זקוקה לעיצות

שרון123

New member
זקוקה לעיצות

השאלה היא בקשר להתמודדות עם הילדים בתקופה קשה כפי שכבר כתבתי לא פעם, התקופה האחרונה מאד מאד קשה לי. התקופה הזאת שבין שבועות לסוף אוגוסט היא התקופה בה ירדן גססה לפני שנתיים. אני מרגישה מרוקנת לגמרי מאנרגיות, וגם העבודה החדשה, למרות שהיא מדהימה, פשוט מתישה אותי. אני מגיעה הביתה מפורקת, ורוצה רק לנוח, אלא שהבנים שלי(תאומים בני 7 להזכירכם) זקוקים לי כמובן. הקושי העיקרי הוא מול הכנת שיעורי הבית. שניהם לקויי קשב וריכוז והיפראקטיביים, ולשקד קשה במיוחד. שיעורי הבית הופכים לסיוט מתמשך שלפעמים סוגם לנו את כל הערבים וכל סופי השבוע. אני מוצאת את עצמי מעגלת פינות, מגלה תשובות ומוותרת לו, רק כי כבר אין לי כח. האיש שלי לעומת זאת, חושב שצריך להתעקש איתם, ויוצר אוירה מאד מלחיצה בבית. אני רק רוצה שקט. ברור לי שהדרך נמצאת איפושהו באמצע(אם להודות על האמת, יותר בצד שלו
). אבל לאור מה שעברנו, אני מרגישה שלא שווה להרוס את האוירה בבית, שממילא מאד עדינה, בשביל שיעורי בית. מקווה שהצלחתי להעביר את הדברים, מרגישה שיצא לי מבולבל. מחכה לעיצות

קודם כל קחי ../images/Emo24.gif

הדבר הראשון שעולה בדעתי זה עזרה עם הילדים בעניין שעורי הבית במשך השבוע ואם את והאיש שלך תקחו על עצמכם את הנטל במשותף! בסוף השבוע אז ירווח לכם. יש כל מיני מרכזים ומכונים שקשורים להפרעות קשב וריכוז וכדאי לתלות שם מודעות ויש סטודנטים שמחפשים להם כמה שעות עבודה במשך השבוע ואני בטוחה שישמחו לקחת על עצמם את הנטל תמורת תשלום לא גבוה במיוחד. אולי אפילו רק פעמיים בשבוע זה יספיק על מנת לתת לך קצת מרווח נשימה. למרות שאני מבינה את זה שאת "מעגלת פינות" לפעמים, הרי שהאיש שלך צודק, אם את רוצה שיתקדמו ויצליחו בכוחות עצמם כדאי , עם כל הקושי, לתת להם להתמודד , אבל, עזרה מקצועית לא תזיק. אל תשכחי לנשום עמוק לפעמים. בהצלחה

eaz1514

New member
שרוני יקרה אכן תקופה קשה לפניך

ויהיה קשה לך להתמודד עם כל המטלות והעומס הנפשי. מצדאחד הילדים זקוקים לך, אבל עם המועט שאת איתם כשאת מגיעה הביתה סחוטה את "מבזבזת" בלשבת על השיעורים במקום להקדיש להם זמן כיף ופינוק, את (וכולכם) יוצאת מופסדת מכל הכיוונים. אני רחוקה מגיל שיעורי הבית שנות אור אבל במצבך הייתי לוקחת עזרה לילדים בהכנת שיעורי הבית, תורידי מעצמך את התפקיד הזה, גם מבן זוגך, מה שיפחית את הלחץ בבית. לחץ ותשישות זה הדבר האחרון שאת צריכה, להיפך הסביבה בבית צריכה להיות רגועה עד כמה שאפשר עם 2 שדונים בני 7 והם צריכים לדעת שכשאמא חוזרת יהי להם כיף ולא הסיוט של השיעורים. העברת היטב את הדברים ולנוכח הקושי הנפשי שיתווסף לך בקרוב עם כל הזכרונות, פיזית ונפשית יהיה לך מאוד קשה להתמודד.
אילנה אמא של רונן

