זקוקה לעיצה

• פותח הנושא noa9
  • פורסם בתאריך

noa9

New member
זקוקה לעיצה

אני יועצת חינוכית בשנת העבודה הראשונה (עד היום הייתי מורה). קרה לי משהו מאוד מוזר. כמה שחיכיתי לסיים את הלימודים ולהתחיל לעבוד.... הגעתי לבית-ספר כיועצת ואני מרגישה תקועה. האם אימון אישי יכול לעזור במקרה כזה? האם אין בכך בזבוז זמן? אני מאוד מבולבלת ומרגישה שאני זקוקה לאוזן קשבת. הבעיה היא שאינני בטוחה שאימון אישי הוא התשובה, משום שהמאמן/ת לא הגיעו מתחום החינוך והייעוץ.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אימון או ייעוץ?

אימון אישי הוא בוודאי לא המענה לכל בעיה. האם את זקוקה להכוונה וייעוץ מקצועי? במקרה זה כדאי לך למצוא מישהו מנוסה וותיק להתייעץ איתו. האם את מרגישה שהידע מה ואיך לעשות נמצא אצלך, אבל יש תחושת מוצפות וקושי? במקרה זה אימון יוכל לסייע לך לעשות סדר, לבדוק מה חשוב עבורך וליצור מיקוד. התשובה אצלך.

bridges

New member
איך היית מגדירה את התקיעות?

"תקיעות" היא משהו מאוד כללי שמאוד קשה להבין ממנו את הבעיה. אחת האמירות הידועות של איינשטיין (פחות או יותר) היא שחלק הגדול של פתרון בעיה זה ההגדרה של הבעיה. לא ברור לי למה את חושבת שאת צריכה מישהו מתחום החינוך/ייעוץ. האם את חושבת שה"בעיה" היא שאת תקועה מבחינה מקצועית? כלומר את צריכה הכוונה מקצועית בתחום? או שה"בעיה" היא יותר כללית וקשורה להתפתחות אישית? רונן

ayel10

New member
הבהרת התקיעות

נעה שלום, מהדברים שכתבת אני מבינה שאת עובדת כיועצת חינוכית בבית ספר לאחר לימודי הייעוץ שמאד חיכית כבר לעבוד בשטח וכרגע את מרגישה תקיעות. על מנת לנסות להבין על איזה תקיעות מדובר אשאל אותך מספר שאלות: האם תוכלי למקד איפה את מרגישה תקיעות בתחום הייעוץ החינוכי או בהתנהלות באופן כללי? האם קיים פער בין מה שלמדת וציפית לו לבין מה שקורה בשטח? האם השלב שאת נמצאת בשלב העבודה בפועל, ואת עדין לומדת את השטח והנפשות הפועלות - מלחיץ ואת קוראת לו תקיעות? קיימת אפשרות לסייע באימון או בכל דרך אחרת שתבחרי.

Orna105

New member
שאלות הבהרה

נעה שלום, כפי שכבר הבנת מהתגובות הקודמות, עליך לשאול את עצמך שאלות כדי להבין מה מקור אי הנוחות שלך. לדוגמה: האם המעבר מהוראה לייעוץ גרם לתחושת התקיעות? האם התחושה נובעת מהשינוי המקצועי? האם השתנה הקשר שלך עם הקולגות שלך? האם הריחוק מהתלמידים והצורך שלך לפנות אליהם או לחכות שהם יפנו אליך מקשה עליך? לדעתי, ניתן להבהיר את השאלות הללו ועוד רבות אחרות בתהליך אימון.

למעלה