זקוקה לעיצה

שירה703

New member
זקוקה לעיצה

אבי בן 74, אובחן כחולה אלצהימר, ממתינים מביה"ש למינוי אפוטרופסות. מצבו של אבי מדרדר ממש מול עינינו ושיפוטו הופך ללקוי ובלתי הגיוני ברמות שלא ניתנות לשום שליטה, קיימת אצלו אובססיה לבזבוז כספים. כמובן שהגבלנו את חשבונות הבנק ואין לו גישה אליהם אך הוא כועס מאוד ולא מוותר, רוצה את השליטה לפחות על החצי מהכסף שמגיע לו, לא מעניין אותו גם אם זה במחיר של לעזוב את הבית ולעבור לבית אבות (נשוי לאימי למעלה מארבעים שנה). אנו מבינים שאין שום טעם לפנות להגיון שלו, כמובן שאנו מתמרנים אותו מאחורי גבו עד כמה שאנו יכולים בכל הקשור בכספים. אולם העימותים שלו עם אימי סביב נושא הכספים הפכו למאוד קשים. דורש סכומי כסף במזומן גבוהים מאוד מידי יום. לאימי קשה להכיל אותו, אינה מוכנה להיעזר בקבוצת תמיכה. ניסינו להיעזר בפסיכיאטרית שתגיעה לביתנו באמטלות שונות (מגשרת נישואים, יועצת פיננסית..) אולם הוא חשדן ולא רוצה לשתף פעולה, הודיע שאם תכנס הביתה הוא יצא. מבחינה פיסית הוא אדם בריא. כאשר משוחחים עימו הוא רגוע מאוד ומסביר בהגיון מדוע מגיע לו כסף ולמה הוא כועס על אימי. הוא אינו תוקפן ואינו אלים (עדיין...) . כאשר שוחחתי טלפונית עם נוירולוגית אשר איבחנה אותו בעבר לגבי טיפול תרופתי אמרה שאמנם היא לא פסיכיאטרית אבל לא נראה שהוא זקוק לכדורי הרגעה כי זה לא נשמע שהוא במצב פסיכוטי, זו היא המחלה- שיפוט לקוי. התיאור הזה נכון לימים אלו, כי אנו באמת לא יודעם מה ילד יום בהתדרדות שלו. כמה זמן השלב הזה של המחלה נמשך? האם באמת אין שום טיפול תרופתי שיכול למתן את ההתהגות הזו? לא היינו רוצים סוג של כזור שיהפוך אותו ל"זומבי", סה"כ עוד נהנה מאיכות חיים. כיצד על אימי לנהוג איתו בדרישה לקבלת מזומנים מידי יום ובעימותים הבלתי פוסקים סביב זה? וכמובן לפני שאני מסיימת אני מניחה שברור לכם שאני עצובה להכנס פורום, אך בהחלט שמחה שהוא קיים. שבת שלום ואשמח לשמוע אולי רעיון או עיצה מניסיונכם שיסייע בהתמודדות עם המצב.

ronnyw

New member
שלום לך שירה,

מהכתוב עולה שאתם דווקא מגיבים הכי נכון והכי מתאים שאפשר... כל משפט שקראתי וחשבתי ליעץ לך ככה וככה, ראיתי במשפט הבא שאתם כבר עשיתם זאת: לא להתווכח, להפעיל מניפולציות, להגביל את הכספים שלא בידיעת החולה וכו' וכו'. ככה שממש אין לי יותר טיפים וטריקים לתת לך... (לצערי. הלואי שהיה לי איזה טיפ חכם ומנצח...) לעניין של בקשת מזומנים: הרי אי אפשר לאמר לו "לא" (לפי דבריך). אם הוא מתחיל לאבד שליטה על זמן ומקום, אימא שלך תמיד יכולה לספר שהכספומט היה מקולקל ואו-טו-טו היא הולכת להביא כסף. לרבים מהחולים שלנו העתיד הוא משהו לא כמותי (עוד שעה, עוד יום, עוד חודש - הכל אותו דבר), ואז נרגעים. האם זה יכול לעבוד אצלו? בכלל, הרעיון הוא לא לאמר "לא" ולא להיכנס לויכוח. תמיד להסכים עם "אבל"... אבל סגור, אבל גשם, אבל שמש וכו'. השאלה אם הוא כבר בשלב שזה עדין יכול לעבוד... קשה גם להאריך זמן, זה די משתנה מחולה לחולה. היו שם בשביל אימא שלך, היום-יום שלה קשה ומוטרף. נראה לי ממה שכתבת שאתם די מודעים לכך, ומבינים בפני מה אתם עומדים. אז עודדו אותה, הצדיקו אותה, היו שם בשבילה.

