זקוקה לעיצה

mich78

New member
זקוקה לעיצה

בשבועות האחרונים הכל נהרס לי ונדמה כי אצל כולם מסביב הכל מצליח אם זו חברה שמתחתנת .. ואחרת שהתחילה לצאת עם בחור חדש.. חברה שנוסעת לטיול ... אני כ"כ רוצה לפרגן ולצאת מהבועה האגואיסטית שלי למישהו יש עיצה טובה

הדבר הכי אמיתי שאני יכולה להגיד לך

זה משהו שמישהי שאני מאוד מעריכה אמרה לי אתמול. היא אמרה לי שחברים טובים באמת נמדדים לא בזמנים קשים כמו שכולנו נוטים לחשוב, אלא דווקא בזמנים טובים. ביכולת שלהם לפרגן ולהשתתף בשמחתנו כשטוב לנו ולאהוב אותנו גם כשאנחנו בתהליך צמיחה ושינוי. אז עם כל הקושי, ואם הן חברות טובות, תנסי להיות שם גם בשמחתם ולא להשוות בין מה שקורה לך למה שקורה אצלהן. תחשבי על כך שגם לך יקרו דברים משמחים, בלי שום קשר לחברות שלך. ואני בטוחה שמהגישה הזאת ייצא טוב.

אנילה1

New member
אני בעד גישה הפוכה.

אני בעד להודות, אפילו מעל גבי הפורום על הקנאה בחברות "המצליחות". ברגע שאנחנו מעלים רגשות "שליליים" על פני השטח הכוח שלהם יורד. והם לא מחבלים לנו מבפנים. אי אפשר למנוע תחרות בין חברות. כי עם כל שינוי משמעותי אצל חברה קרובה, היא תהיה פחות פנויה לנו, היא עסוקה בחייה החדשים, ועולמה הפך להיות שונה. אפשר לראות את הבעיתיות של זה בסקס והעיר הגדולה. כששרלוט התחתנה, היא הייתה קצת מחוץ לחברת הבנות. ובכדי להחזיר אותה לחברת הבנות, היא התגרשה. (כך בנוי תסריט שיהיה מעניין). לגי'נג'ית עורכת הדין, שאת שמה אני לא זוכרת, נולד בן. הוא באמת הוציא אותה מחוץ לחברת הבנות. ולכולם היה קשה עם התינוק. היו די הרבה שיחות על זה. היא גם יצאה ממעגל הסקס בגלל התינוק. לפי הקודים האמריקאים, אמא לא אמורה להיות רודפת גברים. או פעילה מינית עם גברים אחרים חוץ מזה שעיבר אותה. שינויים משמעותיים אצל חברות קרובות, גורמים לשינויים במערכות היחסים שלנו איתן. אנחנו מרגישים המון רגשות שלילים, נטישה, בגידה, צער, בדידות, אי נגישות לחברה, וגם קנאה, שזה הרגש שאנחנו הכי רוצים להדחיק כי הוא מאוד קשה וכואב, וגם נחשב למאוד שלילי בחברה. אנחנו כאילו אמורות להתנהג ההיפך עם החברות שלנו. אנחנו אמורות לשמוח ולפרגן לדברים הטובים בחייהן, כשבאמת אנחנו מרגישות ההיפך. אם נתייחס בכבוד לצד האפל באופיינו, נוכל להביע את הצד המואר ביתר שיחרור.

רן בת

New member
אני לא תמיד

הבנאדם הכי מפרגן בעולם, וגם לי יש את הרגעים של צרות עין, ולחילופין שמחה לאיד סמויה, אבל למדתי ואמרו זאת גם חכמים ממני שהדברים חוזרים כמו בומרנג ולכן כדאי ורצוי לאחל לכולם רק את הטוב ולעולם לא את הרע למרות שנורא בא. זה פשוט עלול למצוא את דרכו בחזרה אלייך.

mich78

New member
לעולם לא אאחל לחברה טובה

את הרע .. מה שקרה זה שנוצר קושי קטן בפרגון, והופיע קנאה קטנה
<אני סופסוף מצליחה להודות בזה> אני מקווה שהתקופה המשובשת הזו תעבור מהר ותתחלף עם תקופה טובה יותר

meshi4

New member
רגש הקנאה

נראה לי מאוד טבעי.[כמובן בגבולות סבירים-לא קנאה חולנית]יש קנאה חיובית.למשל לקנא בתכונה טובה של מישהו.קנאה שלא נובעת מצרות עין. קבלי את הקנאה הקטנה מהכיוון החיובי-כרצון שלך להשיג את המטרות האישיות שלך.ולא כחוסר רצון ופירגון לחברות. סיבות לקנאה-חשבתם כמה סיטואציות יש בחיים שגורמים לקנאה.הדוגמא של נישואין.אישה שלא נכנסת להריון.אבל מוזמנת לבריתות,ימי הולדת וכו'.תחרות-למשל כוכב נולד האחרון-מנצח -מפסיד.מאבקי בחירות וכו וכו'.

