זקוקה לעיצות

אוריה11

New member
זקוקה לעיצות

שלום לכולם, אני די חדשה כאן בפורום. וזקוקה לעיצות מבעלי נסיון. אני נשואה כמעט 12 שנים ויש לי שלושה ילדים. במשך רוב שנות נישואי נאלצתי לסבול הערות/פרצופים אינסופיים מחמי וחמותי. בעלי סובל מכך עוד יותר. לפני כשנתיים אירע "פיצוץ" בינינו ומאז אין ביננו כל קשרים. הכוונה היא שחמי וחמותי רואים את הילדים ואת בעלי מתי שהם רוצים אבל הם לא מגיעים אלינו הביתה ואני לא מגיעה אליהם ולא עושים חגים ביחד. מבחינתי זה אידאלי. אני חיה את חיי כרצוני ולא צריכה לסבול מהם יותר. אח של בעלי, במקום לנסות ולקרב ולפשר, מלבה את היצרים (אצל חמי וחמותי) ו"משחק" את הבן הטוב וכל זאת ע"מ לקבל את "הירושה". מבחינתי ומבחינת בעלי אנחנו מצפצפים עליה, אנחנו חושבים אחרת וחיים אחרת, וכסף לא יגרום לנו להתנהג בצורה צבועה ומגעילה כל כך. מצידנו הוא יכול לקחת את הכל. אבל אנחנו לא מוכנים לסלוח לו על ההתנהגות הזאת. ולכן אין יחסים גם ביננו לבין אח של בעלי ומשפחתו. גם אותם לא ראינו כבר שנתיים. הבעיה היא שבכל פעם שאני מנסה לחשוב על למצוא דרך ואולי בכל זאת לעשות מאמץ ולנסות לדבר איתם ולהגיע לאיזו שהיא הבנה הם עושים או אומרים משהו לבעלי או לילדי שמרגיז אותי כל כך ומסיט אותי מיד מהדרך הזאת. לפני שנה היתה לי שיחה עם חמותי בטלפון וניסיתי להסביר לה כל כך הרבה דברים (לא היתה מוכנה להפגש). לא רק שהיא לא הבינה אלא אף באה אלי בטענות וסיימה את השיחה באומרה שאבוא אליהם בחול מועד פסח עם הילדים. חשבתי על כך כל כל הרבה. לא הייתי מסוגלת. הרי היא לא הראתה אפילו סימן אחד שהיא מבטיחה גם להשתנות, או לפחות לנסות להשתנות. הרי הדברים יצוצו שוב מאליהם ולמעשה זה יהיה כך עד המריבה הבאה. חמי וחמותי מזדקנים ולפעמים צר לי עליהם כי אני יודעת שהם מאוד סובלים בשל הריב הזה אך הם לא מוכנים לעשות ולו מאמץ קטן לנסות ולהבין או לשים דברים על השולחן. אין לי בעיה לספוג ביקורת אבל אני לא מוכנה לספוג ביקורת בלי אפשרות להעביר ביקורת ולהגן על עצמי. חמותי אמרה לי שנה שעברה שאני צריכה לבוא אליהם "בגלל הגיל שלהם". היה לי קשה לקבל את זה. אדם שמגיע לגיל שבעים אין לו עדיין הזכות לעשות ככל העולה על רוחו ולצפות שיסלחו לו על כל דבר רק בשל גילו. בינתיים הזמן עובר. שנתיים עברו. בעלי אומר שאין שום תקווה שאי פעם נישר הדורים. מה אתם חושבים? מצטערת שהסיפור ארוך כל כך...

אז מה הבעיה?

הם לא רוצים? לא צריך. לך נוח ככה, אז דיי. שבי בשקט. למה לעורר נמר משנתו? המצפון מציק לך? זו הבעיה? אם לא מציק להם אז למה שיציק לך? לשעתי תשאירי את המצב כמו שהוא ואל תחשבי על זה בכלל. אם הם יעשו איזה צעד בכיוון חיובי אז תשקלי שוב מחדש את כל הנושא.