ענתי44

New member
האם יש מישהו שאבא מכבד את דעתו?

אח שלו, חבר טוב, הרופא שלו, רב, או אפילו מנהל הבנק? אם כן, כדאי לבקש ממנו לדבר אל ליבו ולהציע לו "להשקיע בתוכנית חיסכון" שתניב בעתיד תשואה יפה. אם לא יעזור אולי לבקש למנהל הבנק לומר לו שהבנק חסם אותו בשל הוצאת יתר וצריך לחכות כמה שבועות. אני מכירה מקרה כזה שמנהל הבנק שיתף פעולה ועזר לעצור הוצאה לא מבוקרת ונתינה לאנשים זרים.

שירה703

New member
תודה על המענה

שלום ענתי, הרעיון שלך לגבי מנהל הבנק הוא טוב, ננסה ליישם אותו בשלב מסוים כשהוא לא יחשוד. אין גבול ליצירתיות... שבוע טוב

התייחסות לנושא כדורים ואפוטרופסות

מוזר לי שהנוירולוג טוען שאינו פסיכיאטר לגבי נושא זה. בעבר היו חלק מהתרופות הפסיכיאטריות שנוירולוג היה יכול להמליץ עליהן אך רק פסיכיאטר או פסיכוגריאטר היה רשאי לתת מרשם. ידוע לי לפחות על אחת מהתרופות שכיום רשאי לחתום גם נוירולוג. אבל הכתובת הכי מדוייקת להתייעצות ורישום תרופות הוא פסיכוגריאטר. אינני יכול לדווח מנסיון אישי לגבי השלב הנוכחי של אבא, אבל אני חושב שתרופות פסיכוטיות עשויות להקל. הבעיה היא התאמה, כך שזה לא יפעל מיד, ויתכן שאבא יעבור בלי קשר לתרופה לשלב יותר מתקדם שבו יתכן שבאופן פרדוקסלי יירד מעניין הכסף. אני מאמץ את כל דברי דרורה קודמתי, ורוצה לחזק אתכם להתגבר על ההרגשה הרעה שאינכם נותנים לאביך את הכספים שהם באמת שלו. תחשבו מה אבא היה אומר על מקרה דומה לפני שחלה. הוא היה ודאי אומר שיאן לתת בשום אופן כסף לאדם דמנטי שיבזבז את כל רכושו כהרף עין אם יינתן לו. הוא היה אומר שצריך למלא את רצונו של האדם הבריא (אבא א' בלשוננו, בניגוד לאבא ב' הנוכחי). הוא לא עבד כל חייו בכדי לשרוף את הכסף. הוא עבד בכדי שיהיה כסף למשפחתו, וכמובן כסף לטיפולים הדרושים לעצמו. עד שתקבלו את האפוטרופסות ותוכלו לחסום בבנק באופן טוטאלי גישה שלו לחשבונותיו ולכרטיסי אשראי וכד', אתם צריכים להשגיח בשבע עיניים שלא יסתובב עם כרטיסי אשראי ושיקים, ושיהיה לו רק מעט כסף בארנק. אני מקוה שבקשתם אפוטרופסות כללית, שהיא גם לרכוש וגם לגוף, ולא רק לרכוש. במידה שלא, אולי במקרה של אבא זה לא בוער, אבל כדאי שתעשו גם אפוטרופסות על גוף שתאפשר לאפוטרופוס להסכים או להתנגד לניתוחים שונים. כולנו נענה ברצון על שאלות נוספות.