avif6

New member
שרון היקרה

כל כך מחמם את הלב לשמוע על ההשתתפות שלך והעזרה שלך שאעני כותב על יעלי. הנה לי עצה קטנה ופשוטה ומאוד מעשית אלייך. מה שעבר עלייך מאוד קשה והכוחות הנפשיים והסבלנות לפעמים אינם בנמצא. אומנם יש מרכזים שעוזרים ונותנים כלים אך הרבה פעמים קשה למצוא אחד כזה ויש כמובן גם את הפן הכלכלי. לדעתי אם עדיין לא ניסית את האופציה הזו ואם את מרגישה עם זה בנוח , כדאי מאוד לפנות ליועצת ומנהלת בית הספר על מנת שיעזרו. הם בטח מבינים את המצב העדין בו את שרוייה וישמחו לעזור לך בכלים מקצועיים, עזרה פיזית לילדים בהכנת השיעורים, כלים להתמודד עם ההיפראקטיביות וכל זה תוך הכרה אישית עם הילדים ולעומתם הילדים עצמם, כבר מכירים את בית הספר וירגישו בנוח מול דמות סמכותית מחנכת וכל זה בדרך כלל ללא עלות. מקווה שעזרתי קצת ומאחל לך הרבה כוחות .

דנדוש2009

New member
הי שרון

ראשית את חייבת לנשום ולהירגע... אחרת תתמוטטי ולא תוכלי לעזור לאף אחד קל להגיד - קשה לביצוע. אחת העיצות שאמר לי בזמנו הפסיכולוג שליווה אותנו בגידול של דניאל הוא " שהורים לא מלמדים" ודגלתי בכך וחייבת לציין שהוקל לי ולדניאל מבחינת היחסים האישיים. אני לא יודעת מה מצבך הכלכלי אבל אם את יכולה תגייסי סטודנט שישב עם הבנים וכך את תוכלי לשמור על מערכת יחסים תקינה איתם ותצאו מאווירת הלחץ. אכן לא שווה להרוס את הבית בשביל שעורי בית... לא אומרת שצריך לוותר אבל מכירה גם אילו שהצליחו בחיים כולל הפרעות הלימודים שהיו להם

שרון123

New member
תודה רבה לכוווווולם על התשובות המחכימות

אני בהחלט מתכוונת ליישם. השנה הזאת כבר נגמרת, אבל אתם צודקים ואני אנסה לקחת יותר עזרה לשנה הבאה. אולי כבר בחופש נמצא מי שישב איתם, כדי שיגיעו מוכנים יותר לכיתה ב'. מה הייתי עושה בלעדיכם

דליה ח

New member
בוקר טוב שרון,

בהמשך לתגובות שקיבלת שעם כולם אני בהחלט מסכימה, אני רוצה לשתף כאן במה שעברתי עם אחד הבנים לפני שנים רבות. בתקופת הבגרויות היה שלב שהכל נתקע, החשק ללימודים, החשק לקום בבוקר בכלל, גיל ההתבגרות כמו שהמורה אמרה אז "לפי הספר". לנו ההורים זה היה סיוט מתמשך. היה לנו מפגש עם חברות שמתמודדות עם הגיל המסובך הזה. והרכזת אמרה משפט שנחרט לי בראש. "אני מעדיפה ילד בלי בגרות, מאשר בגרות בלי ילד". הלחצים לא מועילים, ועלולים לגרום לנזק. {זה מתאים לכל גיל}. ובאמת הורדתי לחץ, הילד הזה סיים תיכון, אמנם בלי חשק ובלי ציונים גבוהים, אבל סיים. היום הילד הזה מסיים תואר שני במשפטים, לבד, בלי הורים על הראש,עם משמעת עצמית ראויה לשבח. בנוסף לעבודה קשה, ובנוסף למשפחה אישית שלו.