shushu10

New member
סיפור אישי עם מוסר השכל

"לא מקנאה בשום דבר" !!!! לפני שנים רבות ילדתי את בתי, בתום ששה חדשי הריון בלבד.הריון מסובך, שכיבה מוחלטת בבי"ח והרבה תסכולים אך עם תקווה גדולה בלב. כמובן שהפגית נלקחה לפגיה ושהתה שם כחדשיים עד ליום בו התבקשנו לקחתה הביתה. אך היום שהיה אמור לשמח כל כך, לא נגמר בכי טוב והתברר שהקטנה חלתה בדלקת ריאות יחד עם עוד כמה פגים (בגלל אחות מנוזלת) וכולם נלקחו לבי"ח. למותר להגיד כי את ימי ולילותי ביליתי בבי"ח לצד האינקובטור,וכולי מתוחה עד הקצה. הרופאים אמרו כי המצב קשה. בקר אחד הופיעה מולי אחת האמהות והתינוק שהבריא בידיה, בדרכה הביתה. אי אפשר לתאר איזו קנאה גדולה שטפה אותי. ועכשיו הקטע העצוב בספור - לא עברו יומיים והאשה חזרה עם בנה שלמעשה נשלח הביתה מוקדם מדי, וכעבור כמה שעות נפטר בביה"ח, ואילו אני הבאתי הביתה את בתי שהבריאה לאחר זמן. זו היתה הקנאה האחרונה שלי עד עצם היום הזה. וואללה - עד שהאסימון הזה יורד...

meshi4

New member
../images/Emo45.gif את צודקת "חתיכת"סיפור.

ואיזה מוסר השכל.

shushu10

New member
האמת? די התלבטתי - אבל ..

הוחלט ביני לביני שאם מישהו ילמד משהו מהסיפור הזה - שווה ועוד איך שווה להוציאו לאור. תודות על התגובה

עברה בי צמרמורת כשקראתי את הדברים

הוא כל-כך חזק במסר שלו, בלי שום מלים נוספות.

kung fu

New member
עצה

א. קבלי את רגש הקנאה שעובר בך. זה רק רגש. את לא חייבת להזדהות איתו. ב. התמקדתי בעצמך וזכרי שאת יישות רבת עוצמה, וראי איך את יכולה לעצב את חייך שגם חייך יהיו מופלאים... בהצלחה!

עצה...

אני כ"כ מכירה את ההרגשה הזאת... לפני כמה זמן הייתי במצב שבו אני הייתי זו שבתקופה טובה ודווקא החברות שלי היו יותר למטה, וכל אחת עברה עם עצמה תקופה קשה ומלאת אתגרים. ואני? היה לי קשה לפרגן לעצמי ולדעת שלכל אחד ואחת יש את הזמן שלה. ניסיתי להיות שם בשבילן אך עם זאת לא לשכח לפרגן לעצמי. ועכשיו? כשאני פתאם למטה והן למעלה (העולם הוא ממש נע ונד כמו נדנדה), מישהו זוכר אותי?? מסקנה אשית שלי- תתנהגי לאחרים כמו שהיית רוצה שיתנהגו אליך אבל אל תצפי את זה מאחרים. זה אולי נשמע שאני לא מאמינה באנשים (כי אני דווקא כן אבל מי שנכווה ברותחין, נזהר בצוננין...) אלא שכל אחד צריך להיות שלם עם עצמו עם מעשיו ותחושותיו. אם קשה לך לפרגן, תתרחקי מעט, תמצאי את המקום שלך ותחזרי עם הרבה כוחות. ותזכרי, לכולנו מחכות הפתעות מעבר לפינה... מקווה שעזרתי במשהו.

אנילה1

New member
עיגולית. אני אוהבת לתת מבלי לצפות

לקבל תמורה. התמורה מגיעה בצורה אחרת.היא פתאום צצה לה מאנשהו.

mich78

New member
תמיד אנו מצפים למשהו

הרי כל נושא הנתינה סובב סביב נושא הקבלה אני הייתי זו שתמיד ביטלה את עצמה ורצונותיה ועזרה לאחרים תמיד שאפר ותמיד מבלי לצפות לכלום השינויים שעברתי הביאו אותי למקום של ציפיה... כמו שאני יודעת להיות שם ולעזור.. אני מצפה שיהיו שם גם בשבילי שצריך האמת בסופ"ש החברות הוכיחו את עצמן שיהיה לכולם שבוע נהדר

למעלה