שירה703

New member
תודה על ההתייחסות

הוגשה בקשה לאופטרופסות גם לרכוש וגם לגוף, על פי המלצת הנוירולוגית הקוגנטיבית. אין לי ספק שאם היה בריא הוא לא היה מנסה לחלק עשרות אלפי שקלים לאנשים זרים. לגבי התרופות, רופאת המשפחה הציעה לתת לו פורידור, אולם אחרי השיחה עם הנוירולוגית כולנו בתחושה שהוא עדיין לא צריך כדור פסיכוטי, שזה לא יתן את המענה לאובססיה שלו, אולי קיימים כדורים אחרים, אנחנו נחשוב על משהו יצירתי כדי להפגיש אותו עם פסיכוגריאטר, טרם הצלחנו. כתבת שאתה חושב שתרופות פסיכוטיות עשויות להקל, האם זה על סמך ניסיון? כיצד באה לידי ביטוי ההקלה? האם זה לא יגרום לו לישון יותר אך כשיהיה ער ימשיך בהתנהגות המאפיינת אותו הנובעת משיקול לקוי? כמו שציינתי הוא אינו תוקפני, אך מוחו קודח סביב בזבוזים וחלוקת כספים. שבוע טוב

תרופות פסיכוטיות

לדעתי הגורם המקצועי שצריך להתחשב בדעתו זה פסיכוגריאטר. במקום שני נוירולוג ובמקום שלישי רופאת משפחה. לא מצאתי באינטרנט תרופה בשם פורידור. אולי טעית באיות? יש לי ולהרבה חברים בפורום נסיון עם תרופות פפסיכוטיות אבל כשאשתי היתה במצב דומה לשל אביך היא לא קיבלה עדיין תרופות ולכן אינני יכול לדבר מנסיון אלא מהשלכה של ההשפעה בשלב יותר מתקדם, שכפי שכתבתי זה עוזר כשמוצאים את התרופה והמינון המתאימים. אצל כל אחד משפיעה אותה תרופה בדרך שונה, לכן צריך להתייעץ עם פסיכוגריאטר. מאחר שאת גרה בצפון אינני יכול להמליץ על רופא מסויים. יש חברות מהאזור שלך ואם את מעוניינת תבקשי שיעבירו לך שמות במסר. לפי כללי תפוז אסור להמליץ בפורום. גם צורת ההשפעה שונה מאחד לשני, אבל במקרה שלכם אני הייתי מעדיף לגרום לאבא להיות יותר פסיבי ולא נורא אם קצת מנומנם. זה יותר טוב בשבילו ובשבילכם, בעיקר אמא, מלהיות נושא האשמות מצידו, שבקלות יכולים להתקדם להאשמות שאתם גונבים לו את הכסף ומסמכים ומה לא. אחד הדברים הבולטים במחלה זה מציאות מעוותת או דמיונית לגמרי, שלגביו היא אמיתית וכל נסיון לערער אותה יכעיס אותו מאד. הנוירולוגית שלכם מוצאת חן בעיני!

שירה703

New member
תרופות פסיכוטיות

אם אתמול היתה התלבטות לגבי מתן תרופות, היא הולכת ופוחתת מיום ליום. אבי מתנהג כמו אריה בסורג על כך שלא מקבל גישה חופשית לכספים שהוא רוצה לבזבז, ואימי מתלוננת שהחיים בימים אלו במחיצתו הפכו לגיהנום. ואני כמובן שומעת את שניהם ומגלה סבלנות והבנה.. אני מחכה יום יומיים שאבי מעט ירגע ושאפשר יהיה לדבר איתו על משהו חוץ מזה שאימי מנסה להשתלט על כל הכספים שהוא חסך ואציעה באיזושהי אמטלה להכניס פסיכיאטרית הביתה (כמובן יהיה סיפור כיסוי). למרות שאנו יודעים שהוא חולה, קצת קשה לעקל את קצב ההדרדרות שלו, ההחמרה האחרונה שהחלה בשבועיים האחרונים כאילו תפסה אותנו לא מוכנים..

