זקוקה לעצה בדחיפות

זקוקה לעצה בדחיפות

בעלי מזה 10 שנים פתח תיק ברבנות ביום ראשון, זה די נחת עלי בהפתעה למרות שגם אני הרגשתי שככה אי אפשר להמשיך... אבל אני עדיין חושבת שאפשר להציל את התא המשפחתי (3 ילדים 3,5,9) בטיפול רציני יסודי ומעמיק. הוא איבד תקוה ובגבול היכולות שלו הוא אומר שניסה הכל. וזה מה שהוא רוצה- להתגרש! הוא ציין שהוא רוצה לעשות את זה יפה ומוסכם על שני הצדדים, ומהר כדי שיוכל כבר לספר לילדים... הוא ממהר וכבר רוצה להגיע להסכם ואני רוצה לעשות את זה נכון ולא במהירות ולחשוב על כל המשמעויות... אנחנו צריכים איש מקצוע, הוא הציע את עורכת הדין שטיפלה בנו (יותר נכון בו) בתיקים של הוצאה לפועל שיש לנו. אני חושבת שכדאי לקחת מגשר שהוא לא עורך דין אלא מישהו מתחום הפסיכולוגיה. איך אשכנע אותו? שלא יבין שאני מנסה להחזיר אותנו יחד והאם אני צודקת? שמגשר כזה עדיף תודה מראש

ariegur1

New member
השם "מגשר במשפחה" מטעה שכן

גישור במשפחה מבצעים רק כששני בני הזוג נחושים להתגרש והגישור אמור להביא את בני הזוג להסכמות בכל הקשור לגירושים. לדעתי - להתגרש אפשר תמיד כך שאת צריכה לנסות לשכנע את בעלך להצטרף לעוד ניסיון באמצעות יועץ מומחה (פסיכולוג או עובד סוציאלי שעוסקים בתחום) מבלי שיבטל את תביעתו. ושוב לדעתי - את צודקת בכך שעוד ניסיון לשלום בית לא יכול להזיק. אריה

מגשר במשפחה

"גישור במשפחה" מבצעים לא רק כששני בני הזוג נחושים להתגרש ורוצים הסכמות בנושא, אלא גם(!) כשבני הזוג עלו על שרטון ורוצים הסכמות ככלל (על משקל זהה ליישוב סכסוכים במשפחה). בהחלט יתכן שמגשר יוציא זוג כזה עם הסכמות כאלו, שיאפשרו את המשך קיום מסגרת הנישואין. חשוב להבין כאן, מהם הגורמים האמיתיים (!) לרצון להתגרש. ביחוד כשזה מגיע לכאורה במפתיע. יש גם צדק בדבריך כי לעיתים עדיף, בעת גירושין, לפנות למגשר. צרפתי לינק המרחיב בנושא.

ariegur1

New member
הדרה, מה שכתב מעניין מבחינת

הגדרות. בוודאי שיש "גישורים במשפחה" שאינם עוסקים בגירושין. למשל סכסוך בין אחים על ירושה. למיטב הבנתי המושג "גישור במשפחה" מתייחס אך ורק לגירושין. גישור בנושאים אחרים במשפחה,על אף שהוא עוסק בסכסוך במשפחה, הוא גישור. אריה

שילה1

New member
נסי ליזום שיחה עם בעלך,במקום נטרלי,

וברוח טובה. לנסיון שלום בית תמיד יש מקום,לטעמי,אלא שאם בעלך נחוש בדעתו-אין הרבה מה לעשות,עם כל הצער שבדבר. במצב כזה,כדאי שתשקלו יחד באיזו דרך לעשות זאת. ראי-כימיה עם המגשר חשובה מאוד,ולא כל מגשר יותר אותה עם כל בני זוג.כך ששאלתך קצת קשה להשבה. מסכימה איתך כי בכל מקרה, עדיף להתגרש בתהליך גישור.

shaio

New member
מהירות...

אכן לא תמיד ישנה הסכמה לגבי מהירות ההתקדמות. תהליך של פרידה הוא תהליך שמצריך הבשלה, שחלקה יכול לקרות גם בתהליך הגישור. אם יש לך תחושה מסוימת לגבי המגשר/ת שאת רוצה, אפשר לשדר את זה אליו. אבל אולי קודם תחשבי לעצמך - למה זה חשוב לך שהמגשר/ת יהיו מתחום הפסיכולוגיה? איך זה יעזור לך? אם תנסחי לעצמך את הסיבות יהיה קל יותר לתקשר אותן לבעלך. ציינת חשש אפשרי של בעלך שאת תנסי "להחזיר אתכם יחד". אני מבין שאת פחות או יותר מסכימה להתגרש. יכול להיות שאחת השאלות הראשונות שצריך לשאול בגישור היא עד כמה הוא בטוח במהלך. משם תוכלו לפתח שיחה על זה. אם תרצי שהנושא הזה יעלה בגישור תוכלי להעלות אותו. לא בגלל שהמגשר/ת יכול/ה לגלוש לתחום הטיפולי, אלא בגלל שזה עוזר לכם להבין איפה אתם עומדים כדי לדעת איך להתייחס למהלך.

עיצה מקצועית

מגשר עדיף! (אומרת מגשרת שהיא גם עורכת דין) העובדה שהוא הלך לעורך דין עדיין אינה אומרת בהכרח מלחמה, רק אם את "עולה על הרכבת "הזאת. עם זאת, יתכן מאוד (כמו שבדרך כלל) מגישים תביעות בעצת עורך דין בכדי לתפוס "סמכות" בבית הדין. העיצה הטובה ביותר בשלב זה , שהוא שלב קריטי : אל !! תיפני לעורך דין בשום אופן - עורך דין בהכרח יעלה אותך על המסלול של רכבת שדוהרת לבית המשפט!! פני למגשר מקצועי- שידע להרגיע את בעלך. מגשר שיוכל להבהיר לבעלך שאין לו מה להפסיד אם תפנו לגישור . בכל מקרה זכויותיו יישמרו. אם הליך הגישור לא יצליח הוא חוזר לבית משפט. על המגשר לדאוג להשגת ארכה להגשת כתב הגנה מצידך. כך, תוכלו בלי לחץ להתדבר בהליך הגישור. עשית נכון עד עכשיו שפנית לייעוץ ולא רצת לעורך דין, תמשיכי כך ובהצלחה!

למעלה