eaz1514

New member
לפעמים צריך לקחת קצת מרחק בשביל

להבין מה צריך לעשות. במקרה שלי ושל דליה אנחנו יותר מנוסות בענינים אלה והפרספקטיבה שלנו אחרת. את בתוך הקלחת של כל הלחץ מכל הכיוונים מה שמאוד טבעי ואנושי. טוב עשית שהעלת את הנושא.
קבלי חיבוק, צאי עם הילדים לאכול גלידה, תעזבי שיעורים ליום אחד. אילנה אמא של רונן

חיה אש

New member
אילנה כשאני קוראת את התשובות שלך

אני רק רוצה לתת לך חיבוק חזק כמה כח את נותנת לי ונדמה לי שלכולנו.

eaz1514

New member
תודה חיה, גם אני שואבת הרבה כח

מכולכם, זו המהות של הפורום הנהדר הזה. כל אחד עוזר ונעזר כפי יכולתו. יום רגוע לכולם אילנה אמא של רונן

חיה אש

New member
הי שרון

קודם כל אגלה לך "סוד" גם עם ילדים ללא בעיות קשב וכדומה אנחנו לפעמים בגלל התשישות (ולאו דווקא בתקופה של השנה האחרונה) אנחנו מגלים תשובות ועושים עבודות...זה לא טוב אבל זה קורה... ולעצם העניין ..עזרה חיצונית זו אחת הדרכים אבל אני במצבך הייתי מנסה לברר כבר מעכשיו לשנה הבאה את נושא פר"ח - סטודנט שיגיע ויישב איתם פעמיים בשבוע זה לא הרבה אבל לפעמים אם יש קשר טוב בינו לבין הילדים אולי תוכלי לקחת אותו לשעות נוספות....

גל213

New member
שרון

הבן שלי מור שנדרס למוות היה עם הפרעת קשב וריכוז .כל ה10 שנים רצתי וטיפלתי בו אני יכולה לעשות דוקטורט על הנושא. היום יש בי כעס על עצמי שכל הזמן התעקשתי איתו על שיעורי הבית.ביום שהוא נדרס ויתרתי לו על שיעור בהוראה מתקנת כי הוא רצה לאסוף קרשים עם חבריו. הבן שני שנותר גם הוא עם הפרעה קשב השתדלתי השנה להקל עליו. קשה לי להתמודד נפשית,לקחתי לו שיעורי הוראה מתקנת אצל אותה מורה של מור,רק שאני לא הייתי מסוגלת לקחת אותו לשם,זאת מורה שליוותה את מור מגיל 5.הוא אהב מאוד ללכת אליה היה לי השנה המון שיתוף פעולה מבית הספר עומר קיבל הקלות . כשמור היה חי כל הזמן היתה אוירה מלחיצה של השיעורים של מור ועומר שדרך אגב היה הפרש של שנה וחצי בינהם.ושניהם עם אותה הפרעה,ובאמת שרון לא שווה להרוס את האוירה בגלל שיעורי בית. לא כתבתי בפורום הרבה זמן משום שהצטרפה למשפחה בת ושמה ליה,ביום חמישי 18.06.09 ילדתי ועומר כל כך מאושר שיש לו אחות וחבל שמור לא זכה להכיר אותה.בראש השנה אחרי שמור נהרג מצאתי בתיק של עומר ברכה לשנה החדשה שתהיה לו אחות. והמשאלה שלו התגשמה. אני ובעלי חיים בשתי עולמות שמחים עם הילדה ועומר ומצד שני יש העולם עם מור,שהכאב כל כך גדול שאין יום שאני לא בוכה ומדברת עליו.אצלי החיים הסתיימו ב1.5.08 ומאז אני לומדת לחיות חיים אחרים. גלית

למעלה