ההחמרה אכן תפסה אתכם לא מוכנים

וזה קטע שבו אנחנו בפורום ממש יכולים לעזור מנסיוננו, כי יש אמנם שוני רב בין אחד לשני, אבל בצורה מדהימה יש גם דברים משותפים, כאילו אלצהיימר זו אומה עם "מורשת". כבר נאמר שאמך היא הסופגת והסובלת העיקרית. אתם צריכים לעזור לה גם בהבנת הסיטואציה. היה טוב מאד אם היתה הולכת יחד אתך או קרוב אחר לקבוצת תמיכה באזורכם. אחרי הפעם הראשונה היא תוכל להמשיך לפגישות לבדה. אין לך מה לחכות שאביך יירגע. כולכם צריכים להפנים שתם עידן ההגיון. רוב הזמן יש לכם עסק עם אבא ב' שהוא דומה יותר לאשתי ב' מאשר לאבא א'. כל הטיפול במניעת אי גישה שלו לכספים צריכה להתבסס על שקרים (אנחנו מכנים אותם "שקרים לבנים") ומניפולציות. זה מאד לא נעים לשקר לאבא ולבעל, אבל אחרי כמה זמן תווכחו שזו הדרך ותתרגלו. אני כיום בכלל לא מרגיש שאני משקר, אבל שם גבול בלתי עביר בין אשתי לשאר העולם בנושא השקרים. אני הייתי ממליץ מאד שתתקשרו עם פסיכוגריאטר/ית. כל פסיכוגריאטר הוא פסיכיאטר שההתמחות שלו במחלות זקנה. זו טעות להתייחס לחולי אלצהיימר כלפסיכופטים למרות שיש קטע שבו הם בפירוש מתנהגים כפסיכופטים, אבל הגורם שונה ולכן גם מינון התרופות שונה. נוכחתי אישית שחלק מהפסיכיאטרים אינם ערים להבדלים הללו. אבל אל תשלו את עצמכם שפסיכוגריאטר יבוא לביקור ויצליח לשכנע או לגרום לאבא "להבין" שמונעים ממנו לטובתו גישה לכספים שהם באמת שלו. כפי שציינתי יתכן שתרופות יעזרו אבל זה עלול לקחת זמן. קיבלת כאן עיצה טובה לקחת את אבא למועדון יום, אבל לפי מה שאת מתארת אני סקפטי אם הוא יסכים, בכל מקרה שווה לנסות. אל תדאגי שזה ייהפך למקור לחסדים. הצוותים מכירים את המחלה והאנשים, וחוץ מזה אני מקוה שאינכם נותנים לו להסתובב עם כרטיס אשראי ולא יותר מ50 עד 100 שקל בארנק, ובלי שיקים!

שירה703

New member
תודה על החיזוק

אבא נמצא במצב שאין לו ממש שליטה על הזמן, למרות שיש רגעי צלילות שהוא מצליח להפתיע. אימי מנסה להמנע מעימותים ככל האפשר, אולם בעניין הכסף זה בעייתי מאוד, הודענו לבנק על מצבו (הצגנו תעודה רפואית) ועל כך שאנו ממתינים לאפטרופסות אולם כשהוא הגיע בגפו לכספרית כדי להוציא כסף אמרה את מה שהיה כתוב לה במחשב, שאימי הגבילה אותו בחשבון, ומאז הוא לא מסוגל להרגע. אנו מקווים לטוב, לא יודעים למה לצפות ביום הבא. שיהיה שבוע טוב

../images/Emo24.gifשלום שירה היקרה

קראתי את כל קודמי,אני חושבת שתייעצו לאבא ללכת למרכז יום להתנדב(כאילו)ושם הוא ישהה חצי יום הוא יבוא עייף ילך לישון צוהריים וכך יהיה קצת שקט לאמא,תדברו עם ההנהלה במרכז יום לקשיש,הוא צריך תעסוקה כדי לשכוח להציק לאמא על הכסף בשורות טובות

שירה703

New member
תודה על קבלת הפנים החמה

אני מקווה שהוא לא ימצא שם חברים חדשים להם הוא יתעקש להעביר סכומי כסף לחשבונות הבנקים

למעלה