הגנובה

New member
אוריה שלום../images/Emo70.gif

הסיפור שלך מאוד דומה לסיפור שלי. גם אני שנתיים כבר לא בקשר עם חמי וחמתי - שנתיים של ניתוק מוחלט - חוץ משיחה של בעלי בטלפון עם חמי פעם בשבועיים. לא מזמן היתה לביתי יום הולדת - אף אחד לא התקשר - לא אחים של בעלי ולא ההורים שלו - חמי אמר לבעלי שהיא לא עונה לפלאפון שלו... שקר וכזב
- אני הייתי איתה כל היום - אף אחד לא התקשר
נורא קל לעמוד מן הצד ולהגיד - לא רוצים אז לא צריך - אבל אחרי נסיום כל כך ארוך (אנחנו נשואים כבר 18 שנה) - הגעתי למסקנה ש"לא מדבשם ולא מעוקצם"
... שלא יתקשרו, שלא יבואו, שלא נהיה בקשר... אני היום במצב של אפטיה מוחלטת בכל הנוגע אליהם
- מסרבת להתרגז ומסרבת לחפור בנושא הזה - את תרגישי יותר שלמה עם עצמך ויותר טוב עם עצמך ברגע שתגיעי למסקנה הזאת - מיותר להתרגז ומיותר לריב... הנמר לא משנה את חברבורותיו - אז או שתסבלי את ההתנהגות שלהם - ותביני שאין מה לעשות - זה הם - או שתנתקי את הקשר - אבל כל דבר שתעשי - עשי מתוך השלמה עם המצב - ואז יהיה לך יותר קל.

גם אני איתכם באותה קלחת

ולא מתים מיזה !!!!! להיפך - יש שקט בבית, אין מריבות מה אמרה / לא אמרה אמא שלך , אין מיבות בחגים , ביום שישי ארוחת ערב, ועוד כול מיני ... ניתוק מוחלט עם כל המשפחה, והגיס השני בונה על ירושה, ומלבה גם כן יצרים , אז ??????? פעם חשבתי שאני לבד, אין עוד מיקרים כאלו של נתק מוחלט, היום אני יודעת שאני ממש ממש לאא לבד . את יודעת מה , תארי לך כמה הם נפגעו שיום אחד גונבה לאוזניהם שמועה כי ילדתי את נכדם הבכור, מאז עברו אי אילו שנים והם עדיין כול כך אנשי כבוד ותסלחו לי "דפוקים בראש" , שמוכנים לוותר גם על הנכד. העיקר לא לראות את פרצופי ,והילד - לא מפסיד כלום, עדיין לא יודע שיש בכלל צד שני , ועם הגיל הוא יגדל ישאל ויבין, מה שהחמות לא מבינות זה שהילדים שלנו גדלים לא על שנאה מוצהרת, אבל הם בהחלט קולטים ומפנימים לאורך כול השנים מי פגע באמא שלהם,ומה קרה שם , ויום אחד הם מבינים ואז לגמרי מעיפים את החמות ... זה מה שאני עשיתי למשפחה של אבא שלי אחרי שהבנתי מה עשו לאמא שלי ..

וחשוב לי להגיד עוד משהו

אני ביקשתי שלום , אמרתי נעביר ותכירו את הילד , הם אמרו את הילד כן , אבל אותך לא ... לא רצויה אצלנו , הילד כן רצוי. מובן שלא הסכמנו שנינו , במקרה אתם יודעים .. הילד יצא גם ממנייייייייי

toni 5 tons

New member
את לא זקוקה לעצות אלא לאורך רוח

את יכולה לנסות להזמין את החמים למקום ניטראליושומם (שמורת נחל הבשור\אשכול) ולפני הפגישה יובהר להם מה אסור אליהם לעשות אחרי שהם יכשלו (והם יכשלו) תקחי את הילדים ותעופי משם אחרי שהוצאת להם אויר מהגלגלים... לא יעזור אבל תרגישי הרבה יותר טוב (אם החותנת שלי חונה שם את מוזמנת גם להכניס סוכר במנוע)

למעלה