זקוקה לעיצה

חבי1

New member
זקוקה לעיצה

בתי מאוד אוהבת שוקולד נוטלה אך בגלל בעיות כשרות הפסקנו לקנות אותו. אני רוצה לדעת אם אפשר להכין שוקולד כזה בבית ואיך. תודה מראש על עזרתכם.

Rockamora

New member
בעיות כשרות?!?!

מוכרים את זה בכל סופר, למה אתה חושב שזה לא כשר?
אלא אם כן אתם שומרים גלאט\מהדרין\משהו אחר בסגנון... לא נראלי שאפשר להכין משהו שאפילו דומה לנוטלה. "השחר" ניסו ולא הלך להם, יצא להם משהו שאמור להיות שוקולד בטעם אגוזי משו.. יצא להם שוקולד בטעם לא ברור עם מרקם שומנים מתפרק ומגעיל. אבל המרקם זה אולי כי סתם אכלתי אחד במצב לא משו.

שור3

New member
המוצר כשר

לפי מיטב ידיעתי יש לו כשרות רגילה. עם כל הכבוד זה לא שוקולד כי אם ממרח שוקולד. ליצר את זה בבית יהיה לך קשה מאד בין השאר, בשל הצורך במערכת טחינה והומגניזציה שאין לך

חבי1

New member
כשר?

המוצר אכן היה כשר בכשרות טובה אולם לאחרונה יש רק השגחה של רבנות פולין ואין לי מושג מי הם ובאישור הרבנות של ישראל. כמוכן אנחנו משתדלים להפסיק לאכול חלב נוכרי. מה שאני מחפשת זה ממרח שוקולד שיזכיר את הטעם של אגוזי הלוז.

שור3

New member
חבל על גישה שלך

שמפלה בין רבנים וכופרת ברבנות הראשית, משחקי הכשרויות הם כולם משחקי כח וכסף ואין בינהם לבין אמונה, דת וקיום מצוות שום קשר. כל קבוצה דתית ממציאה כשרות, לכל מפלגה דתית יש כשרות נתמכת שלא לדבר על הרבנים המקומיים שיוצרי בעיות ללא צורך ליצרנים ויבואנים.

חבי1

New member
אני מאוד מצטערת על חוסר הידע שלך

אבל, באישור הרבנות הראשית שונה מאשר בהשגחת הרבנות הראשית. אני כן אוכלת השגחה של הרבנות אבל יש דברים שאי אפשר לסמוך על הכשרות שלהם בלבד. לא אכנס לזה כי הנושא רחב ומורכב. לגבי שוקולד נוטלה ההשגחה הייתה של הרב יהושוע חדד אותו קרוב משפחתי מכיר היטב. אבל לאחרונה מייבאים רק שוקולד עם ההשגחה של רבנות פולין אותם אני לא מכירה ואין לי מושג מה טיב ההשגחה שלהם. בכל מקרה גישתי היא "כל איש הישר בעיניו יעשה"

chocosan

New member
אפשרויות טחינה

אפשר לקחת אגוזי לוז מקולפים ולקלות אותם על 100מעלות למשך כ-20 דקות. ישר לטחון אותם בבלנדר שנקרא hoobart בתוספת סוכר בכמות של עד חצי ממשקל האגוזים עד לאבקה. אחריזה לעיסה מושלמת מעבירים את האבקה למטחנת בשר ומוסיפים שומן צימחי וחמאה לפי הצורך( כדי להוסיף כמות קטנה של שומן וחמאה ולקרר חלק ממנו כדי לראות את המרקם הסופי)- את כל זה עדיף לעשות כמה שיותר כשהאגוזים חמים. זה לפחות מה שאני הייתי עושה. יש גם אפשרות של פשוט לקנות מחית נוגט ולהוסיף לזה קקאו( מומלץ נוגט וולרונה כשר!!!)

chocosan

New member
מחפש עזרה ולא הפניה

חברה אשמח לעזרה- אני מיצר פונדנטים - אך אני לא מכין פונדנטים אפויים מראש גם כי זה נראה לי לא הגיוני ,מה קורה פה בארץ(פונדנט לחימום במיקרו??? מזה השטויות האלה- ניסיון עלוב להוזיל מנה שמקומה בהיכל הזהב). אך לאחרונה התבקשתי להכין פונדנט כזה לחבר מאוד טוב לחתונה וכל ניסיונותי עולים בזה שאחרי שהפונדנט נאפה הוא נופל( הגיוני)- איך עושים את זה? זה כמות קטנה והזמן שיש לי לחקור ולעשות ניסיונות הוא קטן מאוד אשמח לעזרתכם המשך שבוע מתוק וחג אהבה מלא בזה

למעלה