זקוקה לעצה בבקשה!

רונהלה3

New member
זקוקה לעצה בבקשה!

ראשית ,היום נחשפתי לראשונה לפורום הזה,ואני ממש מברכת את הוגי הרעיוןוהכותבים. אני אם לנערה מתבגרת בת 14.5 ,שאובחנה לפני כשנה וחצי כ-ADHD,חייה וחיינו השתנו (לטובה כמובן) מקצה לקצה מרגע נטילת הריטלין. שאלתי- ביתי מעוניינת להצטרף לקורס מסוים אחת לשבוע 4 שעות ,משעה 18:00 עד השעה 22:00 ,בשעות אלה הריטלין אינו משפיע,האם מומלץ בימי הקורס לתת לה כדור נוסף בערב?כיום היא לוקחת שני כדורים של 20.

merav250

New member
ריטלין בערב

רונה שלום, איני רופאה אך אם ל- 2 ילדים מאובחנים. לא כדאי לתת ריטלין בערב כי הוא יכול לגרום לבעיות שינה. דברי עם הרופא המטפל, אולי כדאי שתעבור לקונסרטה במשך היום ואז לשלב עם SR באמצע היום ואולי זה יכסה גם את שעות הערב. כול המלצותי מניסוי טעייה, אך רק הרופא המטפל צריך וראוי שישנה מינון לבתך. חשוב גם הטיפול ההתנהוגתי. איני יודעת באיזה רמה ה- ADHD שלה , אבל לא כדאי שהיא תתייחס לכדור כאל כדור הרגעה. חשוב שבגילה היא גם תתחיל לשלוט על ההתנהגות. אני הצלחתי לעשות זאת עם ADHD קשה בגיל 6. תנסי לברר מה לא הולך טוב בקורס, האם קשה לה להתרכז, האם היא קמה מהכיסא כל הזמן ? חשוב לעשות את הבירור התרופתי, אבל הוא לא תרופת קסם ללא הטיפול ההתנהגותי. שתהייה שבת שלום

zivadina

New member
זאת שאלה מקצועית לרופא

אצרף לד"ר מנור, ונראה אם היא תספיק לענות, כי יש הרבה שאלות. בכל אופן, לא מומלץ לתת כדור אחרי השעה 16:00, כי זה עלול לשבש את השעון הביולוגי. לכן, כדאי לחזור לרופא המטפל ולקבוע אתו מדיניות של טיפול ליום הקורס.

למעלה