זקוקה לעיצה...

yonit29

New member
זקוקה לעיצה...

אני בת 29 נשואה שלוש שנים, עברתי תקופה מאוד קשה לאחרונה, זה התחיל מכך שגיליתי שבגלל בעיות זרע של בעלי אצטרך לעבור טיפולים כדי להכנס להריון, ובנוסף לאחר תחילת הטיפולים גיליתי לאחר מסכת של שקרים, שבעלי בוגד בי תקופה ארוכה ללא ידיעתי בצ´טים ואף נפגש עם מספר נשים. בשלב זה, גיליתי גם להפתעתי שנכנסתי להריון (ועוד הריון ספונטאני ללא טיפולים). לאחר גילוי זה בעלי התחרט על כל מה שעשה ואמר לי שהוא אוהב אותי ורוצה לתקן. לרוע המזל, לאחר מספר חודשים נאלצתי לעבור גם הפלה לאחר שלעובר לא היה דופק. וכעת (ולאורך כל התקופה האחרונה) אני חיה בסיוטים מתמשכים שבעלי יחזור ויבגוד בי שוב, למרות רצוני לשקם את מה שהיה.... מה עושים???

יונית יקרה

לפי דבריך, היה מה שהיה ותוקן לאחר כניסה להריון. כעת את בחרדה על רקע של ההריון הבלתי מוצלח. הריון והורות אינם מונעים בגידה. ההריון יצר שינוי ואולי על רקע השינוי בעלך התחרט וחזר לחיקך. כך אני מבין את ההתניה שנוצרה אצלך: הריון יוצר נאמנות. אי הריון מוביל לבגידה. נסי לבחון מה היה לפני כן ולדבר עם בעלך על הרגשתו אז שדחפה אותו לחפש קשרים נוספים אחרי זוגיות מאד קצרה. שם המפתח לפתרון. העזרו ביעוץ אם צריך. ואם את באופן אישי בחרדה מוגזמת, לכי לטיפול. בהצלחה.

יוגינס

New member
טיפולי זוגיות והפריה או...

יונית שלום, בנסיבות חייך יהיה עליך לעבור לטעמי שני מסלולי טיפול טיפול זוגי וטיפולי הפריה , כן בסדר הזה. עליכם לבחון יחדיו משמעות הזוגיות בעינייכם - שניכם. כשבסיס הזוגיות: ציפיות , רצונות ,מהוויים ותפיסת ההורות יהיה נהיר לשניכם {לא בהכרח דומה או זהה} אבל ברור לשניכם ייקל עליך לקבל החלטה באם יש לך את משאבי הנפש האנרגיות להתמודד עם טיפולים קשים פיזיים ורגשיים לטיפולי ההפריה. אני מניח שתוכלי להסתייע בכך בפסיכולוגית או העובדת הסוציאלית הפועלת במסגרת היחידה לטיפולי הפריה בה את מטופלת . ב ה צ ל ח ה

נקודת מבט נוספת

קודם כל, מצטרפת לממליצים לך לפנות לטיפול. זוגי או אישי. שנית, זה אולי יישמע לך קצת תמוה - אבל, פעמים רבות, גברים עם בעיות פוריות חשים שאיבדו כמעט את כל אונם....הם חשים מושפלים, חסרי ערך, חסרי און, וכד´. למיטב ידיעתי, יש לכך איזהשהוא הסבר אבולוציוני, הטוען, שתפקיד הגבר עלי-אדמות הוא "לפזר את זרעו", להמשך קיום הגזע האנושי.... וגבר שאינו מסוגל לעשות זאת - חש, פעמים רבות, כ"כ לחוץ, מושפל, חסר ערך, וחסר-און, לעיתים - עד כדי יצירת בעיות אונות ממשיות (העדר זיקפה וכד´). זה נראה לנו, הנשים, קצת תמוה, כי אצלנו אין תחושת חוסר ערך בעקבות בעיות פוריות....(אולי רק קצת). אז - זו סתם נקודה למחשבה. לא נקודה שמצדדת בבגידה, כמובן, אבל - נקודה נוספת, שמציעה לבחון את המניעים לצורך של בעלך לקבל חיזוקים מנשים אחרות - וירטואליות או שלא. ולכן - כדאי לפנות לברר זאת במסגרת טיפול. לא הייתי מציעה לך להתכנס בתוך עצמך, בכעס, ובטינה. הייתי מציעה לך לנסות, בשיא העדינות, לדבר איתו בנושא. ואם חשובה לך מערכת היחסים ביניכם, להבהיר לו את ערכו בעינייך. (ייתכן שהעובדה שנכנסת להריון באופן טבעי, כבר תעלה משהו בערכו העצמי...) בקיצור - הבהירי לו את רצונך, ונסי להבין ולהקשיב למצוקתו, מעבר למילים שיאמר. כל טוב, זיו

למעלה