם לא מאשרים *בכלל* שטחי שירות באזורים שאינם מרתף. כלומר אם הייתי בונה בלי, כל הבית היה שטח עיקרי אפילו עם הייתי מנמיכה תקרה וכו'. וכן, אפילו אם הייתי בונה עליית גג). בשכונה כזו אם אנסה למכור ערך הבית שלי יהיה נמוך משל אחרים, כי לכולם יש מרתף. באזור שהורי גרים (מושב בצפון) לאף אחד אין מרתף. אם חסר להם מקום הם פשוט מוסיפים איזה מבנה מאחורי הבית
כי לכולם יש משק או שטחים ענקיים. זה מאד מאד תלוי מה יש לשכנים, כשבאים לקבוע האם זה מעלה או לא משנה את ערך הבית. כי תמיד מוכרים בית "בהשוואה לשכנים שלך".

TALf2007

New member
מרתף כן או לא?

לצערי אני לא יכולה להחליט בשבילך... לדעתי שווה לשכול מול עלויות של קומה שנייה. שווה לחשוב מה אומרות המדרגות בכל הבית כשהן יורדות למרתף או עולות לקומה שניה! מניסיון שלי יש בעיות איורור במרתפים (למרות שאני מאוד אוהבת אותם וגרתי באחד כמה שנים), בעיות צנרת, ביוב ובעיקר איטום! יש העדפה לבנית קונה שניה שתשמש כקומת הורים עם שני חדרי שינה (אחד יכול לשמש ח. עבודה) ומקלחת צמודה ולמתה להשאיר את הילדים כל אחד בחדר ניפרד והממ"ד יהיה חדר בלגן עם טלביזיה ומחשב (ממ"ד מבודד רעש מצויין
) כשיתבגרו תזרקו את המתבגרים למעלה ותעברו למתה וכך תוכלו להפוך הממ"ד לחדר ארונות ולהגדיל את סוויטת ההורים בשטח או לחליפין לתכנן את הקומה התחתונה כך שיהיה אפשר לסגור שני חדרים ומקלחת ולהפוך אותם ליחידה נפרדת עם יציאה מישל עצמה ועוד הצעה לסגור את גרם המדרגות מהבית ולאפשר לו יציאה נפרדת ובכך להפוך את הקומה השניה ליח' נפרדת... כמו שהבנת בתיכנון הכול אפשרי רק צריכים להיות מאוד יצירתיים! ובכלל אם התכוונתם ללכת על 160 מ"ר בלי בעיה והמרתף הוא העניין אולי שווה לוותר על המרתף ולהנות מכל השטח המרווח ומגינה מטופחת! בהצלחה, טל

onm1

New member
דוקא יכול להיות הפוך

אם יש ביקוש באזור ,בתים שנמכרו ליד במחירים גבוהים מאוד (בגלל המרתף)--יעלו את ערך הנכס והקרקע של הבתים הקטנים--והרווח יהיה דומה או אפילו יותר גבוה לבית בלי מרתף--לא לשכוח שמרתף עולה כסף (5000-6000 ש"ח למטר) .--שווי הנכס נקבע ממגוון של דברים פרט למרתף --שטח אדמה ,מיקום ,שכנים,גינה ועוד.מה שכן ,אם שווי הקרקע הוא גבוה מאוד (כלומר מאוד מבוקש) -למרתף יש יתרון ברוב המקרים ,כי יכולים להגיע אנשים בעלי ממון רב ולשים הרבה כסף בשביל מרחב בניה,ואז אם המטרה היא למכור--הרווח יכול לעלות --אני בונה באזור מבוקש,אבל לא של עשירים אלא בעיקר זוגות צעירים --ובמקום כזה יהיה יותר קשה להחזיר עלות של בית גדול מאוד --ויותר קל להרוויח על בית יותר קטן... אבל שוב ,...לכל נכס יהיה קונה.

למעלה